Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το surf n' turf
Το πάντρεμα θαλασσινών και κόκκινου κρέατος στην κορυφαία εκδοχή του.
Ο συνδυασμός κόκκινου κρέατος και θαλασσινών συγκίνησε τους εστιάτορες της απέναντι όχθης του Ατλαντικού πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι σεφ και οι restaurateurs της ανατολικής όχθης θεώρησαν καλή ιδέα να παντρέψουν τον αστακό με την μπριζόλα, στα φανταχτερά εστιατόριά τους που έγιναν σύντομα γνωστά ως 'lobster palaces'.
Το trend, που κυρίως περιελάμβανε ουρά αστακού και filet mignon εξαπλώθηκε γρήγορα, για να χάσει την αίγλη στα 1920s, προτού επανέλθει στη μόδα κατά τη δεκαετία του 1960, πλέον αρκετά πιο comfort ή και εκλαϊκευμένο αν προτιμάς.
Τότε ήταν και η εποχή που εξαπλώθηκε και στα πιο προσιτά για το ευρύ κοινό steakhouses, με την προσθήκη πλέον πιο ταπεινών κομματιών κρέατος και χοιρινού αλλά και άλλων θαλασσινών όπως οι γαρίδες.
Στα 70s, το surf n' turf έφτασε στο σημείο να θεωρείται ένα από τα φαγητά-σύμβολα της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ (φτιαγμένο κυρίως με κατεψυγμένο αστακό και χοιρινή μπριζόλα) ενώ έχει κατά καιρούς προσεγγιστεί με ιδιαίτερο τρόπο από σπουδαίους σεφ όπως ο Thomas Keller.
Οι συνταγές για αυτό είναι φυσικά αρκετές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας