Ο απόλυτος οδηγός για το πιο ζουμερό κοτόπουλο στον πλανήτη

Το'χεις, είμαστε σίγουροι. Αρκεί φυσικά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Το ψήσιμο του κοτόπουλου μπορεί να φαίνεται ευκολάκι αλλά δεν είναι. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα ωστόσο, μπορείς να έχεις ένα άκρως ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα κάθε μα κάθε φορά.

Ο παρακάτω οδηγός για να πετύχεις το τέλειο ψητό κοτόπουλο είναι κανονικό Ευαγγέλιο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Προετοιμασία φούρνου

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

Προετοίμασε το κοτόπουλο

Αφαίρεσε τα εσωτερικά του κοτόπουλου και στέγνωσέ το καλά με χαρτί κουζίνας.

Βάλε καρυκεύματα

Καρύκευσε γενναιόδωρα το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και όλα τα αγαπημένα σου μυρωδικά. Μπορείς μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσεις θυμάρι, δενδρολίβανο ή σκόρδο για επιπλέον γεύση.

Γέμισμα (προαιρετικό)

​​Εάν θες, μπορείς να γεμίσεις το κοτόπουλο με κομμάτια λεμονιού, κρεμμυδιού και φρέσκα βότανα για επιπλέον άρωμα.

Τοποθέτηση σε ταψί

Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, με το στήθος προς τα επάνω. Πρόσθεσε λαχανικά γύρω από το κοτόπουλο για να ψηθούν μαζί του.

Ψήσιμο

Ψήσε το κοτόπουλο για περίπου 1,5 ώρα, ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75°C. Για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο, χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο κρέατος και έλεγξε τη θερμοκρασία στο παχύτερο μέρος του στήθους και του μηρού.

Ξεκούραση

Αφού βγάλεις το κοτόπουλο από τον φούρνο, άφησέ το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψεις. Αυτό θα βοηθήσει τους χυμούς να διανεμηθούν ομοιόμορφα, κρατώντας το κοτόπουλο ζουμερό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα