
Η συνταγή του Quentin Tarantino για σπαγγέτι μπολονέζ
Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Από το Big Kahuna Burger και το 5 dollar shake του Pulp Fiction μέχρι το nacho grande platter του Stuntman Mike στο Deathproof και το σάντουιτς που φτιάχνει ο χαρακτήρας του David Carradine στο Kill Bill Vol. II λίγο πριν το θάνατό του, είναι εμφανής η αδυναμία του Quentin Tarantino στην προσαρμογή σκηνών με φαγητό στις ταινίες του. Ο λόγος που ο δημοφιλής σκηνοθέτης το κάνει αυτό είναι ασφαλώς συμβολικός. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του, το φαγητό χρησιμοποιείται σαν ένα είδος μεταφοράς της δύναμης του εκάστοτε πρωταγωνιστή που το καταναλώνει.
Τη συγκεκριμένη πεποίθηση προχωρά μερικά βήματα πιο πέρα ο Youtuber David Ma, που όχι μόνο παρουσιάζει μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας τη συνταγή για τα σπαγγέτι μπολονέζ αλλά το κάνει με άκρως Tarantin-ικό τρόπο και στο αισθητικό κομμάτι. Πώς θα έμοιαζε λοιπόν η συνταγή αν την είχε εμπνευστεί ο 56χρονος auteur από το Τενεσί;
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 700 ml σάλτσα ντομάτας
- 1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
- Χτυπάς το αυγό και το ανακατεύεις με τη σκόνη σκόρδου, τα μυρωδικά και τον κιμά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
- Σχηματίζεις μικρά κεφτεδάκια.
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτεις στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζεις μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
- Βάζεις τη σάλτσα ντομάτας (μπορείς ασφαλώς να προσθέσεις και κομμάτια φρεσκοκομμένης ντομάτας).
- Σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνεις όλο το μείγμα να μαγειρευτεί για 10' σε μέτρια φωτιά.
- Βράζεις τα μακαρόνια στο βαθμό της αρεσκείας σου και σερβίρεις με τη σάλτσα.
Δες ακόμη όλα τα μυστικά για τα Fish and chips και τη συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα