Πώς θα φτιάξεις το τέλειο ναπολιτάνικο καλτσόνε
Όλα τα τρικ για να το δημιουργήσεις στο σπίτι.
Όλοι αγαπούν την πίτσα, οπότε εύλογα η αγάπη αυτή μπορεί να μεταφερθεί και στο καλτσόνε. Σε μία τελική και αντικειμενική ανάλυση ουσιαστικά και πάλι για πίτσα μιλάμε, μόνο που είναι σκεπασμένη αυτή τη φορά. Η κλασικότερη συνταγή είναι εκείνη που περιλαμβάνει ζαμπόν, ντομάτα και μοτσαρέλα. Υπάρχει ωστόσο και ο ναπολιτάνικος τρόπος.
Η διαδικασία είναι η ίδια με την παρασκευή μίας κλασικής ναπολιτάνικης πίτσας, με την διαφορά ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί καλής ποιότητας νερό για τη ζύμη. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο καθώς το χλώριο και τα άλατα που περιέχονται στο νερό βρύσης μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το ζυμάρι και την ανάπτυξή του.
Φυσικά, θα πρέπει να διαμορφώσεις το καλτσόνε με το χέρι και να έχεις υπομονή. Η βιασύνη θα καταστρέψει το τελικό αποτέλεσμα, ενώ μην ξεχνάς πως η ζύμη θα πρέπει να ξεκουραστεί, για να αναδειχθεί καταλλήλως. Ακόμη, θα πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτικός με τη χρήση του αλατιού, το οποίο τείνει να επιβραδύνει το φούσκωμα του ζυμαριού, γι' αυτό και θα πρέπει να προστεθεί στο τέλος της όλης διαδικασίας.

Η όλη διεργασία ξεκινά τοποθετώντας αλεύρι και ελάχιστο ελαιόλαδο στο μπολ που θα επεξεργαστεί η ζύμη, καθώς και ελάχιστη ποσότητα νερού. Έπειτα μεταφέρεις το ζυμάρι σε μία επιφάνεια, επίσης με απλωμένο αλεύρι, και προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι, ζυμώνοντας πάντοτε. Όταν ολοκληρωθεί το ζύμωμα, αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
Έπειτα, σχηματίζεις το καλτσόνε, το μήκος του οποίου δεν χρειάζεται να ξεπερνά τα 20 εκ. σε διάμετρο, τοποθετώντας στο εσωτερικό του τη γέμιση. Σε αυτήν πρέπει να υπάρχουν μία καλή σάλτσα ντομάτας, Mozzarella di Bufala, σαλάμι κομμένο σε κύβους, ρικότα και λίγα φύλλα βασιλικού. Μετά από αυτό, το "σκεπάζεις" με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και στα ραβιόλι. Όσον αφορά το ψήσιμο, αρκούν 20 λεπτά στους 180°C.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα