
Η τέλεια σάλτσα με λουκάνικο
Απλή και πεντανόστιμη.

Όλα είναι ευκολότερα όταν υπάρχει ένα λουκάνικο στο ψυγείο. Ok, ίσως να μην έπρεπε να ξεκινήσω με αυτή τη φράση αλλά το παραπάνω πραγματικά ισχύει. Κι αυτό γιατί ένα λουκάνικο μπορεί να αναβαθμίσει οποιαδήποτε "ταπεινή" σάλτσα πλαισιώνει ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες και οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να γίνει combo με αυτή και παράλληλα να είναι νόστιμο.
Μία από τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης παρασκευής είναι πως πρόκειται για μία από τις πιο υποτιμημένες στη σφαίρα των καθημερινών δημιουργιών στην κουζίνα του οποιουδήποτε. Σκέψου, πότε είπες ότι θα φτιάξεις μία σάλτσα με λουκάνικα, αν δεν υπήρχαν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, κοινώς αν είχες ελάχιστα υλικά στη διάθεσή σου; Αυτό ασφαλώς δεν μεταφράζεται αυτομάτως στο ότι δεν μπορεί να προκύψει ένα ενδιαφέρον και άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Η προετοιμασία και η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλές, εύκολες και γρήγορες. Το μόνο που μένει -και που πραγματικά μετράει- είναι να βρεις τις ιδανικές αναλογίες για ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Το λουκάνικο -οποιουδήποτε τύπου- κόβεται σε μεγάλα κομμάτια ή ψιλοκόβεται (ή ακόμη και θρυμματίζεται). Στη συνέχεια, σοτάρεται σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει βαθύ χρώμα, πριν προστεθούν τα υπόλοιπα υλικά: Λίγα λαχανικά (κρεμμύδι, σέλινο, καρότο) αρκούν, πριν προσαρμοστούν στο μείγμα η αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγος χυμός ντομάτας. Τελική πινελιά, η προσθήκη μπαχαρικών (λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο, μαζί με φύλλα δάφνης).
Σε χαμηλή φωτιά, αφήνεις το μείγμα για μερικά ακόμη λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί, πριν ξεκινήσεις να το αξιοποιείς κατά βούληση.
Διάβασε ακόμη πώς θα πετύχεις την άψογη εκτέλεση του αυγού ποσέ, πώς θα φας αμέσως 5 απίθανα αθηναϊκά burgers και πώς θα φτιάξεις τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα