Το ψήσιμο του κοτόπουλου μπορεί να φαίνεται ευκολάκι αλλά δεν είναι. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα ωστόσο, μπορείς να έχεις ένα άκρως ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα κάθε μα κάθε φορά.

Ο παρακάτω οδηγός για να πετύχεις το τέλειο ψητό κοτόπουλο είναι κανονικό Ευαγγέλιο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Προετοιμασία φούρνου

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

Προετοίμασε το κοτόπουλο

Αφαίρεσε τα εσωτερικά του κοτόπουλου και στέγνωσέ το καλά με χαρτί κουζίνας.

Βάλε καρυκεύματα

Καρύκευσε γενναιόδωρα το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και όλα τα αγαπημένα σου μυρωδικά. Μπορείς μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσεις θυμάρι, δενδρολίβανο ή σκόρδο για επιπλέον γεύση.

Γέμισμα (προαιρετικό)

​​Εάν θες, μπορείς να γεμίσεις το κοτόπουλο με κομμάτια λεμονιού, κρεμμυδιού και φρέσκα βότανα για επιπλέον άρωμα.

Τοποθέτηση σε ταψί

Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, με το στήθος προς τα επάνω. Πρόσθεσε λαχανικά γύρω από το κοτόπουλο για να ψηθούν μαζί του.

Ψήσιμο

Ψήσε το κοτόπουλο για περίπου 1,5 ώρα, ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75°C. Για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο, χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο κρέατος και έλεγξε τη θερμοκρασία στο παχύτερο μέρος του στήθους και του μηρού.

Ξεκούραση

Αφού βγάλεις το κοτόπουλο από τον φούρνο, άφησέ το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψεις. Αυτό θα βοηθήσει τους χυμούς να διανεμηθούν ομοιόμορφα, κρατώντας το κοτόπουλο ζουμερό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.