Η συνταγή του Quentin Tarantino για σπαγγέτι μπολονέζ
Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;
Από το Big Kahuna Burger και το 5 dollar shake του Pulp Fiction μέχρι το nacho grande platter του Stuntman Mike στο Deathproof και το σάντουιτς που φτιάχνει ο χαρακτήρας του David Carradine στο Kill Bill Vol. II λίγο πριν το θάνατό του, είναι εμφανής η αδυναμία του Quentin Tarantino στην προσαρμογή σκηνών με φαγητό στις ταινίες του. Ο λόγος που ο δημοφιλής σκηνοθέτης το κάνει αυτό είναι ασφαλώς συμβολικός. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του, το φαγητό χρησιμοποιείται σαν ένα είδος μεταφοράς της δύναμης του εκάστοτε πρωταγωνιστή που το καταναλώνει.
Τη συγκεκριμένη πεποίθηση προχωρά μερικά βήματα πιο πέρα ο Youtuber David Ma, που όχι μόνο παρουσιάζει μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας τη συνταγή για τα σπαγγέτι μπολονέζ αλλά το κάνει με άκρως Tarantin-ικό τρόπο και στο αισθητικό κομμάτι. Πώς θα έμοιαζε λοιπόν η συνταγή αν την είχε εμπνευστεί ο 56χρονος auteur από το Τενεσί;
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 700 ml σάλτσα ντομάτας
- 1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
- Χτυπάς το αυγό και το ανακατεύεις με τη σκόνη σκόρδου, τα μυρωδικά και τον κιμά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
- Σχηματίζεις μικρά κεφτεδάκια.
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτεις στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζεις μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
- Βάζεις τη σάλτσα ντομάτας (μπορείς ασφαλώς να προσθέσεις και κομμάτια φρεσκοκομμένης ντομάτας).
- Σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνεις όλο το μείγμα να μαγειρευτεί για 10' σε μέτρια φωτιά.
- Βράζεις τα μακαρόνια στο βαθμό της αρεσκείας σου και σερβίρεις με τη σάλτσα.
Δες ακόμη όλα τα μυστικά για τα Fish and chips και τη συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας