
Τα 3D printed nuggets των KFC ίσως είναι το μέλλον του fast food
Αυθεντική συνταγή και γεύση, διαφορετικό format για τη δημοφιλή αλυσίδα εστιατορίων.

Το επόμενο βήμα στο κομμάτι των καινοτόμων ιδεών με τη δημιουργία ενός "εστιατορίου του μέλλοντος" προσπαθούν να κάνουν τα KFC, ξεκινώντας την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας τρισδιάστατης βιοτύπωσης για τη δημιουργία κρέατος κοτόπουλου σε συνεργασία με το ρωσικό ερευνητικό εργαστήριο 3D Bioprinting Solutions. Η ολοένα και αυξανόμενη στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής καθώς και η ετήσια αύξηση της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με το παραδοσιακό κρέας αλλά και η ανάγκη ανάπτυξης πιο φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής τροφίμων οδήγησαν τη δημοφιλή αμερικανική εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση.
Ουσιαστικά, τα KFC φιλοδοξούν να διατηρήσουν το ύφος και τον χαρακτήρα τους, εντάσσοντας ωστόσο και νέες φιλικές μεθόδους παραγωγής φαγητού. Το 3D printing στον τομέα των βρώσιμων προϊόντων δοκιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια - αν αυτό το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, είναι δεδομένο πως θα έχει αντίκτυπο και σε αρκετές επιπλέον βιομηχανίες. Η μέθοδος πάνω στην οποία θα βασιστούν τα KFC περιλαμβάνει το συνδυασμό κυττάρων κοτόπουλου με φυτικό υλικό. Το τελικό προϊόν, πχ οι κοτομπουκιές, θα θυμίζουν αρκετά την αυθεντικής γεύση και υφή του πραγματικού κοτόπουλου. Η τεχνολογία και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθούν θα μπορούν επίσης να εντάξουν στο τελικό αποτέλεσμα και την αίσθηση των μπαχαρικών και άλλων στοιχείων που κάνουν νόστιμο το φαγητό στα KFC.
Τα οικονομικό, περιβαλλοντικά αλλά και ηθικά οφέλη της όλης διαδικασίας θα μπορούσαν να είναι τεράστια, ειδικά αν το εκτυπωμένο κρέας έχει τα ίδια θρεπτικά συστατικά και μικροστοιχεία με το πρωτότυπο αλλά χωρίς τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στο ζωικό. Η καλλιέργεια κρέατος από κύτταρα υπολογίζεται να έχει λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά το ήμισυ.
"Στα KFC παρακολουθούμε στενά όλες τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συμβαδίσουμε με την εποχή, εισάγοντας προηγμένες τεχνολογίες στο δίκτυο των εστιατορίων μας. Τα crafted προϊόντα με βάση το κρέας είναι το επόμενο βήμα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη του εστιατορίου του μέλλοντος. Το πείραμά μας στη δοκιμή τρισδιάστατης τεχνολογίας βιολογικής εκτύπωσης για τη δημιουργία προϊόντων κοτόπουλου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών επικείμενων παγκόσμιων προβλημάτων" αναφέρει στην ανακοίνωση της εταιρείας η Raisa Polyakova, General Manager της KFC Russia.
Όλα τα παραπάνω ίσως να είναι και πιο κοντινά από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, με τις πρώτες δοκιμές να έχουν προγραμματιστεί για αυτό το φθινόπωρο στη Μόσχα.
Διάβασε ακόμη για το Balthazar που είναι (ίσως) πιο νόστιμο από ποτέ, ένα guide για βραδιά με μεξικάνικο φαγητό, το COYA Mykonos που είναι μία κυκλαδίτικη ωδή στη nikkei κουζίνα και τα κοσμοπολίτικα parties και τον Δημήτρη Δημητριάδη που πάντα πίστευε στην ελληνική κουζίνα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα