Bacon Butty, η αποθέωση της λιτότητας
Απόλαυση χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς με ένα από τα trademark-σάντουιτς της Μεγάλης Βρετανίας.
Λένε πως όλη η σοφία του φαγητού μπορεί να χωρέσει μέσα σε δύο φέτες ψωμιού και ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Αν από την άλλη είσαι λάτρης του θείου δώρου που ονομάζεται μπέικον, μπορείς να εξερευνήσεις την ορθότητα της προηγούμενης ρήσης με τον μάλλον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο: Φτιάχνοντας το Bacon Butty.
Σε περίπτωση που ποτέ πριν στο παρελθόν δεν είχες ακούσει γι' αυτό, πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βρετανικά σάντουιτς, το οποίο περιέχει μπέικον. Και τίποτα άλλο - αν και αρκετοί τείνουν να του προσθέτουν διάφορες συμπληρωματικές σάλτσες. Σερβίρεται ζεστό και μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι στη Γηραιά Αλβιώνα που τονίζουν πως είναι η τέλεια θεραπεία για το hangover και ένα ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ. Μπορεί να το συναντήσει κάποιος και στη Νέα Ζηλανδία ως bacon bap ή bacon sarnie και στην Αυστραλία σαν bacon sanger.

Η συνταγή
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί του τοστ ή 1 bun για burger κομμένο στη μέση
- 4 χοντρές φέτες μπέικον (ή περισσότερες, αναλόγως προτιμήσεων)
- βούτυρο
- Worcestershire ή brown sauce
Εκτέλεση
- Μαγειρεύεις το μπέικον σε προθερμασμένο φούρνο, για 5' στους 200 °C ή στο τηγάνι.
- Όταν το μπέικον γίνει αρκετά τραγανό αλλά όχι στεγνό, μπορείς να φρυγανίσεις ελαφρώς το ψωμί, με την προσθήκη λίγου βουτύρου.
- Χτίζεις το σάντουιτς. Προσθέτεις σάλτσα της αρεσκείας σου ή τη χρησιμοποιείς ως side dip.
Διάβασε ακόμη πως θα φτιάξεις μαρμελάδα μπέικον με bourbon, τη συνταγή για το ιρλανδικό banger roll και τα τέλεια spaghetti alla bottarga.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα