Bacon Butty, η αποθέωση της λιτότητας

Απόλαυση χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς με ένα από τα trademark-σάντουιτς της Μεγάλης Βρετανίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Μαρτίου 2020

Λένε πως όλη η σοφία του φαγητού μπορεί να χωρέσει μέσα σε δύο φέτες ψωμιού και ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Αν από την άλλη είσαι λάτρης του θείου δώρου που ονομάζεται μπέικον, μπορείς να εξερευνήσεις την ορθότητα της προηγούμενης ρήσης με τον μάλλον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο: Φτιάχνοντας το Bacon Butty.

Σε περίπτωση που ποτέ πριν στο παρελθόν δεν είχες ακούσει γι' αυτό, πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βρετανικά σάντουιτς, το οποίο περιέχει μπέικον. Και τίποτα άλλο - αν και αρκετοί τείνουν να του προσθέτουν διάφορες συμπληρωματικές σάλτσες. Σερβίρεται ζεστό και μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι στη Γηραιά Αλβιώνα που τονίζουν πως είναι η τέλεια θεραπεία για το hangover και ένα ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ. Μπορεί να το συναντήσει κάποιος και στη Νέα Ζηλανδία ως bacon bap ή bacon sarnie και στην Αυστραλία σαν bacon sanger.

Bacon Butty, η αποθέωση της λιτότητας

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ ή 1 bun για burger κομμένο στη μέση
  • 4 χοντρές φέτες μπέικον (ή περισσότερες, αναλόγως προτιμήσεων)
  • βούτυρο
  • Worcestershire ή brown sauce

Εκτέλεση

  1. Μαγειρεύεις το μπέικον σε προθερμασμένο φούρνο, για 5' στους 200 °C ή στο τηγάνι. 
  2. Όταν το μπέικον γίνει αρκετά τραγανό αλλά όχι στεγνό, μπορείς να φρυγανίσεις ελαφρώς το ψωμί, με την προσθήκη λίγου βουτύρου. 
  3. Χτίζεις το σάντουιτς. Προσθέτεις σάλτσα της αρεσκείας σου ή τη χρησιμοποιείς ως side dip.

Διάβασε ακόμη πως θα φτιάξεις μαρμελάδα μπέικον με bourbon, τη συνταγή για το ιρλανδικό banger roll και τα τέλεια spaghetti alla bottarga.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Banger Roll: Η συνταγή για την λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας

ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.

Ο τέλειος σπιτικός cappuccino

Το μυστικό βρίσκεται στις αναλογίες.