3 tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller

Ο κορυφαίος Αμερικανός σεφ δίνει τα φώτα του σε κάθε επίδοξο MasterChef.

O Thomas Keller είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς Αμερικανούς μάγειρες. Το εστιατόριό του The French Laundry στο Yountville της Καλιφόρνια θεωρείται ένας πραγματικός ναός της γεύσης, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχει έντονη συγγραφική και τηλεοπτική δράση.  Μιλώντας στο The Splendid Table, ο 64χρονος σεφ και restaurateur αποκάλυψε κάποια από τα σημαντικότερα μυστικά σχετικά με την καθημερινή τριβή με την κουζίνα, που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει και στο σπίτι του. 

Η χρήση του αλατιού

Το αλάτι είναι ένα από εκείνα τα ζωτικής σημασίας συστατικά σε κάθε κουζίνα, που ωστόσο πολλοί δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή. Ενώ το πιπέρι δίνει γεύση σε ένα πιάτο, το αλάτι απλά τη βελτιώνει ή την ενισχύει. Επομένως είναι πολύ σημαντικό η χρήση του να γίνεται με σύνεση.

3 tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller

Ενίσχυση της γεύσης με ξύδι

Τα ίδια περίπου ισχύουν και με το ξύδι ή κάποια άλλη πηγή οξύτητας. "Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, είτε πρόκειται για μία πλούσια σάλτσα, είτε για ένα ελαφρύ dressing. Κάθε φορά όμως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο τι είδους φαγητό θα το προσθέσουμε" αναφέρει ο Keller.

Το ψήσιμο του κοτόπουλου

Για τον Keller, αυτό είναι μία πραγματική τέχνη, που απαιτεί το πάντρεμα πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων. Το μαρινάρισμα, το αλάτισμα και οι κατάλληλες θερμοκρασίες ψησίματος είναι κάποια από τα στοιχεία που πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά ώστε να υπάρχει ένα ελκυστικό και νόστιμο αποτέλεσμα. Η βασική αρχή πάντως είναι να βρεις αρχικά ένα καλό κοτόπουλο από τον χασάπη σου.


Διάβασε ακόμη για το ηχηρό μήνυμα του Έκτορα Μποτρίνι, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος της εστίασης τον κορονοϊό.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας