3 tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller

Ο κορυφαίος Αμερικανός σεφ δίνει τα φώτα του σε κάθε επίδοξο MasterChef.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Απριλίου 2020

O Thomas Keller είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς Αμερικανούς μάγειρες. Το εστιατόριό του The French Laundry στο Yountville της Καλιφόρνια θεωρείται ένας πραγματικός ναός της γεύσης, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχει έντονη συγγραφική και τηλεοπτική δράση.  Μιλώντας στο The Splendid Table, ο 64χρονος σεφ και restaurateur αποκάλυψε κάποια από τα σημαντικότερα μυστικά σχετικά με την καθημερινή τριβή με την κουζίνα, που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει και στο σπίτι του. 

Η χρήση του αλατιού

Το αλάτι είναι ένα από εκείνα τα ζωτικής σημασίας συστατικά σε κάθε κουζίνα, που ωστόσο πολλοί δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή. Ενώ το πιπέρι δίνει γεύση σε ένα πιάτο, το αλάτι απλά τη βελτιώνει ή την ενισχύει. Επομένως είναι πολύ σημαντικό η χρήση του να γίνεται με σύνεση.

3 tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller

Ενίσχυση της γεύσης με ξύδι

Τα ίδια περίπου ισχύουν και με το ξύδι ή κάποια άλλη πηγή οξύτητας. "Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, είτε πρόκειται για μία πλούσια σάλτσα, είτε για ένα ελαφρύ dressing. Κάθε φορά όμως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο τι είδους φαγητό θα το προσθέσουμε" αναφέρει ο Keller.

Το ψήσιμο του κοτόπουλου

Για τον Keller, αυτό είναι μία πραγματική τέχνη, που απαιτεί το πάντρεμα πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων. Το μαρινάρισμα, το αλάτισμα και οι κατάλληλες θερμοκρασίες ψησίματος είναι κάποια από τα στοιχεία που πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά ώστε να υπάρχει ένα ελκυστικό και νόστιμο αποτέλεσμα. Η βασική αρχή πάντως είναι να βρεις αρχικά ένα καλό κοτόπουλο από τον χασάπη σου.


Διάβασε ακόμη για το ηχηρό μήνυμα του Έκτορα Μποτρίνι, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος της εστίασης τον κορονοϊό.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας