Tο πρώτο εστιατόριο MasterChef ανοίγει στο Ντουμπάι

Δεν αποκλείεται να έχουμε νέα αλυσίδα εστιατορίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Φεβρουαρίου 2019

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ντουμπάι είναι ο μάλλον κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός της Μέσης Ανατολής, με πολλούς διάσημους σεφ να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά (και) σε αυτό.  

Πλέον, η εστιατορική σκηνή του πιο δημοφιλή προορισμού της Μέσης Ανατολής θα έχει ένα ακόμη καινοτόμο concept: Το εστιατόριο που θα είναι βασισμένο πάνω στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή (ή διαγωνισμό μαγειρικής αν προτιμάς) MasterChef.

Tο πρώτο εστιατόριο MasterChef ανοίγει στο Ντουμπάι

Ο επισκέπτης στο συγκεκριμένο εστιατόριο θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει αμέσως το γνωστό logo καθώς και το design του χώρου, που θα παραπέμπει στους πάγκους και τις κουζίνες του MasterChef. Επιπλέον, στο χώρο θα υπάρχει και ένα cocktail bar. Από το γενικότερο concept του εστιατορίου δε θα απουσιάζουν και οι θεματικές βραδιές, με καλεσμένους σεφ που συμμετείχαν ή κέρδισαν το παιχνίδι στις χώρες τους.

Το εστιατόριο θα ανοίξει τον Απρίλιο στη Millennium Place Marina και η γνωστή σεφ Maria Margarita Vaamonde-Beggs θα είναι η επικεφαλής της κουζίνας του. Το μενού θα αποτελείται από πιάτα που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς στο MasterChef, μετά από επιλογή της ομάδας του εστιατορίου από εκπομπές διάφορων χωρών όπου προβάλλεται το show.  

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΑΑΜΟΝΤΕ ΜΠΕΓΚΣ

Η ίδια η Vaamonde-Beggs εξειδικεύεται σε 12 διαφορετικές κουζίνες, ενώ έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως επικεφαλής των εστιατορίων στο Four-Season του Μπουένος Άιρες και ως sous chef στο πλευρό του Masaharu Morimoto.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος