O Ferran Adrià ανοίγει ξανά το elBulli - δεν θα σερβίρει φαγητό

Το elBulli 1846 είναι το νέο, φιλόδοξο project του σπουδαίου Καταλανού σεφ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Φεβρουαρίου 2019

Τον περασμένο Ιούνιο, όσοι βρέθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την ομιλία του Ferran Adrià στο πλαίσιο του Estrella Damm Gastronomy Congress ενημερώθηκαν για το επερχόμενο φιλόδοξο project του σπουδαίου σεφ που ακούει στο όνομα elBulli 1846. 

"Πήρα την απόφαση να κλείσω το elBulli γιατί ξεπέρασε κάθε όριο που μπορούσε να πιάσει. Κάθε ταβάνι που μπορούσε να ακουμπήσει. Το elBulli δεν είναι απλά ένα εστιατόριο. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος" είχε πει μεταξύ άλλων ο Adrià, πριν αποκαλύψει το επόμενο σημαντικό βήμα που θα σχετίζεται με την κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες. 

O Ferran Adrià ανοίγει ξανά το elBulli - δεν θα σερβίρει φαγητό

8 χρόνια μετά το τελευταίο serving -ένα fondue στις στις 30 Ιουλίου του 2011- ο δημοφιλής Καταλανός μύστης της γαστρονομίας ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία ενός χώρου έκφρασης και πειραματισμού για όλους εκείνους που αγαπούν το καλό φαγητό, καθώς και την ημερομηνία που αυτός θα είναι έτοιμος. Θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά, ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου project του elBulli Foundation

ΕΛΜΠΟΥΛΙ

Το μεγαλύτερο μέρος του elBulli 1846 (που πήρε το όνομά του από το πέντε φορές βραβευμένο ως καλύτερο του πλανήτη εστιατόριο από τα World’s 50 Best Restaurants και τη χρονολογία γέννησης του θρυλικού Γάλλου σεφ Auguste Escoffier) θα είναι εκθεσιακός χώρος, αφιερωμένος στην καινοτομία. Επίσης, θα λειτουργεί ακόμη σαν εργαστήρι και μουσείο γαστρονομίας και θα εκτείνεται σε έκταση περίπου 16.000 τμ. Φυσικά, θα στεγάζεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και το εστιατόριο, στην πόλη Ρόζες (κοντά στη Χιρόνα) στη βορειοανατολική Ισπανία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferran Adrià (@ferran_adria) on

Στο elBulli 1846 θα εργάζεται μία ομάδα επαγγελματιών από διάφορα backgrounds που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τη γαστρονομία: Από μάγειρες, δημοσιογράφους και διατροφολόγους μέχρι ακαδημαϊκούς και φωτογράφους - όλοι με μία κοινή αποστολή, να εξερευνήσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο της γεύσης και να μοιραστούν τις σκέψεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Φυσικά, ανά τακτά διαστήματα θα προσκαλούνται σε αυτό και κάποιοι εκ των κορυφαίων σεφ του πλανήτη.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Adrià, το elBulli1846 θα ανοίξει τις πύλες του τον Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς σε ένα χρόνο από τώρα δηλαδή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής

Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων

Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Όλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά

Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023

Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου

Η updated λίστα με μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας