O Ferran Adrià ανοίγει ξανά το elBulli - δεν θα σερβίρει φαγητό

Το elBulli 1846 είναι το νέο, φιλόδοξο project του σπουδαίου Καταλανού σεφ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Φεβρουαρίου 2019

Τον περασμένο Ιούνιο, όσοι βρέθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την ομιλία του Ferran Adrià στο πλαίσιο του Estrella Damm Gastronomy Congress ενημερώθηκαν για το επερχόμενο φιλόδοξο project του σπουδαίου σεφ που ακούει στο όνομα elBulli 1846. 

"Πήρα την απόφαση να κλείσω το elBulli γιατί ξεπέρασε κάθε όριο που μπορούσε να πιάσει. Κάθε ταβάνι που μπορούσε να ακουμπήσει. Το elBulli δεν είναι απλά ένα εστιατόριο. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος" είχε πει μεταξύ άλλων ο Adrià, πριν αποκαλύψει το επόμενο σημαντικό βήμα που θα σχετίζεται με την κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες. 

O Ferran Adrià ανοίγει ξανά το elBulli - δεν θα σερβίρει φαγητό

8 χρόνια μετά το τελευταίο serving -ένα fondue στις στις 30 Ιουλίου του 2011- ο δημοφιλής Καταλανός μύστης της γαστρονομίας ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία ενός χώρου έκφρασης και πειραματισμού για όλους εκείνους που αγαπούν το καλό φαγητό, καθώς και την ημερομηνία που αυτός θα είναι έτοιμος. Θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά, ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου project του elBulli Foundation

ΕΛΜΠΟΥΛΙ

Το μεγαλύτερο μέρος του elBulli 1846 (που πήρε το όνομά του από το πέντε φορές βραβευμένο ως καλύτερο του πλανήτη εστιατόριο από τα World’s 50 Best Restaurants και τη χρονολογία γέννησης του θρυλικού Γάλλου σεφ Auguste Escoffier) θα είναι εκθεσιακός χώρος, αφιερωμένος στην καινοτομία. Επίσης, θα λειτουργεί ακόμη σαν εργαστήρι και μουσείο γαστρονομίας και θα εκτείνεται σε έκταση περίπου 16.000 τμ. Φυσικά, θα στεγάζεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και το εστιατόριο, στην πόλη Ρόζες (κοντά στη Χιρόνα) στη βορειοανατολική Ισπανία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferran Adrià (@ferran_adria) on

Στο elBulli 1846 θα εργάζεται μία ομάδα επαγγελματιών από διάφορα backgrounds που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τη γαστρονομία: Από μάγειρες, δημοσιογράφους και διατροφολόγους μέχρι ακαδημαϊκούς και φωτογράφους - όλοι με μία κοινή αποστολή, να εξερευνήσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο της γεύσης και να μοιραστούν τις σκέψεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Φυσικά, ανά τακτά διαστήματα θα προσκαλούνται σε αυτό και κάποιοι εκ των κορυφαίων σεφ του πλανήτη.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Adrià, το elBulli1846 θα ανοίξει τις πύλες του τον Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς σε ένα χρόνο από τώρα δηλαδή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας