
Tο πρώτο εστιατόριο MasterChef ανοίγει στο Ντουμπάι
Δεν αποκλείεται να έχουμε νέα αλυσίδα εστιατορίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ντουμπάι είναι ο μάλλον κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός της Μέσης Ανατολής, με πολλούς διάσημους σεφ να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά (και) σε αυτό.
Πλέον, η εστιατορική σκηνή του πιο δημοφιλή προορισμού της Μέσης Ανατολής θα έχει ένα ακόμη καινοτόμο concept: Το εστιατόριο που θα είναι βασισμένο πάνω στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή (ή διαγωνισμό μαγειρικής αν προτιμάς) MasterChef.

Ο επισκέπτης στο συγκεκριμένο εστιατόριο θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει αμέσως το γνωστό logo καθώς και το design του χώρου, που θα παραπέμπει στους πάγκους και τις κουζίνες του MasterChef. Επιπλέον, στο χώρο θα υπάρχει και ένα cocktail bar. Από το γενικότερο concept του εστιατορίου δε θα απουσιάζουν και οι θεματικές βραδιές, με καλεσμένους σεφ που συμμετείχαν ή κέρδισαν το παιχνίδι στις χώρες τους.
Το εστιατόριο θα ανοίξει τον Απρίλιο στη Millennium Place Marina και η γνωστή σεφ Maria Margarita Vaamonde-Beggs θα είναι η επικεφαλής της κουζίνας του. Το μενού θα αποτελείται από πιάτα που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς στο MasterChef, μετά από επιλογή της ομάδας του εστιατορίου από εκπομπές διάφορων χωρών όπου προβάλλεται το show.

Η ίδια η Vaamonde-Beggs εξειδικεύεται σε 12 διαφορετικές κουζίνες, ενώ έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως επικεφαλής των εστιατορίων στο Four-Season του Μπουένος Άιρες και ως sous chef στο πλευρό του Masaharu Morimoto.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής
Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςOmurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα
Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων
Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΌλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά
Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023
Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου
Η updated λίστα με μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.
Γραφει Μπαμπης Δουκας