Πού θα φας το νοστιμότερο κερκυραϊκό σοφρίτο στην Αθήνα
Από μια μαστόρισσα μαγείρισσα που έρχεται για μία και μόνο ξεχωριστή βραδιά από την Κέρκυρα στην πρωτεύουσα.
Για ακόμη μία εβδομάδα, το Symposio at Ark εμπλουτίζει τις επιλογές στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, προσκαλώντας στην αστική ριβιέρα κάποια από τα σημαντικότερα ελληνικά εστιατόρια. Δίνει έτσι στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να γνωρίσει πρωτοπόρα μέρη από κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και τη γαστρονομική τους κοσμοθεωρία, μέσα από ξεχωριστά και άκρως αντιπροσωπευτικά της δουλειάς τους, ειδικά διαμορφωμένα value for money μενού.
Από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Ιουνίου, από την "έδρα" του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας, παρελαύνουν γευστικά ινστιτούτα που αποθεώνουν την ντόπια γεύση, προχωρώντας την ελληνική κουζίνα μερικά βήματα μπροστά.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Μετά τα "Alfredo's Grand Dining", "Noble Gourmet" και "Ηλιοβασίλεμα", φτάνει η σειρά ενός εκ των πιο sui generis περιπτώσεων εστίασης στη χώρα. Το "Toula’s Seaside" και η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού φέρνουν, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, κάτι από τη νόστιμη φιλοσοφία τους στο "Ark".


Στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας και στο πανέμορφο σκηνικό της παραλίας Αγνί, το "Toula’s Seaside" εξακολουθεί να αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για επισκέπτες και ντόπιους. Με riviera chic χώρο και τραπέζια σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, σερβίρει μια κουζίνα με ξεκάθαρα θαλασσινό πρόσημο, που ακουμπά τόσο σε σύγχρονες δημιουργίες όσο και σε παραδοσιακές σταθερές.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Βασικός άξονας δημιουργίας εδώ, πέρα από τα καλούδια του αφρού και του βυθού, ο βιολογικός/ οργανικός κήπος του εστιατορίου που απλώνεται πέριξ αυτού και προμηθεύει την κουζίνα με θαυμάσια πρώτη ύλη όσον αφορά τα λαχανικά, τα βότανα, τα φρούτα, ακόμη και τα μπαχαρικά, σε μία απευθείας σύνδεση του μποστανιού με το τραπέζι. Άχαστο μπιάνκο, γοητευτικός αστακός σε σαγανάκι και ενδιαφέρον κότσι ψαριού αποτελούν κάποια από τα highlights ενός πληθωρικού αλλά εξόχως ισορροπημένου μενού.
Μενού "Toula’s Seaside"
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - Ταρτάκι χειροποίητο από φύλλο ρυζιού, μους κερκυραϊκών τυριών με κομματάκια σαλάδο, νούμπουλο, συκομαΐδα και χειροποίητη γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύεται από ένα ποτηράκι τζιτζιμπίρας. Φρέσκο ζυμωμένο ψωμί στον ξυλόφουρνο με βιολογικό πρωτόλαδο και ελιές Κερκύρας.
ΟΡΕΚΤΙΚΑ - Μιλφέιγ γαρίδας σε τραγανή σφολιάτα, γαρίδες, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος/ Κροκέτα μπιάνκο με μαύρο αϊολί/ Τριλογία από χειροποίητες παραδοσιακές πίτες: χορτοτυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μπακαλιαρόπιτα/ Γαρίδες της Τούλας με ρύζι σοτέ, κουκουνάρι, σκόρδο και πιπεριά τσίλι
ΣΑΛΑΤΑ - Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά με μηλολωτό, κουμκουάτ, πικάντικη γραβιέρα, κερκυραϊκή καπνιστή πανσέτα και νιφάδες από bitter σοκολάτα.
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ - Μουσακάς καραβίδας: κιμάς από καραβίδα, μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα και μπισκ καραβίδας/ Σοφρίτο κερκυραϊκό: μοσχαρίσιο μάγουλο μπρεζέ με πουρέ πατάτας σε βελούδινη σάλτσα από σκόρδο και ξίδι.
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ - Το γλύκισμα τσι Καλής και της Νόνας - Φογάτσα (κερκυραϊκό τσουρέκι) με κρέμα μάντολας, καραμελωμένα αμύγδαλα, χειροποίητη μαρμελάδα κουμκουάτ και χειροποίητο σορμπέ παγωτό κουμκουάτ.
Info
Κόστος: € 60/άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα