3 tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller

Ο κορυφαίος Αμερικανός σεφ δίνει τα φώτα του σε κάθε επίδοξο MasterChef.

O Thomas Keller είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς Αμερικανούς μάγειρες. Το εστιατόριό του The French Laundry στο Yountville της Καλιφόρνια θεωρείται ένας πραγματικός ναός της γεύσης, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχει έντονη συγγραφική και τηλεοπτική δράση.  Μιλώντας στο The Splendid Table, ο 64χρονος σεφ και restaurateur αποκάλυψε κάποια από τα σημαντικότερα μυστικά σχετικά με την καθημερινή τριβή με την κουζίνα, που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει και στο σπίτι του. 

Η χρήση του αλατιού

Το αλάτι είναι ένα από εκείνα τα ζωτικής σημασίας συστατικά σε κάθε κουζίνα, που ωστόσο πολλοί δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή. Ενώ το πιπέρι δίνει γεύση σε ένα πιάτο, το αλάτι απλά τη βελτιώνει ή την ενισχύει. Επομένως είναι πολύ σημαντικό η χρήση του να γίνεται με σύνεση.

3 tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller

Ενίσχυση της γεύσης με ξύδι

Τα ίδια περίπου ισχύουν και με το ξύδι ή κάποια άλλη πηγή οξύτητας. "Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, είτε πρόκειται για μία πλούσια σάλτσα, είτε για ένα ελαφρύ dressing. Κάθε φορά όμως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο τι είδους φαγητό θα το προσθέσουμε" αναφέρει ο Keller.

Το ψήσιμο του κοτόπουλου

Για τον Keller, αυτό είναι μία πραγματική τέχνη, που απαιτεί το πάντρεμα πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων. Το μαρινάρισμα, το αλάτισμα και οι κατάλληλες θερμοκρασίες ψησίματος είναι κάποια από τα στοιχεία που πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά ώστε να υπάρχει ένα ελκυστικό και νόστιμο αποτέλεσμα. Η βασική αρχή πάντως είναι να βρεις αρχικά ένα καλό κοτόπουλο από τον χασάπη σου.


Διάβασε ακόμη για το ηχηρό μήνυμα του Έκτορα Μποτρίνι, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος της εστίασης τον κορονοϊό.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα