Η τέλεια σάλτσα με λουκάνικο

Απλή και πεντανόστιμη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Φεβρουαρίου 2020

Όλα είναι ευκολότερα όταν υπάρχει ένα λουκάνικο στο ψυγείο. Ok, ίσως να μην έπρεπε να ξεκινήσω με αυτή τη φράση αλλά το παραπάνω πραγματικά ισχύει. Κι αυτό γιατί ένα λουκάνικο μπορεί να αναβαθμίσει οποιαδήποτε "ταπεινή" σάλτσα πλαισιώνει ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες και οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να γίνει combo με αυτή και παράλληλα να είναι νόστιμο. 

Μία από τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης παρασκευής είναι πως πρόκειται για μία από τις πιο υποτιμημένες στη σφαίρα των καθημερινών δημιουργιών στην κουζίνα του οποιουδήποτε. Σκέψου, πότε είπες ότι θα φτιάξεις μία σάλτσα με λουκάνικα, αν δεν υπήρχαν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, κοινώς αν είχες ελάχιστα υλικά στη διάθεσή σου; Αυτό ασφαλώς δεν μεταφράζεται αυτομάτως στο ότι δεν μπορεί να προκύψει ένα ενδιαφέρον και άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Η προετοιμασία και η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλές, εύκολες και γρήγορες. Το μόνο που μένει -και που πραγματικά μετράει- είναι να βρεις τις ιδανικές αναλογίες για ισορροπημένο αποτέλεσμα. 

Η τέλεια σάλτσα με λουκάνικο

Το λουκάνικο -οποιουδήποτε τύπου- κόβεται σε μεγάλα κομμάτια ή ψιλοκόβεται (ή ακόμη και θρυμματίζεται). Στη συνέχεια, σοτάρεται σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει βαθύ χρώμα, πριν προστεθούν τα υπόλοιπα υλικά: Λίγα λαχανικά (κρεμμύδι, σέλινο, καρότο) αρκούν, πριν προσαρμοστούν στο μείγμα η αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγος χυμός ντομάτας. Τελική πινελιά, η προσθήκη μπαχαρικών (λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο, μαζί με φύλλα δάφνης).

Σε χαμηλή φωτιά, αφήνεις το μείγμα για μερικά ακόμη λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί, πριν ξεκινήσεις να το αξιοποιείς κατά βούληση.


Διάβασε ακόμη πώς θα πετύχεις την άψογη εκτέλεση του αυγού ποσέ, πώς θα φας αμέσως 5 απίθανα αθηναϊκά burgers και πώς θα φτιάξεις τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα