Η συνταγή για guacamole με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιουλίου 2019

Δεν πρόκειται μόνο για αβοκάντο με την απαραίτητη συνοδεία από κόλιανδρο, κρεμμύδι και lime αλλά για το ενδεχομένως κορυφαίο dip του πλανήτη. O σεφ Roberto Ruiz, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin μεξικάνικο εστιατόριο της Μαδρίτης Punto MX δίνει στο ισπανικό Esquire τη συνταγή για το καλύτερο guacamole που μπορεί να φτιάξει κάποιος. Πατά πάνω στην παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή, έχει όμως και κάποια ενδιαφέροντα twists που σίγουρα αναβαθμίζουν τη γεύση του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurante Punto MX (@restaurante_punto_mx) on

Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • λάδι από αβοκάντο
  • ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • πιπεριές jalapeño σε πολύ λεπτές φέτες
  • κόλιανδρος
  • ρόδι
  • 2 lime
  • τριμμένα φιστίκια
  • σπόροι κολοκύθας

Εκτέλεση 

  1. Κόβεις τα αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετείς σε οποιοδήποτε σκεύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γουδί (αν διαθέτεις το μεξικάνικο molcajete, ακόμη καλύτερα).
  2. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τις jalapeños, καθώς και μία κ.σ. κόλιανδρο.
  3. Πολτοποιείς τα υλικά με το γουδοχέρι, μέχρι να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή. 
  4. Έπειτα, προσθέτεις το υγρός στοιχείο: μία κ.σ. λάδι αβοκάντο και χυμό από 1 ή 2 lime. Βάζεις αλάτι και ανακατεύεις.
  5. Λίγο πριν σερβίρεις, ρίχνεις το ρόδι, τα τριμμένα φιστίκια και τους σπόρους κολοκύθας. Ανακατεύεις ελαφρά. Οι ποσότητες τους μπορούν να κυμανθούν από 1/2 κ.γ. μέχρι 1 κ.σ. αναλόγως προτιμήσεων.

Διάβασε ακόμη για την απόλυτη καλοκαιρινή pasta και το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες των McDonald's

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Γεύση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόλυτο τοστ

Η απλή και πεντανόστιμη απάντηση σε κάθε πεινασμένη ερώτηση.

Το τέλειο ψητό κοτόπουλο σε 5 βήματα

Οι βασικοί κανόνες για την απόλυτη εκδοχή του.