Βρήκαμε το κόλπο για να φτιάξεις τηγανητό κοτόπουλο σαν του KFC

Τραγανό και με τα συστατικά που εσύ αποφασίζεις.

Εδώ είναι το κόλπο για να φτιάξεις το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο, που έχεις φάει στη ζωή σου. Αυτό που συνήθως δεν ενδείκνυται στις παραδοσιακές συνταγές είναι στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις εξαιρετικό τηγανητό κοτόπουλο, σαν των KFC.

Στη συνέχεια, μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου για δείπνο, χαρίζοντάς τους μια βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη.

Τραγανό, όπως των KFC

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες σεφ συνιστούν ανεπιφύλακτα την αφαίρεση της υγρασίας πριν από το πανάρισμα για να αποφύγεις τη δημιουργία σβόλων. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίσσεια της μαρινάδας θα πέσει από το κοτόπουλο και θα μπει στο αλεύρι, σχηματίζοντας φρυγανισμένα κομμάτια, χωρίς κομμάτι κοτόπουλο μέσα. Κι όμως, ορίστε, αυτές είναι στην πραγματικότητα οι τραγανές νιφάδες που τόσο αγαπάς στο κοτόπουλο που παίρνεις από τα KFC.

Στη συνέχεια, τηγάνισε σε θερμοκρασία 180 °C μέχρι τα κομμάτια σου να ροδίσουν. Αφαίρεσε προσεκτικά το φρεσκοτηγανισμένο φαγητό από το λάδι (πρόσεξε μην ξεκολλήσεις κάποια από τις όμορφες νιφάδες σου) και άφησέ το να κρυώσει σε μια σχάρα. Σέρβιρε με την αγαπημένη σου σάλτσα ντιπ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα