Η συνταγή του Quentin Tarantino για σπαγγέτι μπολονέζ

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Σεπτεμβρίου 2019

Από το Big Kahuna Burger και το 5 dollar shake του Pulp Fiction μέχρι το nacho grande platter του Stuntman Mike στο Deathproof και το σάντουιτς που φτιάχνει ο χαρακτήρας του David Carradine στο Kill Bill Vol. II λίγο πριν το θάνατό του, είναι εμφανής η αδυναμία του Quentin Tarantino στην προσαρμογή σκηνών με φαγητό στις ταινίες του. Ο λόγος που ο δημοφιλής σκηνοθέτης το κάνει αυτό είναι ασφαλώς συμβολικός. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του, το φαγητό χρησιμοποιείται σαν ένα είδος μεταφοράς της δύναμης του εκάστοτε πρωταγωνιστή που το καταναλώνει. 

Τη συγκεκριμένη πεποίθηση προχωρά μερικά βήματα πιο πέρα ο Youtuber David Ma, που όχι μόνο παρουσιάζει μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας τη συνταγή για τα σπαγγέτι μπολονέζ αλλά το κάνει με άκρως Tarantin-ικό τρόπο και στο αισθητικό κομμάτι. Πώς θα έμοιαζε λοιπόν η συνταγή αν την είχε εμπνευστεί ο 56χρονος auteur από το Τενεσί; 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση

  1. Χτυπάς το αυγό και το ανακατεύεις με τη σκόνη σκόρδου, τα μυρωδικά και τον κιμά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. 
  2. Σχηματίζεις μικρά κεφτεδάκια. 
  3. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι.
  4. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά.
  5. Προσθέτεις στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζεις μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
  6. Βάζεις τη σάλτσα ντομάτας (μπορείς ασφαλώς να προσθέσεις και κομμάτια φρεσκοκομμένης ντομάτας).
  7. Σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνεις όλο το μείγμα να μαγειρευτεί για 10' σε μέτρια φωτιά. 
  8. Βράζεις τα μακαρόνια στο βαθμό της αρεσκείας σου και σερβίρεις με τη σάλτσα. 

Δες ακόμη όλα τα μυστικά για τα Fish and chips και τη συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα