Γιατί το Survivor δε θα γίνει ποτέ MasterChef

Τα δύο αντίπαλα ριάλιτι και μία μεγάλη αλήθεια.

Γράφει: Esquire Editors 12 Ιανουαρίου 2022

Survivor εναντίον MasterChef λοιπόν. Αυτό το beef υπάρχει εδώ και μια πενταετία περίπου. Όχι άδικα. Από το 2017, όταν το Survivor ποδοπατούσε κάθε αντίπαλο πρόγραμμα και άλλαζε για πάντα το τηλεοπτικό τοπίο όπως το ξέραμε τότε, υπήρχε ένα κομψό MasterChef που έπαιζε στο STAR. Και ήταν εξίσου ωραίο με τα επόμενα, αλλά όχι τόσο εθιστικό.

Η προϊστορία

Η ιστορία ανατράπηκε το 2018, πήρε τούμπα το 2019, το Survivor εκτοπίστηκε τελείως το 2020 και τελικά το 2021 το πράγμα ξαναμοιράστηκε γιατί ο Άγιος Δομίνικος έκανε ανασύνταξη δυνάμεων. Κάθε πρόγραμμα κάνει τον κύκλο του, θα μου πεις. Ναι, συμφωνώ.

Αλλά κάποια προγράμματα, στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, έχουν ορισμένες σταθερές που δεν αλλάζουν ποτέ. Και αυτές είναι κοινές και για τα δύο προγράμματα.

> Διάβασε ακόμη: Τι χρειάζεται για να κερδίσει κάποιος το Survivor

Το Survivor είναι ένα εθιστικό πρόγραμμα. Και βαθιά καλοστημένο. Και με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά και με τη μεταφορική. Δυσκολεύομαι πως όλα αυτά που βλέπω ορισμένες στιγμές δεν ακολουθούν μια... "σκαλέτα”. Και εντάξει, μετά τα Ελλάδα Τουρκία και όλες αυτές τις μπαρούφες που δοκίμασαν οι Τούρκοι στο ελληνικό Survivor, επέστρεψαν στο δίπολο Διάσημοι και Μαχητές.

Πέρυσι τους βγήκε, γιατί το καστ ήταν διαμάντι. Φέτος όμως, το πράγμα άρχισε να... βρωμάει από την πρώτη μέρα. Ο έρωτας του Σάκη και της Μαριαλένας με τον αντίστοιχο Λιβάνη έγινε Μυριέλλα και Τσακατσούκας με τον John στην Ελλάδα να δηλώνει πως πρέπει να δώσουμε έμφαση στις άθλιες συνθήκες και το καλλιτεχνικό τους έργο. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Είχε ανάγκη το Survivor ένα τόσο τηλεοπτικό, μούφα ειδύλλιο για να στηθεί μέσα σε δυο εβδομάδες; Μάλλον ναι. Ένας Βαλάντης να σε κάνει να θες να σπάσεις την τηλεόραση, μια Μυριέλλα να κλαίει και να φιλιέται σε λούπα και ένας Θεός αγρότης να πετάει ατάκες τύπου "Πες τα μοντέλο”.

> Διάβασε ακόμη: Το ντάσι, το γάλα τίγρης και οι υπόλοιπες άγνωστες λέξεις του MasterChef

Αυτά βλέπει ο Ντάνος από τον θρόνο του και γελάει σήμερα. Με λίγα λόγια, θόρυβος. Σημαντική εξαίρεση ο Γιώργος Λιανός, που εμένα δεν με έπεισε ποτέ και αρκετά, αλλά στο Survivor είναι πραγματικά καλός, εύστοχος και ατακαδόρος. Ας μην την πληρώνει και αυτός την κιτρινίλα.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.