Πώς μοιάζει μία γαστρονομική εμπειρία 8 αστεριών Michelin

Δεν διάβασες λάθος: Στο Four Seasons του Χονγκ Κονγκ συνυπάρχουν δύο εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin και ένα με 2.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Ιουλίου 2019

Ένας αστικός σταθμός ενέργειας που εγκλωβίζει μέσα του όλα τα vibes, την αύρα και το χαρακτήρα του ακαταμάχητου Χονγκ Κονγκ. Το ξενοδοχείο μας είναι η ιδανική διεύθυνση για όλους όσους επιθυμούν να βρεθούν στη μέση όλων αυτών. 

Η συγκεκριμένη επιγραφή βρίσκεται σε προφανές σημείο στην είσοδο του Four Seasons Hotel, που είναι στρατηγικά τοποθετημένο στο Βικτόρια Χάρμπορ και διαχωρίζει το νησί του Χονγκ Κονγκ με την χερσόνησο της Καουλούν. Οι ελκυστικότατες εγκαταστάσεις διαμονής του 45 ορόφων κεντρικού κτιρίου περιλαμβάνουν 399 δωμάτια και 519 ακόμη, μεγαλύτερα ή μικρότερα, διαμερίσματα, μέσα σε ένα σκηνικό που συνδυάζει την κλασική κινέζικη αρχιτεκτονική νοοτροπία με την αχαλίνωτη πολυτέλεια. Εντός του κτιρίου βρίσκονται ακόμη ένα γυμναστήριο, μία εξωτερική πισίνα, ένα συνεδριακό κέντρο, ένα shopping center και ένα spa. 

Πώς μοιάζει μία γαστρονομική εμπειρία 8 αστεριών Michelin

Πέρα από τη γενικότερη μεγαλοπρέπειά του, το Four Seasons έχει γίνει δημοφιλές και για έναν ακόμη σημαντικό λόγο: τα εστιατόριά του. Πιο συγκεκριμένα για τα βραβευμένα με τρία αστέρια Michelin Caprice και Lung King Heen, καθώς και το 2* Sushi Saito. Συνολικά, 8 αστέρια Michelin. Πριν το 2009 κανένα κινέζικο εστιατόριο δεν είχε καταφέρει να βραβευτεί με την ανώτερη αξιολόγηση του περίφημου οδηγού γαστρονομίας.

Σήμερα, μόνο εντός του εν λόγω ξενοδοχείου φιλοξενούνται κάποια από τα κορυφαία εστιατόρια του πλανήτη. Το γεγονός αυτό έχει ωθήσει το τμήμα πωλήσεων του Four Seasons να δημιουργήσει ένα ειδικό ταξιδιωτικό πακέτο που ονομάζεται "One Trip, Eight Michelin Stars". Περιλαμβάνει γεύματα και στα τρία εστιατόρια και τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις σε σουίτα, με το κόστος του να ξεκινά από τα €2.500/ζευγάρι. Ο δημοσιογράφος του Travel+Leisure, Tanner Saunders, δοκίμασε το εν λόγω πακέτο και μοιράστηκε με το ιταλικό Esquire την εμπειρία του. 

Caprice
Caprice

Το Caprice, όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος από το όνομά του υπηρετεί την κλασική γαλλική κουζίνα, με τον chef Guillaume Galliot να επικεντρώνεται περισσότερα σε πιάτα με ψάρια και θαλασσινά. Το μενού ξεκινά με μία σαλάτα με βασιλικό καβούρι Αλάσκας και αυγό confit, συνεχίζει με τα (κορυφαίας ποιότητας) στρείδια Gillardeau με ένα χρυσό γλάσο και το Land and Sea Tartare, με βοδινό και χαβιάρι, για να κορυφωθεί με το καλκάνι που πλαισιώνεται με σάλτσα αχινού από το Χοκάιντο και μάνγκο.

Lung King Heen
Lung King Heen

Στο Lung King Heen συναντάς μία άριστη εκδοχή της παραδοσιακής κινέζικης κουζίνας με αρκετά διεθνή twists, με επικεφαλής τον chef Chan Yan Tak, ο οποίος εκτός των άλλων είναι ο πρώτος Κινέζος μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με τρία αστέρια Michelin. Το μενού του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημιουργικό και εξωστρεφές, με τον ίδιο τον Chan να υποδέχεται προσωπικά τους επισκέπτες και να τους αναλύει τις πρώτες ύλες με τις οποίες θα πορευτεί στη συνέχεια. Από τις καλύτερες προτάσεις του είναι το τραγανό χοιρινό με pancakes και μέλι, τα χτένια με αχλάδι, γαρίδες και προσούτο από το Γιουνάν και οι ατμιστοί αστακοί με μείγμα μπαχαρικών. Γενικά, οι προτάσεις του Lung King Heen είνα έντονες και φροντίζουν να ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις.

SUSHI SAITO
Sushi Saito

Τέλος, το Sushi Saito. Πρόκειται για το παράρτημα στο Χονγκ Κονγκ του περίφημου -με 3*- ιαπωνικού εστιατορίου του Τόκιο, το οποίο ο Joël Robuchon έχει περιγράψει ως το κορυφαίο σουσάδικο της ιστορίας. Το Sushi Saito του Four Seasons στέκεται φυσικά στο ύψος των υψηλότερων γαστρονομικών standards. Από το omakase menu που περιλαμβάνει ρολάκια, σασίμι, νιγκίρι και κάποιες ακόμη προτάσεις ξεχωρίζει το τηγανητό γατόψαρο, με το οποίο ο chef Takashi Saito αποδεικνύει ότι μπορεί να δημιουργήσει αριστουργήματα με μία φαινομενικά ασυνήθιστη πρώτη ύλη.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εστιατόρια με αστέρι Michelin που δεν κοστίζουν μία περιουσία

Τα πιο οικονομικά μέρη του φημισμένου οδηγού γαστρονομίας.

Συνήθειες και trends που σύντομα θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια

Πιάτα στη μέση και κακό service: Έρχεται το τέλος.