Έκτορας Μποτρίνι, προσεχώς και στη Μύκονο

Το Katikies Mykonos υποδέχεται τον κορυφαίο Έλληνα σεφ και το Botrini’s Mykonos.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Φεβρουαρίου 2023

Δε χωρά αμφιβολία πως ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ένας από τους σημαντικότερους σεφ - restaurateur της χώρας μας και ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την ελληνική γαστρονομική σκηνή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εικόνα που αυτή έχει στις μέρες μας και αποτελώντας μέντορα και πρότυπο για δεκάδες αξιόλογους μάγειρες. Επομένως, οποιαδήποτε νέα του κίνηση στρέφει αυτομάτως το ενδιαφέρον προς το μέρος της. 

Ο βραβευμένος με 2 Χρυσούς Σκούφους για το κορυφαίο ελληνικό εστιατόριο Etrusco και με αστέρι Michelin για το επίσης πολύ αξιόλογο Botrini's, αναλαμβάνει όλη τη γαστρονομική εμπειρία των πολυτελών ξενοδοχείων του ομίλου Katikies, με την ομάδα του να υπογράφει τα μενού των εστιατορίων, αλλά και το signature πρωινό των resorts σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Botrini’s, Μύκονος και Σαντορίνη

Μετά την τεράστια επιτυχία του Botrini’s Santorini, της πρώτης κυκλαδίτικης βερσιόν του διάσημου αθηναϊκού εστιατορίου που φιλοξενείται στο Katikies Santorini και λατρεύτηκε από το ελληνικό και το διεθνές κοινό, ήρθε η στιγμή η Μύκονος να αποκτήσει το δικό της εστιατόριο Botrini’s.

Πέρσι είδαμε την ηχηρή συνεργασία μεταξύ του εμβληματικού Ξενοδοχειακού Ομίλου Katikies και του φημισμένου σεφ, που ανέλαβε το ρόλο του executive chef όλων των εστιατορίων των ξενοδοχείων του ομίλου, να ταράζει τα νερά στο γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης

> Διάβασε ακόμη: Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Φέτος είναι η σειρά της Μυκόνου – χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα νέα για τη Σαντορίνη που θα γίνουν γνωστά προσεχώς.

Έκτορας Μποτρίνι, προσεχώς και στη Μύκονο

Το πανέμορφο και πολυτελές Katikies Mykonos, λοιπόν, θα υποδεχθεί το ολοκαίνουριο Botrini’s Mykonos, το οποίο θα παραμείνει φυσικά πιστό σε όλες εκείνες τις αξίες που χάρισαν στο εν λόγω brand τις πολυάριθμες βραβεύσεις του, τον Χρυσό Σκούφο και το αστέρι του οδηγού Michelin, αλλά αυτή τη φορά μέσα σε ένα σαγηνευτικό κυκλαδίτικο σκηνικό με καταγάλανο αιγαιοπελαγίτικο φόντο και μία εξωτική boho-chic ατμόσφαιρα. 

Έκτορας Μποτρίνι Botrinis Katikies Μύκονος 2
Έκτορας Μποτρίνι Botrinis Katikies Μύκονος 4
Έκτορας Μποτρίνι Botrinis Katikies Μύκονος 1

Πάνω από την ηλιόλουστη παραλία του Αγίου Ιωάννη οι επισκέπτες θα απολαύσουν νέα αλλά και εμβληματικά πιάτα του Έκτορα Μποτρίνι. Επιδεικνύοντας κορυφαία υλικά, υψηλή τεχνική και αστείρευτο ταλέντο, οι πιο εμβληματικές συνταγές του σεφ θέτουν τις βάσεις για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. 

> Διάβασε ακόμη: Πώς το Negroni έγινε το cocktail της εποχής μας

Τα πολυτιμότερα και πιο φρέσκα δώρα της γης και της θάλασσας περνούν από την κουζίνα για να μεταμορφωθούν σε έργα σύγχρονης μαγειρικής τέχνης, που συναντούμε σε degustation και à la carte μενού και συνοδεύονται από εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine). 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα