Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η 16η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ως η National Guacamole Day και όπως αντιλαμβάνεσαι ένα από τα διασημότερα dips του πλανήτη (με προέλευσή του ασφαλώς το Μεξικό) έχει σήμερα την τιμητική του. Πολλά γευστικά spots μάλιστα στις ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν γουακαμόλε στο πλαίσιο προσφορών για τον εορτασμό του της συγκεκριμένης εορτής.

> Διάβασε ακόμη: Χρυσοί Σκούφοι 2021: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Μιλώντας για γουακαμόλε, λοιπόν, οφείλεις να έχεις κάποια πράγματα κατά νου: Κυρίως, πως δεν πρόκειται μόνο για αβοκάντο με την απαραίτητη συνοδεία από κόλιανδρο, κρεμμύδι και lime αλλά για το ενδεχομένως κορυφαίο συνοδευτικό dip που υπάρχει.

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του σούσι στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή

O σεφ Roberto Ruiz, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin μεξικάνικο εστιατόριο της Μαδρίτης Punto MX παραχώρησε στο ισπανικό Esquire τη συνταγή για το καλύτερο γουακαμόλε που μπορεί να φτιάξει κάποιος στην κουζίνα του. Αυτή πατά πάνω στην παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή, έχει όμως και κάποια ενδιαφέροντα twists που σίγουρα αναβαθμίζουν τη γεύση του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurante Punto MX (@restaurante_punto_mx) on

Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • λάδι από αβοκάντο
  • ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • πιπεριές jalapeño σε πολύ λεπτές φέτες
  • κόλιανδρος
  • ρόδι
  • 2 lime
  • τριμμένα φιστίκια
  • σπόροι κολοκύθας

Εκτέλεση 

  1. Κόβεις τα αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετείς σε οποιοδήποτε σκεύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γουδί (αν διαθέτεις το μεξικάνικο molcajete, ακόμη καλύτερα).
  2. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τις jalapeños, καθώς και μία κ.σ. κόλιανδρο.
  3. Πολτοποιείς τα υλικά με το γουδοχέρι, μέχρι να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή. 
  4. Έπειτα, προσθέτεις το υγρός στοιχείο: μία κ.σ. λάδι αβοκάντο και χυμό από 1 ή 2 lime. Βάζεις αλάτι και ανακατεύεις.
  5. Λίγο πριν σερβίρεις, ρίχνεις το ρόδι, τα τριμμένα φιστίκια και τους σπόρους κολοκύθας. Ανακατεύεις ελαφρά. Οι ποσότητες τους μπορούν να κυμανθούν από 1/2 κ.γ. μέχρι 1 κ.σ. αναλόγως προτιμήσεων.

Διάβασε ακόμη για την απόλυτη καλοκαιρινή pasta και το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες των McDonald's

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας