Ο απόλυτος οδηγός για το πιο ζουμερό κοτόπουλο στον πλανήτη

Το'χεις, είμαστε σίγουροι. Αρκεί φυσικά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Το ψήσιμο του κοτόπουλου μπορεί να φαίνεται ευκολάκι αλλά δεν είναι. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα ωστόσο, μπορείς να έχεις ένα άκρως ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα κάθε μα κάθε φορά.

Ο παρακάτω οδηγός για να πετύχεις το τέλειο ψητό κοτόπουλο είναι κανονικό Ευαγγέλιο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Προετοιμασία φούρνου

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

Προετοίμασε το κοτόπουλο

Αφαίρεσε τα εσωτερικά του κοτόπουλου και στέγνωσέ το καλά με χαρτί κουζίνας.

Βάλε καρυκεύματα

Καρύκευσε γενναιόδωρα το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και όλα τα αγαπημένα σου μυρωδικά. Μπορείς μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσεις θυμάρι, δενδρολίβανο ή σκόρδο για επιπλέον γεύση.

Γέμισμα (προαιρετικό)

​​Εάν θες, μπορείς να γεμίσεις το κοτόπουλο με κομμάτια λεμονιού, κρεμμυδιού και φρέσκα βότανα για επιπλέον άρωμα.

Τοποθέτηση σε ταψί

Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, με το στήθος προς τα επάνω. Πρόσθεσε λαχανικά γύρω από το κοτόπουλο για να ψηθούν μαζί του.

Ψήσιμο

Ψήσε το κοτόπουλο για περίπου 1,5 ώρα, ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75°C. Για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο, χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο κρέατος και έλεγξε τη θερμοκρασία στο παχύτερο μέρος του στήθους και του μηρού.

Ξεκούραση

Αφού βγάλεις το κοτόπουλο από τον φούρνο, άφησέ το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψεις. Αυτό θα βοηθήσει τους χυμούς να διανεμηθούν ομοιόμορφα, κρατώντας το κοτόπουλο ζουμερό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα