Τα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα 50 Best
Η πιο πρόσφατη λίστα του 50 Best Discovery για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία είναι εδώ και έχει μπόλικες ελληνικές αναφορές.
Ο έγκριτος θεσμός των The World's 50 Best ανακοίνωσε πρόσφατα τη λίστα των προσθηκών για το τελευταίο update της πλατφόρμας 50 Best Discovery - πρόκειται για τον "προθάλαμο" της περίφημης λίστας των πενήντα καλύτερων σε μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια για πολλές περιπτώσεις μαγαζιών αλλά και ένα πολύ ψαγμένο insider's guide στις πιο δημοφιλείς σκηνές του πλανήτη. Λειτουργεί δηλαδή ως προέκταση των ετήσιων κατατάξεων των 50 Best για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία, και δεν αποτελεί μέρος της τελικής λίστας σε οποιαδήποτε κατηγορία.
Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν περισσότερα από 240 εστιατόρια, 100 μπαρ και 170 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 260 πόλεις παγκοσμίως. Κατά την τελευταία ενημέρωση, το 50 Best Discovery διαθέτει πλέον πάνω από 3.700 καταστήματα εστίασης και μονάδες φιλοξενίας από όλο τον κόσμο, καθένα από τα οποία επιλέγεται αφού έχει λάβει έναν συγκεκριμένο αριθμό ψήφων από τους ειδικούς (ιδιοκτήτες, σεφ, bartenders, δημοσιογράφους, connoisseurs και world travellers), που ουσιαστικά δημιουργούν τις παγκόσμιες και περιφερειακές λίστες των 50 Best.
Με χαρά παρατηρήσαμε λοιπόν πως φέτος στο εν λόγω πεδίο υπήρξαν κάποιες νέες αθηναϊκές προσθήκες αλλά και για πρώτη φορά, ένας εκπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη.



Στο σύμπαν των μπαρ, πέρα από τα Line και Baba Au Rum (νο.6 και νο.17 των The World’s 50 Best Bars 2024) αλλά και τα The Bar In Front Of The Bar, Barro Negro και The Clumsies στη φετινή λίστα 51-100, συναντάμε ακόμη τα A for Athens, Odori και The 7 Jokers. H πραγματική έκπληξη όμως καταφθάνει από τη συμπρωτεύουσα με το υπέροχο μπαρ Purovōku Project.
Το μπαρ που φέρει την υπογραφή των Αχιλλέα Θανασούδα και Βαγγέλη Πενίκη αμφισβητεί τους κανόνες, όπως άλλωστε αναφέρει και η χαρακτηριστική επιγραφή, έχει ιδιαίτερο design, φτιάχνει νόστιμα ποτά και αποθεώνει το sustainability.
Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, επιστρέφουμε αποκλειστικά στην Αθήνα, και υπάρχει η αναφορά σε Four Seasons Astir Palace (νο.35 στα The World’s 50 Best Hotels 2023) και The Dolli.
© © Four Seasons Astir Palace Hotel Athens Hotel Athens
Το πραγματικό ψωμί ωστόσο βρίσκεται στο πεδίο των εστιατορίων της Αθήνας, εκεί όπου η παρουσία τους είναι μεγαλύτερη από ποτέ.



Συγκεκριμένα, συναντάμε τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο Botrini's, Σπονδή, CTC, Delta, Hytra, Varoulko Seaside, Pelagos, Soil, το βραβευμένο με Top Notch Sushimou, τα Pharaoh, Cookoovaya, Τραβόλτα (Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και τα τρία), και τα Gallina και Λινού Σουμπάσης και Σία.
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα
