Για bao buns στο Tyler’s

To baobunάδικο του Παγκρατίου άνοιξε ένα νέο δρόμο στην αθηναϊκή street food σκηνή και παραμένει διαολεμένα νόστιμο.

Καταλαβαίνεις ότι ένα φαγητό ή μία γαστρονομική κουλτούρα γίνεται πραγματικό trend, όταν όλο και περισσότερα εστιατόρια ασχολούνται μανιωδώς με αυτά. Το ίδιο μοιάζει να συμβαίνει εσχάτως με τα bao buns (και) στην Αθήνα. Το πρώτο μέρος που πήρε όμως στα σοβαρά και αποκλειστικά το θέμα, είναι άλλη ιστορία. Προφανώς και γνωρίζεις -πια- το Tyler’s

Στο Tyler’s αδέρφια

Στο νούμερο 14 της Αρχελάου, συναντά κανείς από τον περασμένο Οκτώβριο ένα πολύχρωμο και πιο-pop-δε-γίνεται spot που ειδικεύεται στα ατμιστά ψωμάκια με λαχταριστά fillings. 

Για bao buns στο Tyler’s
TYLER'S BAO ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 10

Αφορμή για τη δημιουργία του αποτέλεσε ένα από τα best sellers του γειτονικού εστιατορικού project που ακούει στο όνομα Lost καθώς και η επιθυμία του Βασίλη Στεφανάκη και των συνεργατών του (από τα άκρως επιτυχημένα -πέρα από το προαναφερθέν Lost- Diego, Noah και Santiago, στην Τήνο) να βγάλουν το γεμιστό ψωμάκι λίγο (ή πολύ) πιο έξω από την κουζίνα του αριθμού 7, στον ίδιο ακριβώς δρόμο.

TYLER'S BAO ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 2

Και το έκαναν, με διαολεμένα νόστιμο και εθιστικά λαχταριστό τρόπο. Όσο για το όνομά του, αυτό προέρχεται από την περσόνα που δημιούργησε ο David Fincher για το Fight Club καθώς και από τη θεωρία των Space Monkeys, με τη μαϊμού να είναι άλλωστε και το logo - αλλά φαντάζομαι και γι' αυτό κάπου, κάτι θα έχει πάρει το μάτι σου.

Ας μιλήσουμε για bao

Η φιλοσοφία πατά εδώ στη λογική του bao burger, οπότε μην περιμένεις κάτι αντίστοιχο με τις επιλογές σε ασιατικά εστιατόρια ή hi-end spots αλλά χορταστικούς εκπροσώπους του είδους με λίγη 'αμερικανιά' παραπάνω, που πάντοτε μπορούν να φαγωθούν με το ένα χέρι - όπως ακριβώς δηλαδή επιτάσσει μία από τις βασικές απαρχές του αυθεντικού street food.

TYLER'S BAO ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 9

Παρά το ικανοποιητικό μέγεθός τους δε, είναι προσαρμοσμένα ώστε να μπορείς να γευθείς τα πάντα με μία μπουκιά -χωρίς "διαρροές" υλικών- κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και κατ' επέκταση στην αυθεντική εμπειρία για την οποία οδηγήθηκες μέχρι εδώ.

Το ψωμάκι είναι σωστά φτιαγμένο, ultra αφράτο και εξαιρετικά fluffy, χωρίς να χάνει την καλώς εννοούμενη 'βρωμιά' του. Για φαγητό του δρόμου μιλάμε άλλωστε, πρέπει να είναι τέτοιο. Γενικότερα τα πάντα όσον αφορά τις παρασκευές των υλικών γίνονται εντός του Tyler's, κάτι που εξασφαλίζει συνέπεια και, ασφαλώς, νοστιμιά. 

TYLER'S BAO ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 3

Στο Tyler's βρίσκει κανείς 7 επιλογές, με προσωπική αγαπημένη εκείνη με τη γαρίδα tempura (που είχε δημιουργηθεί για το Lost), που πλαισιώνεται με μία θαυμάσια τσίλι μάγιο, λάχανο κίμτσι, φρέσκο κρεμμύδι, bonito flakes και πίκλα τζίντζερ.

Αν το έχεις δοκιμάσει, γνωρίζεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Αν όχι, σε συμβουλεύω να το κάνεις το συντομότερο δυνατό. Εξίσου ενδιαφέρουσα και η πάπια (με hoisin sauce, φουντούκι, πίκλα φινόκιο, πράσινο μήλο και chives). Πώς θα μπορούσε να λείπει μία τέτοια πρόταση άλλωστε όταν η κουβέντα πηγαίνει στα bao buns; 

TYLER'S BAO ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 4

Η vegan πρόταση με καρότο (συν σπόρους κάνναβης, ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, bbq cherry, ταχίνι και ένα ιαπωνικό dressing) αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη ενώ γενικότερα όλα τα baos έχουν κάτι να σου πουν. Σε αυτά έχουν προστεθεί πρόσφατα και μερικά smashed burgers που αξίζουν την προσοχή σου, παράλληλα και συμπληρωματικά με τα sides.

> Διάβασε ακόμη: Θα έπαιρνες ποτέ burger σε ένα high-end εστιατόριο;

Κάτι που θα έβαζα στα αδιαμφισβήτητα plus; Το packaging, με κουτιά που διατηρούν το bao ακριβώς -ή πολύ κοντά τέλος πάντων- όπως θα το έπαιρνες από το μαγαζί, ανεξαρτήτως του χρόνου ή της απόστασης μεταφοράς. Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά αυτές δεν είναι που κάνουν τη διαφορά;

TYLER'S BAO ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 1

Σύντομα νέο Tyler's στο Σύνταγμα

Προσεχώς, περίπου στα τέλη Μαΐου, θα συναντάς τα bao buns του Tyler's και στο νέο κατάστημα, που θα ανοίξει στο Σύνταγμα (Φωκίωνος και Ερμού), με το ίδιο ακριβώς concept αλλά με λίγα περισσότερα στοιχεία καντίνας. 

 


Info

Αρχελάου 14, Παγκράτι
Τηλ. 211 4184068
www.tylersbao.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας