Για bao buns στο Tyler’s
To baobunάδικο του Παγκρατίου άνοιξε ένα νέο δρόμο στην αθηναϊκή street food σκηνή και παραμένει διαολεμένα νόστιμο.
Καταλαβαίνεις ότι ένα φαγητό ή μία γαστρονομική κουλτούρα γίνεται πραγματικό trend, όταν όλο και περισσότερα εστιατόρια ασχολούνται μανιωδώς με αυτά. Το ίδιο μοιάζει να συμβαίνει εσχάτως με τα bao buns (και) στην Αθήνα. Το πρώτο μέρος που πήρε όμως στα σοβαρά και αποκλειστικά το θέμα, είναι άλλη ιστορία. Προφανώς και γνωρίζεις -πια- το Tyler’s.
Στο Tyler’s αδέρφια
Στο νούμερο 14 της Αρχελάου, συναντά κανείς από τον περασμένο Οκτώβριο ένα πολύχρωμο και πιο-pop-δε-γίνεται spot που ειδικεύεται στα ατμιστά ψωμάκια με λαχταριστά fillings.


Αφορμή για τη δημιουργία του αποτέλεσε ένα από τα best sellers του γειτονικού εστιατορικού project που ακούει στο όνομα Lost καθώς και η επιθυμία του Βασίλη Στεφανάκη και των συνεργατών του (από τα άκρως επιτυχημένα -πέρα από το προαναφερθέν Lost- Diego, Noah και Santiago, στην Τήνο) να βγάλουν το γεμιστό ψωμάκι λίγο (ή πολύ) πιο έξω από την κουζίνα του αριθμού 7, στον ίδιο ακριβώς δρόμο.
Και το έκαναν, με διαολεμένα νόστιμο και εθιστικά λαχταριστό τρόπο. Όσο για το όνομά του, αυτό προέρχεται από την περσόνα που δημιούργησε ο David Fincher για το Fight Club καθώς και από τη θεωρία των Space Monkeys, με τη μαϊμού να είναι άλλωστε και το logo - αλλά φαντάζομαι και γι' αυτό κάπου, κάτι θα έχει πάρει το μάτι σου.
Ας μιλήσουμε για bao
Η φιλοσοφία πατά εδώ στη λογική του bao burger, οπότε μην περιμένεις κάτι αντίστοιχο με τις επιλογές σε ασιατικά εστιατόρια ή hi-end spots αλλά χορταστικούς εκπροσώπους του είδους με λίγη 'αμερικανιά' παραπάνω, που πάντοτε μπορούν να φαγωθούν με το ένα χέρι - όπως ακριβώς δηλαδή επιτάσσει μία από τις βασικές απαρχές του αυθεντικού street food.

Παρά το ικανοποιητικό μέγεθός τους δε, είναι προσαρμοσμένα ώστε να μπορείς να γευθείς τα πάντα με μία μπουκιά -χωρίς "διαρροές" υλικών- κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και κατ' επέκταση στην αυθεντική εμπειρία για την οποία οδηγήθηκες μέχρι εδώ.
Το ψωμάκι είναι σωστά φτιαγμένο, ultra αφράτο και εξαιρετικά fluffy, χωρίς να χάνει την καλώς εννοούμενη 'βρωμιά' του. Για φαγητό του δρόμου μιλάμε άλλωστε, πρέπει να είναι τέτοιο. Γενικότερα τα πάντα όσον αφορά τις παρασκευές των υλικών γίνονται εντός του Tyler's, κάτι που εξασφαλίζει συνέπεια και, ασφαλώς, νοστιμιά.

Στο Tyler's βρίσκει κανείς 7 επιλογές, με προσωπική αγαπημένη εκείνη με τη γαρίδα tempura (που είχε δημιουργηθεί για το Lost), που πλαισιώνεται με μία θαυμάσια τσίλι μάγιο, λάχανο κίμτσι, φρέσκο κρεμμύδι, bonito flakes και πίκλα τζίντζερ.
Αν το έχεις δοκιμάσει, γνωρίζεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Αν όχι, σε συμβουλεύω να το κάνεις το συντομότερο δυνατό. Εξίσου ενδιαφέρουσα και η πάπια (με hoisin sauce, φουντούκι, πίκλα φινόκιο, πράσινο μήλο και chives). Πώς θα μπορούσε να λείπει μία τέτοια πρόταση άλλωστε όταν η κουβέντα πηγαίνει στα bao buns;

Η vegan πρόταση με καρότο (συν σπόρους κάνναβης, ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, bbq cherry, ταχίνι και ένα ιαπωνικό dressing) αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη ενώ γενικότερα όλα τα baos έχουν κάτι να σου πουν. Σε αυτά έχουν προστεθεί πρόσφατα και μερικά smashed burgers που αξίζουν την προσοχή σου, παράλληλα και συμπληρωματικά με τα sides.
> Διάβασε ακόμη: Θα έπαιρνες ποτέ burger σε ένα high-end εστιατόριο;
Κάτι που θα έβαζα στα αδιαμφισβήτητα plus; Το packaging, με κουτιά που διατηρούν το bao ακριβώς -ή πολύ κοντά τέλος πάντων- όπως θα το έπαιρνες από το μαγαζί, ανεξαρτήτως του χρόνου ή της απόστασης μεταφοράς. Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά αυτές δεν είναι που κάνουν τη διαφορά;
Σύντομα νέο Tyler's στο Σύνταγμα
Προσεχώς, περίπου στα τέλη Μαΐου, θα συναντάς τα bao buns του Tyler's και στο νέο κατάστημα, που θα ανοίξει στο Σύνταγμα (Φωκίωνος και Ερμού), με το ίδιο ακριβώς concept αλλά με λίγα περισσότερα στοιχεία καντίνας.
Info
Αρχελάου 14, Παγκράτι
Τηλ. 211 4184068
www.tylersbao.com
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα