Banger Roll: Η λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας

ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.

Η ιρλανδική εκδοχή της λουκανικόπιτας ή αν προτιμάς κάτι ανάμεσα σε αυτή και το hot dog, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά όσο και νόστιμα εδέσματα για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα σνακ για τους Ιρλανδούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ένα καλοφτιαγμένο banger roll περιορίζεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ημερομηνία και συναντάται συχνά σε φούρνους και pubs. 

Η γεύση του θυμίζει το δημοφιλές meat loaf (αμερικάνικο ρολό φούρνου). Ο celebrity chef του Food Network Jeff Mauro αποκαλύπτει στο Esquire τη δική του συνταγή και όπως τονίζει ο ίδιος πρόκειται για "ένα από τα ιδανικότερα φαγητά για pairing με κάποιο ποτό ή μπύρα, καθώς φέρνει πολλές και διαφορετικές γεύσεις στο τραπέζι".

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 8 λουκάνικα bratwurst
  • 8 ψωμάκια pretzel
  • 2 μπουκάλια μπύρα Guinness
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι τοματίνια (κομμένα στα 4)
  • 2 φλ. ξύδι μήλου

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις το grill σε δυνατή φωτιά.
  2. Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος, ρίχνεις τη μπύρα σε ένα τηγάνι, φέρνεις σε βράση και προσθέτεις σε αυτό το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτεις τα λουκάνικα και τα αφήνεις στο μείγμα για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  4. Αφαιρείς τα κρεμμύδια.
  5. Μεταφέρεις τα λουκάνικα στο grill και τα αφήνεις στη φωτιά για 5-6 λεπτά. 
  6. Έπειτα, τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
  7. Προσθέτεις τα τοματίνια και το ξύδι στα κρεμμύδια.
  8. Βάζεις τα λουκάνικα στα pretzels και τα σκεπάζεις με το μείγμα από τοματίνια, κρεμμύδια και Guinness.

Διάβασε ακόμη για τα κορυφαία ιρλανδέζικα ουίσκι, το έπος που ονομάζεται Guinness cake, την ιστορία και τη συνταγή του Irish Coffee και τα τέλεια pairings μπύρας και φαγητού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα