Οδηγός για βραδιά με μεξικάνικο φαγητό

Ένας ειδικός σε καθοδηγεί για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις.

Το αληθινό μεξικάνικο φαγητό -αυτό δηλαδή που σερβίρεται στους πάγκους της Οαχάκα- διαφέρει αρκετά από την Tex Mex εκδοχή που οι περισσότεροι έχουμε γνωρίσει στα εστιατόρια της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς οι διατροφικές συνήθειες, οι κλιματολογικές συνθήκες και τα ίδια τα προϊόντα διαφέρουν αισθητά στο Μεξικό συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη.

Επομένως, η προσαρμογή των συνταγών είναι κάτι που τελικά λειτουργεί προς όφελος του ίδιου του καταναλωτή. Αλλά ας μπούμε στο ψητό: Πώς θα φτιάξεις μεξικάνικο φαγητό που θυμίζει αρκετά το αυθεντικό στο σπίτι; Ο executive chef του λονδρέζικου Tacos El Pastor Marvin Jones είναι ένας από τους καταλληλότερους για να δώσει συμβουλές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Pastor (@tacos_el_pastor) on

"Μία από τις συμβουλές που μπορώ να δώσω είναι πως το μεξικάνικο μπάρμπεκιου περιλαμβάνει αρνί στη σχάρα. Είτε μιλάμε για οικογενειακό τραπέζι είτε για δείπνο με φίλους, το αρνί μαζί με μπαχαρικά που ψήνεται αργά τυλιγμένα σε φύλλα μπανάνας είναι μία καταπληκτική επιλογή. Μπορείτε να το σερβίρετε σε τορτίγιες μαζί με κομμένα κρεμμύδια, κόλιανδρο και salsa, ώστε όλοι να μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους tacos" αναφέρει στο βρετανικό Esquire ο Jones.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Pastor (@tacos_el_pastor) on

Πριν από αυτό, προτείνει ως ορεκτικά το guacamole και τα totopos (ο ισπανικός όρος για τα τσιπς τορτίγιας). "Τα tuna tostadas είναι επίσης μία επιλογή που θα ικανοποιήσει τους πάντες. Αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός μπορείτε να προτιμήσετε και το πάντοτε δροσιστικό σεβίτσε" συμπληρώνει. Δίνει μάλιστα και τη συνταγή για Sesame Tuna Tostada (για 6-8 serves).

Οδηγός για βραδιά με μεξικάνικο φαγητό

Υλικά

  • 240 γρ. τόνος
  • 6 γρ. σουσάμι
  • 35 ml σάλτσα σόγιας
  • 18 ml σησαμέλαιο
  • 12 γρ. σάλτσα τσίλι
  • 60 γρ. γουακαμόλε
  • κόλιανδρος για το γαρνίρισμα
  • 6 τραγανά tacos ή τορτίγιες, ιδανικά απλά μπλε καλαμπόκι

Εκτέλεση

  1. Κόβεις τον τόνο σε μικρά κυβάκια.
  2. Σε ένα μπολ, τον ανακατεύεις με το σουσάμι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα τσίλι.
  3. Χτίζεις τις tostadas, με το γουακαμόλε στη βάση, τον τόνο ακριβώς από πάνω και προσθέτοντας στο τέλος έξτρα σουσάμι και κόλιναδρο.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα