Αυτό είναι το ελληνικό παγωτό που βρίσκεται στα 100 καλύτερα του κόσμου
Η Ελλάδα κερδίζει μια θέση στη διεθνή σκηνή του παγωτού με μια γεύση που ξεχωρίζει. Ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα παγωτά.
Ποιος είπε ότι το καλό παγωτό είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας ή της Γαλλίας; Όταν έχεις ιστορία, γεύση και μεράκι, δεν χρειάζονται πολλά για να ξεχωρίσεις.
Η Ελλάδα όχι μόνο μπήκε στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις 100 κορυφαίες παγωμένες απολαύσεις του πλανήτη, σύμφωνα με τον διεθνή γαστρονομικό οδηγό Taste Atlas.
Πού θα βρεις αυτό το παγωτό;
Μιλάμε για ένα παγωτό-ύμνο από την Κέρκυρα, που φέρει την υπογραφή του ιστορικού ζαχαροπλαστείου "Παπαγιώργης". Δεν είναι απλώς ένα ακόμα γλυκό. Είναι ένα ταξίδι στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, φτιαγμένο με υλικά πρώτης ποιότητας και πολλή αγάπη. Όπως αναφέρει η λίστα του Taste Atlas, το συγκεκριμένο παγωτό απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την υφή, τη γεύση και την αυθεντικότητα του.
Σε μια κατάταξη που κυριαρχείται -όπως ήταν αναμενόμενο– από την Ιταλία, την Αργεντινή, τον Καναδά και τη Γαλλία, η Ελλάδα έκανε τη διαφορά με κάτι δικό της, φτιαγμένο χωρίς φανφάρες αλλά με ουσία. Η είδηση δεν άργησε να κάνει τον γύρο των media και των social, με τους χρήστες να δηλώνουν περήφανοι που μια μικρή γωνιά της χώρας μπαίνει σε μια τέτοια λίστα.
Taste AtlasΤο "Παπαγιώργης" δεν είναι άγνωστο όνομα για τους ντόπιους – πρόκειται για ένα από τα παλιότερα και πιο αγαπημένα ζαχαροπλαστεία του νησιού, με παρουσία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα. Εκεί, το παγωτό δεν είναι απλώς ένα επιδόρπιο. Είναι σχεδόν τελετουργία.
Η αναγνώριση αυτή δεν είναι μόνο θέμα τοπικής περηφάνιας. Είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι η ελληνική γαστρονομία έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από τα κλασικά – κι ότι η παράδοση, όταν συνδυάζεται με ποιότητα, μπορεί να σταθεί ισάξια δίπλα στα καλύτερα του κόσμου.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα

