Τα τρικ που κάνουν πιο διασκεδαστική κάθε σούπα

Η εποχή της ζεστής σούπας είναι εδώ και έτσι θα πας το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Φεβρουαρίου 2021

Τα κρύα μαρτυρούν, ή πιο ορθά επιβεβαιώνουν, το αυτονόητο: Ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ και μαζί με αυτόν οι γαστρονομικές συνήθειες που τον συνοδεύουν. Πλέον, καταφθάνουν όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα στο τραπέζι οι ζεστές σούπες, που φιλοδοξούν να σαγηνεύσουν ουρανίσκους με τη ληθαργική ζεστασιά τους αλλά και τα πιθανά twists που θα τις καταστούν ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Όπως τα παρακάτω.  

Κάτι τραγανό

Αν για κάποιο λόγο έχεις αφαιρέσει εντελώς το ψωμί από τη διατροφή σου, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα δεν μπορείς να προσθέσεις κάτι εναλλακτικά τραγανό (αντί των κλασικών κρουτόν) στη σούπα σου. Το στοιχείο αυτό μπορεί να είναι κάποιοι κόκκοι χοντρού, καπνιστού αλατιού ή ακόμη και φρυγανισμένοι ξηροί καρποί, που θα σου δώσουν μία διαφορετική αίσθηση. 

Λίγο τυρί

Το να προσαρμόσεις παρμεζάνα ή πεκορίνο στη σούπα σου είναι πάντοτε μία πολύ καλή ιδέα και προφανώς κάτι που δεν είχες σκεφτεί επαρκώς μέχρι στιγμής. Αρκεί το τυρί να είναι καλοτριμμένο. Το συγκεκριμένο τρικ μπορεί να λειτουργήσει και με οποιοδήποτε άλλο είδος τυριού έχει ξεμείνει στο ψυγείο σου. 

Μία πικάντικη νότα

Υπάρχουν εκατοντάδες πικάντικες και καυτερές σάλτσες που κυκλοφορούν. Η προσαρμογή μίας τέτοιας ουσίας στη σούπα ενισχύει τις γεύσεις και τις εντάσεις. 

Τα τρικ που κάνουν πιο διασκεδαστική κάθε σούπα

Η παραδοσιακή προσέγγιση

Το πυκνό, κρεμώδες και γευστικό παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι μπορεί να παίξει το ρόλο του x-factor, δίνοντας οξύτητες, φρεσκάδα και δροσιά στη σούπα σου. Το μυστικό είναι να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου πριν προστεθεί σε αυτή, καθώς υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να αλλοιώσει εντελώς την υφή της. 

Γιατί όχι μανιτάρια; 

Τα μανιτάρια βρίσκονται στην εποχή τους. Επίσης είναι πλούσια σε γλουταμινικό νάτριο - πρόκειται για το αμινοξύ που "ευθύνεται" για τη γεύση του umami. Οπότε, γιατί όχι; Μπορείς μάλιστα να τα εντάξεις στη σούπα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς: Είτε στο ξεκίνημα ώστε να μαγειρευτούν μαζί, είτε -ήδη έτοιμα- κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή σαν συνοδευτικό κατά το σερβίρισμα. 


Διάβασε ακόμη όλα τα tips για gourmet burger στο σπίτι και τα μυστικά του απόλυτου τοστ

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος