Banger Roll: Η λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας
ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.
Η ιρλανδική εκδοχή της λουκανικόπιτας ή αν προτιμάς κάτι ανάμεσα σε αυτή και το hot dog, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά όσο και νόστιμα εδέσματα για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα σνακ για τους Ιρλανδούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ένα καλοφτιαγμένο banger roll περιορίζεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ημερομηνία και συναντάται συχνά σε φούρνους και pubs.
Η γεύση του θυμίζει το δημοφιλές meat loaf (αμερικάνικο ρολό φούρνου). Ο celebrity chef του Food Network Jeff Mauro αποκαλύπτει στο Esquire τη δική του συνταγή και όπως τονίζει ο ίδιος πρόκειται για "ένα από τα ιδανικότερα φαγητά για pairing με κάποιο ποτό ή μπύρα, καθώς φέρνει πολλές και διαφορετικές γεύσεις στο τραπέζι".
Υλικά (για 8 μερίδες)
- 8 λουκάνικα bratwurst
- 8 ψωμάκια pretzel
- 2 μπουκάλια μπύρα Guinness
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- μισό φλιτζάνι τοματίνια (κομμένα στα 4)
- 2 φλ. ξύδι μήλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις το grill σε δυνατή φωτιά.
- Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος, ρίχνεις τη μπύρα σε ένα τηγάνι, φέρνεις σε βράση και προσθέτεις σε αυτό το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτεις τα λουκάνικα και τα αφήνεις στο μείγμα για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
- Αφαιρείς τα κρεμμύδια.
- Μεταφέρεις τα λουκάνικα στο grill και τα αφήνεις στη φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Έπειτα, τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτεις τα τοματίνια και το ξύδι στα κρεμμύδια.
- Βάζεις τα λουκάνικα στα pretzels και τα σκεπάζεις με το μείγμα από τοματίνια, κρεμμύδια και Guinness.
Διάβασε ακόμη για τα κορυφαία ιρλανδέζικα ουίσκι, το έπος που ονομάζεται Guinness cake, την ιστορία και τη συνταγή του Irish Coffee και τα τέλεια pairings μπύρας και φαγητού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ γύρος μόλις απέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει
Η λίστα του Taste Atlas όχι μόνο τον αναδεικνύει, αλλά κατοχυρώνει και την ελληνική του προέλευση.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςTasty Awards 2024 x Esquire: Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας
Έγιναν γνωστοί οι νικητές του επιτυχημένου εστιατορικού θεσμού των Αττικών Εκδόσεων, με 11 μέρη της πρωτεύουσας να κερδίζουν το βραβείο κοινού, σε ισάριθμες κατηγορίες.
Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς
Το θαλασσινό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο δικαιολογεί το όνομά του με απολαυστικό τρόπο.
Γραφει Μπαμπης Δουκας