Τα KFC μετέτρεψαν για κάποιο λόγο τον Colonel Sanders σε influencer

Ο νέος Colonel του Instagram σίγουρα δεν τρώει τηγανητό κοτόπουλο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Απριλίου 2019

O Harland David Sanders ήταν ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας, που όλοι γνωρίζουν καθώς αποτέλεσε τον ιδρυτή της αλυσίδας Kentucky Fried Chicken (τα KFC δηλαδή) ενώ έγινε και ο brand ambassador της φίρμας. Μάλιστα, μετά τον θάνατό του το 1980, η φιγούρα του αποτυπώθηκε στο logo της εταιρείας. Το παρατσούκλι του, Colonel  -δηλαδή συνταγματάρχης- δεν έχει να κάνει με κάποιον στρατιωτικό βαθμό αλλά είναι τιμητικός τίτλος που αποδίδεται από την πολιτεία του Kentucky σε όσους παρουσιάζουν κοινωνική προσφορά. 

Την φιγούρα σήμα-κατατεθέν των KFC έχουν κατά καιρούς υποδυθεί πολλοί στην μικρή οθόνη και πιο συγκεκριμένα στις διαφημίσεις της αλυσίδας εστίασης, όπως οι Darrell Hammond, Reba McEntire, George Hamilton, Rob Lowe και Jason Alexander, ενώ πριν λίγους μήνες επιστρατεύτηκε μέχρι και ο Hafþór Júlíus Björnsson aka το Βουνό του Game of Thrones για ένα διαφημιστικό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Colonel Harland Sanders (@kfc) on

Εδώ και λίγες ημέρες, η γνωστή εταιρεία fast food που ειδικεύεται στο τηγανητό κοτόπουλο παίζει λίγο διαφορετικά το παιχνίδι των social media, με μία σειρά αναρτήσεων όπου δεν απεικονίζουν κουβάδες με ζουμερές φτερούγες αλλά έναν καλογυμνασμένο τύπο που έρχεται να αντικαταστήσει τη γνώριμη φιγούρα του Colonel Sanders, που μοιάζει να ακολουθεί όλες τις ανοησίες που μπορεί να κάνει ένας -συνήθως αυτοαποκαλούμενος- influencer του Instagram, χρησιμοποιώντας τις πιο σαχλές λεζάντες που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Τα hashtags δε, είναι ακόμη τραγικότερα - #humble and #positive και #goalsAF είναι μόνο μερικά από αυτά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Colonel Harland Sanders (@kfc) on

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος από τις εικόνες, ο νέος πρωταγωνιστής των KFC έχει σίγουρα αρκετά χρόνια να δοκιμάσει κάποιο από τα προϊόντα των εστιατορίων της. Η διαφημιστική καμπάνια-παρωδία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Απριλίου και δεν έχει γίνει προς το παρόν ξεκάθαρο αν τα KFC προσπαθούν να κάνουν άνοιγμα προς ένα νέα target group καταναλωτών ή αν απλά τρολάρουν. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές