O Ferran Adrià ανοίγει ξανά το elBulli - δεν θα σερβίρει φαγητό
Το elBulli 1846 είναι το νέο, φιλόδοξο project του σπουδαίου Καταλανού σεφ.
Τον περασμένο Ιούνιο, όσοι βρέθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την ομιλία του Ferran Adrià στο πλαίσιο του Estrella Damm Gastronomy Congress ενημερώθηκαν για το επερχόμενο φιλόδοξο project του σπουδαίου σεφ που ακούει στο όνομα elBulli 1846.
"Πήρα την απόφαση να κλείσω το elBulli γιατί ξεπέρασε κάθε όριο που μπορούσε να πιάσει. Κάθε ταβάνι που μπορούσε να ακουμπήσει. Το elBulli δεν είναι απλά ένα εστιατόριο. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος" είχε πει μεταξύ άλλων ο Adrià, πριν αποκαλύψει το επόμενο σημαντικό βήμα που θα σχετίζεται με την κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες.

8 χρόνια μετά το τελευταίο serving -ένα fondue στις στις 30 Ιουλίου του 2011- ο δημοφιλής Καταλανός μύστης της γαστρονομίας ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία ενός χώρου έκφρασης και πειραματισμού για όλους εκείνους που αγαπούν το καλό φαγητό, καθώς και την ημερομηνία που αυτός θα είναι έτοιμος. Θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά, ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου project του elBulli Foundation.

Το μεγαλύτερο μέρος του elBulli 1846 (που πήρε το όνομά του από το πέντε φορές βραβευμένο ως καλύτερο του πλανήτη εστιατόριο από τα World’s 50 Best Restaurants και τη χρονολογία γέννησης του θρυλικού Γάλλου σεφ Auguste Escoffier) θα είναι εκθεσιακός χώρος, αφιερωμένος στην καινοτομία. Επίσης, θα λειτουργεί ακόμη σαν εργαστήρι και μουσείο γαστρονομίας και θα εκτείνεται σε έκταση περίπου 16.000 τμ. Φυσικά, θα στεγάζεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και το εστιατόριο, στην πόλη Ρόζες (κοντά στη Χιρόνα) στη βορειοανατολική Ισπανία.
Στο elBulli 1846 θα εργάζεται μία ομάδα επαγγελματιών από διάφορα backgrounds που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τη γαστρονομία: Από μάγειρες, δημοσιογράφους και διατροφολόγους μέχρι ακαδημαϊκούς και φωτογράφους - όλοι με μία κοινή αποστολή, να εξερευνήσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο της γεύσης και να μοιραστούν τις σκέψεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Φυσικά, ανά τακτά διαστήματα θα προσκαλούνται σε αυτό και κάποιοι εκ των κορυφαίων σεφ του πλανήτη.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Adrià, το elBulli1846 θα ανοίξει τις πύλες του τον Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς σε ένα χρόνο από τώρα δηλαδή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα