Η προετοιμασία του τέλειου burger

O expert του είδους Daniel Wilson έχει κάποια σημαντικά πράγματα να σου πει.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Σεπτεμβρίου 2019

Aν λατρεύεις τόσο τα burgers όσο και τα βιβλία, υπάρχει για εσένα το τέλειο ανάγνωσμα: Το The Burger Lab: The Art and Science of the Perfect Burger του Daniel Wilson, που μάλιστα διατίθεται προς πώληση στο Amazon και στις 144 σελίδες βρίσκεται συμπυκνωμένη η νόστιμη σοφία του μπιφτεκόψωμου. Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει ποτέ πριν το όνομα του συγγραφέα, μάθε πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους σεφ της Ωκεανίας. Κατάγεται από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και έχει αξιόλογη προϋπηρεσία σε αρκετά γνωστά εστιατόρια των ΗΠΑ.

Είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά "έχτισε" την κουλτούρα του burger στην Αυστραλία, σχεδόν μία δεκαετία πριν, κυρίως μέσω της αλυσίδας εστιατορίων Huxtaburger.

Η προετοιμασία του τέλειου burger

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του θα βρεις καταπληκτικές συνταγές, συμβουλές, tips και αρκετές κατευθυντήριες γραμμές για την πιο λαχταριστή εκδοχή του burger, για κάθε γούστο. Υπάρχουν όμως και οι οδηγίες για το τέλειο burger, στην πιο αντικειμενική έκφανσή του, ώστε να μπορεί κάποιος να γευτεί όλα τα υλικά που χρειάζεται ένα τέτοιο, χωρίς ωστόσο να στρεβλώνεται η γεύση του κρέατος. 

Το άψογα ισορροπημένο burger λοιπόν θα πρέπει να είναι αρκετά απλό, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να είναι τα ποιοτικά υλικά. Το μαρούλι και η ντομάτα προσφέρουν τις νότες αναζωογόνησης και το τυρί τσένταρ εκείνες της απολαυστικής αναβάθμισης. Το μπιφτέκι, δεν θα πρέπει να περιέχει λίπος που ξεπερνά το 20%, με τον Wilson να σημειώνει πως "πρέπει κάποιος να βγάλει από το μυαλό του ότι πρόκειται απλά για ένα κομμάτι ψωμί με κρέας, αλλά ένα πλήρες φαγητό". 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα όσο και αμφιλεγόμενα tips που συναντά ο αναγνώστης στο The Burger Lab: The Art and Science of the Perfect Burger σχετίζεται με τον τρόπο που πρέπει να φαγωθεί: Αυτό πρέπει να γίνεται ανάποδα -να το αναποδογυρίσεις δηλαδή- ώστε να απολαύσεις περισσότερο την οποιαδήποτε σάλτσα υπάρχει στη βάση.

ΜΠΕΡΓΚΕΡ 2

O Wilson, μεταξύ άλλων, έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον αλυσίδων όπως τα McDonald's καθώς θεωρεί ότι δεν αντιμετωπίζουν το εν λόγω έδεσμα με τη δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό. Τα Huxtaburgers πατούν πάνω στις βασικές απαρχές του σωστού burger, την ίδια στιγμή που ενσωματώνουν στις κλασικές συνταγές κάποια στοιχεία της αυστραλιανής γαστρονομικής παράδοσης.

Παρουσιάζει επίσης gluten-free burgers, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή. Ο ίδιος τονίζει απλά ότι "πέρα από όλα τα υπόλοιπα, το burger οφείλει να έχει fun αλλά κυρίως να είναι νόστιμο". Ποιος να διαφωνήσει μαζί του;


Διάβασε ακόμη για τις εναλλακτικές συνταγές που αναβαθμίζουν το burger και το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες των McDonald's.


Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα