Η ελληνική κουζίνα είναι η κορυφαία στον κόσμο (ξανά), σύμφωνα με το Taste Atlas
Η ελληνική κουζίνα ξανά στην κορυφή του κόσμου. Το Taste Atlas τη βαθμολόγησε ως την καλύτερη διεθνώς, αφήνοντας πίσω Ιταλία, Μεξικό και Ισπανία.
Δεν είναι απλώς υποκειμενική άποψη ή κάτι που χαιρόμαστε μεταξύ μας. Είναι επίσημο — και με τη σφραγίδα του Taste Atlas. Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε, για άλλη μια φορά, ως η κορυφαία στον κόσμο, με βάση χιλιάδες αξιολογήσεις από foodies, ταξιδιώτες και λάτρεις της γεύσης.
"Είμαστε στα μισά του χρόνου. Πού να πάμε για καλοκαιρινές διακοπές; Κάπου με το καλύτερο φαγητό, φυσικά!", γράφει η πλατφόρμα, η οποία έχει χτίσει τη φήμη της πάνω στην αξιολόγηση τοπικών κουζινών, πιάτων και εστιατορίων από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η Ελλάδα φιγουράρει πρώτη
Η λίστα του Taste Atlas βασίστηκε σε 477.287 έγκυρες αξιολογήσεις για 15.478 διαφορετικά φαγητά, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο χάρτη γεύσεων όπου η Ελλάδα φιγουράρει πρώτη. Κι αυτό δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, όταν ο ανταγωνισμός περιλαμβάνει "γίγαντες" της παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως η Ιταλία, το Μεξικό και η Ισπανία.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι κουζίνες που κέρδισαν τις υψηλότερες μέσες βαθμολογίες είναι οι εξής:
- Ελλάδα
- Ιταλία
- Μεξικό
- Ισπανία
- Πορτογαλία
- Τουρκία
- Ινδονησία
- Γαλλία
- Ιαπωνία
- Κίνα
Αξίζει να σημειωθεί πως στην 50ή θέση βρίσκεται η Κύπρος, ενώ στην 100ή η Νικαράγουα, επιβεβαιώνοντας πως η Μεσόγειος διατηρεί σταθερά την κυριαρχία της στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα.
Η νέα αυτή πρωτιά της ελληνικής κουζίνας, πέρα από αναγνώριση, αποτελεί και υπενθύμιση ότι η γαστρονομία μας δεν είναι απλώς παράδοση. Είναι εμπειρία. Είναι πολιτισμός. Είναι λόγος για να ταξιδέψει κάποιος μέχρι εδώ. Αν ψάχνεις λοιπόν πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι, τώρα ξέρεις. Δεν θα βρεις πουθενά αλλού καλύτερα.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα

