Η τέλεια σάλτσα με λουκάνικο

Απλή και πεντανόστιμη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Φεβρουαρίου 2020

Όλα είναι ευκολότερα όταν υπάρχει ένα λουκάνικο στο ψυγείο. Ok, ίσως να μην έπρεπε να ξεκινήσω με αυτή τη φράση αλλά το παραπάνω πραγματικά ισχύει. Κι αυτό γιατί ένα λουκάνικο μπορεί να αναβαθμίσει οποιαδήποτε "ταπεινή" σάλτσα πλαισιώνει ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες και οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να γίνει combo με αυτή και παράλληλα να είναι νόστιμο. 

Μία από τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης παρασκευής είναι πως πρόκειται για μία από τις πιο υποτιμημένες στη σφαίρα των καθημερινών δημιουργιών στην κουζίνα του οποιουδήποτε. Σκέψου, πότε είπες ότι θα φτιάξεις μία σάλτσα με λουκάνικα, αν δεν υπήρχαν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, κοινώς αν είχες ελάχιστα υλικά στη διάθεσή σου; Αυτό ασφαλώς δεν μεταφράζεται αυτομάτως στο ότι δεν μπορεί να προκύψει ένα ενδιαφέρον και άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Η προετοιμασία και η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλές, εύκολες και γρήγορες. Το μόνο που μένει -και που πραγματικά μετράει- είναι να βρεις τις ιδανικές αναλογίες για ισορροπημένο αποτέλεσμα. 

Η τέλεια σάλτσα με λουκάνικο

Το λουκάνικο -οποιουδήποτε τύπου- κόβεται σε μεγάλα κομμάτια ή ψιλοκόβεται (ή ακόμη και θρυμματίζεται). Στη συνέχεια, σοτάρεται σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει βαθύ χρώμα, πριν προστεθούν τα υπόλοιπα υλικά: Λίγα λαχανικά (κρεμμύδι, σέλινο, καρότο) αρκούν, πριν προσαρμοστούν στο μείγμα η αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγος χυμός ντομάτας. Τελική πινελιά, η προσθήκη μπαχαρικών (λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο, μαζί με φύλλα δάφνης).

Σε χαμηλή φωτιά, αφήνεις το μείγμα για μερικά ακόμη λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί, πριν ξεκινήσεις να το αξιοποιείς κατά βούληση.


Διάβασε ακόμη πώς θα πετύχεις την άψογη εκτέλεση του αυγού ποσέ, πώς θα φας αμέσως 5 απίθανα αθηναϊκά burgers και πώς θα φτιάξεις τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος