
Τα τρικ που κάνουν πιο διασκεδαστική κάθε σούπα
Η εποχή της ζεστής σούπας είναι εδώ και έτσι θα πας το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο.
Τα κρύα μαρτυρούν, ή πιο ορθά επιβεβαιώνουν, το αυτονόητο: Ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ και μαζί με αυτόν οι γαστρονομικές συνήθειες που τον συνοδεύουν. Πλέον, καταφθάνουν όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα στο τραπέζι οι ζεστές σούπες, που φιλοδοξούν να σαγηνεύσουν ουρανίσκους με τη ληθαργική ζεστασιά τους αλλά και τα πιθανά twists που θα τις καταστούν ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Όπως τα παρακάτω.
Κάτι τραγανό
Αν για κάποιο λόγο έχεις αφαιρέσει εντελώς το ψωμί από τη διατροφή σου, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα δεν μπορείς να προσθέσεις κάτι εναλλακτικά τραγανό (αντί των κλασικών κρουτόν) στη σούπα σου. Το στοιχείο αυτό μπορεί να είναι κάποιοι κόκκοι χοντρού, καπνιστού αλατιού ή ακόμη και φρυγανισμένοι ξηροί καρποί, που θα σου δώσουν μία διαφορετική αίσθηση.
Λίγο τυρί
Το να προσαρμόσεις παρμεζάνα ή πεκορίνο στη σούπα σου είναι πάντοτε μία πολύ καλή ιδέα και προφανώς κάτι που δεν είχες σκεφτεί επαρκώς μέχρι στιγμής. Αρκεί το τυρί να είναι καλοτριμμένο. Το συγκεκριμένο τρικ μπορεί να λειτουργήσει και με οποιοδήποτε άλλο είδος τυριού έχει ξεμείνει στο ψυγείο σου.
Μία πικάντικη νότα
Υπάρχουν εκατοντάδες πικάντικες και καυτερές σάλτσες που κυκλοφορούν. Η προσαρμογή μίας τέτοιας ουσίας στη σούπα ενισχύει τις γεύσεις και τις εντάσεις.

Η παραδοσιακή προσέγγιση
Το πυκνό, κρεμώδες και γευστικό παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι μπορεί να παίξει το ρόλο του x-factor, δίνοντας οξύτητες, φρεσκάδα και δροσιά στη σούπα σου. Το μυστικό είναι να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου πριν προστεθεί σε αυτή, καθώς υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να αλλοιώσει εντελώς την υφή της.
Γιατί όχι μανιτάρια;
Τα μανιτάρια βρίσκονται στην εποχή τους. Επίσης είναι πλούσια σε γλουταμινικό νάτριο - πρόκειται για το αμινοξύ που "ευθύνεται" για τη γεύση του umami. Οπότε, γιατί όχι; Μπορείς μάλιστα να τα εντάξεις στη σούπα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς: Είτε στο ξεκίνημα ώστε να μαγειρευτούν μαζί, είτε -ήδη έτοιμα- κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή σαν συνοδευτικό κατά το σερβίρισμα.
Διάβασε ακόμη όλα τα tips για gourmet burger στο σπίτι και τα μυστικά του απόλυτου τοστ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα