Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2022
New entries και 2* για το Delta.
Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2022, τη λίστα με τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρια Michelin και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. Βλέπουμε 3 νέα αστεράτα εστιατόρια καθώς και μερικές φρέσκες εμφανίσεις το main selection του σημαντικού γαστρονομικού οδηγού.
New entries και 2* για το Delta
Το περίφημο Delta βραβεύτηκε με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσο ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του project που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στόχευσε στο να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο την αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική σκηνή. Το Soil του Τάσου Μαντή και το The Zillers ήταν οι νέες είσοδοι στον έναστρο ουρανό (με 1* έκαστο).
Στο πρώτο, ο σεφ Μαντής παρουσιάζει τη δική του, sustainable εκδοχή στο fine dining μέσα από μία κουζίνα άμεση, νόστιμη και υψηλών προδιαγραφών. Στο δεύτερο, ο σεφ Παύλος Κυριάκης επιβραβεύεται για την ολοένα και πιο σημαντική του δουλειά χρόνο με το χρόνο.
Το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel και το CTC διατήρησαν το αστέρι που πήραν για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο ενώ το ίδιο έκαναν και τα Botrini's, Hytra και Varoulko Seaside. Η Σπονδή έχασε το ένα από τα δύο αστέρια της (1* φέτος).
> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα της εστιατορικής Αθήνας γι' αυτή τη σεζόν
Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro συναντώνται για ακόμη μία χρονιά.
Στο Main Selection βρίσκουμε τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Herve, Sense, Alficon, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking.
Οι προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα, το 2022
- 27 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:
-1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
-8 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
-3 εστιατόρια με Bib Gourmand
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.
Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή
Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.
Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα
Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.
Το καλύτερο πρωτεϊνούχο σνακ: Σπιτικό, φυσικό και με περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι!
Ένα σνακ που δεν λιώνει στην τσάντα, δεν θέλει ψυγείο και έχει… πρωτεΐνη για δύο.