Τα 3D printed nuggets των KFC ίσως είναι το μέλλον του fast food

Αυθεντική συνταγή και γεύση, διαφορετικό format για τη δημοφιλή αλυσίδα εστιατορίων.

Το επόμενο βήμα στο κομμάτι των καινοτόμων ιδεών με τη δημιουργία ενός "εστιατορίου του μέλλοντος" προσπαθούν να κάνουν τα KFC, ξεκινώντας την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας τρισδιάστατης βιοτύπωσης για τη δημιουργία κρέατος κοτόπουλου σε συνεργασία με το ρωσικό ερευνητικό εργαστήριο 3D Bioprinting Solutions. Η ολοένα και αυξανόμενη στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής καθώς και η ετήσια αύξηση της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με το παραδοσιακό κρέας αλλά και η ανάγκη ανάπτυξης πιο φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής τροφίμων οδήγησαν τη δημοφιλή αμερικανική εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ουσιαστικά, τα KFC φιλοδοξούν να διατηρήσουν το ύφος και τον χαρακτήρα τους, εντάσσοντας ωστόσο και νέες φιλικές μεθόδους παραγωγής φαγητού. Το 3D printing στον τομέα των  βρώσιμων προϊόντων δοκιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια - αν αυτό το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, είναι δεδομένο πως θα έχει αντίκτυπο και σε αρκετές επιπλέον βιομηχανίες. Η μέθοδος πάνω στην οποία θα βασιστούν τα KFC περιλαμβάνει το συνδυασμό κυττάρων κοτόπουλου με φυτικό υλικό. Το τελικό προϊόν, πχ οι κοτομπουκιές, θα θυμίζουν αρκετά την αυθεντικής γεύση και υφή του πραγματικού κοτόπουλου. Η τεχνολογία και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθούν θα μπορούν επίσης να εντάξουν στο τελικό αποτέλεσμα και την αίσθηση των μπαχαρικών και άλλων στοιχείων που κάνουν νόστιμο το φαγητό στα KFC.

Τα οικονομικό, περιβαλλοντικά αλλά και ηθικά οφέλη της όλης διαδικασίας θα μπορούσαν να είναι τεράστια, ειδικά αν το εκτυπωμένο κρέας έχει τα ίδια θρεπτικά συστατικά και μικροστοιχεία με το πρωτότυπο αλλά χωρίς τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στο ζωικό. Η καλλιέργεια κρέατος από κύτταρα υπολογίζεται να έχει λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά το ήμισυ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KFC Global (@traveltheworldwithkfc) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KFC Global (@traveltheworldwithkfc) on

"Στα KFC παρακολουθούμε στενά όλες τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συμβαδίσουμε με την εποχή, εισάγοντας προηγμένες τεχνολογίες στο δίκτυο των εστιατορίων μας. Τα crafted προϊόντα με βάση το κρέας είναι το επόμενο βήμα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη του εστιατορίου του μέλλοντος. Το πείραμά μας στη δοκιμή τρισδιάστατης τεχνολογίας βιολογικής εκτύπωσης για τη δημιουργία προϊόντων κοτόπουλου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών επικείμενων παγκόσμιων προβλημάτων" αναφέρει στην ανακοίνωση της εταιρείας η Raisa Polyakova, General Manager της KFC Russia.

Όλα τα παραπάνω ίσως να είναι και πιο κοντινά από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, με τις πρώτες δοκιμές να έχουν προγραμματιστεί για αυτό το φθινόπωρο στη Μόσχα.


Διάβασε ακόμη για το Balthazar που είναι (ίσως) πιο νόστιμο από ποτέ, ένα guide για βραδιά με μεξικάνικο φαγητό, το COYA Mykonos που είναι μία κυκλαδίτικη ωδή στη nikkei κουζίνα και τα κοσμοπολίτικα parties και τον Δημήτρη Δημητριάδη που πάντα πίστευε στην ελληνική κουζίνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το denim jacket

Denim jacket με Teddy επένδυση, Scotch & Soda explore more

Το chino παντελόνι

Μπλε chino παντελόνι σε στενή γραμμή, Scotch & Soda explore more

Το πουλόβερ με τον γυριστό γιακά

Πουλόβερ με ιδιαίτερο ντιζάιν, Scotch & Soda explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Εστιατόρια που αξίζουν αστέρι Michelin στα social media

Όταν ο Robert De Niro πήγε για γύρο στη Δράμα και άλλες ιστορίες γαστρονομικής τρέλας από τα accounts εστιατορίων.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

DB One: Το επόμενο καρνιβορικό hit της Αθήνας

Σύντομα όλοι θα μιλούν για το ολοκαίνουριο premium steak house της πόλης, με την υπογραφή του Ulas Tunc.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tίποτα δε συγκρίνεται με τo mac n' cheese

Κρεμώδης υφή, τραγανή κρούστα και διαολεμένη γεύση. To σήμα κατατεθέν της αμερικανικής κουζίνας είναι απλό και ένοχα απολαυστικό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία 'νόστιμη' κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi

Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.