H πάντα επίκαιρη ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου

Η Γιορτή των Ερωτευμένων είναι πολλά περισσότερα από μια ιστορία αγάπης.

Γράφει: Esquire Editors 14 Φεβρουαρίου 2022

Γλυκιές αφιερώσεις, όμορφα λόγια, κεράκια και κόκκινες καρδιές. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή των ερωτευμένων, μια αφορμή να εκφράσουμε την αγάπη μας στα κοντινά μας πρόσωπα, αλλά και να εκτιμήσουμε όσα έχουμε κατακτήσει και θέλουμε να κρατήσουμε στη ζωή μας.

Μία πραγματική ιστορία

Και παρ' όλο που η αγάπη είναι μια από τις έννοιες που θέλουμε να χαρακτηρίζει την κάθε μέρα μας, μια μέρα αφιερωμένη στο πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου μόνο θετικές στιγμές μπορεί να δημιουργήσει! Εσύ όμως, ξέρεις την ιστορία πίσω από την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου;

Ο Άγιος Βαλεντίνος, θεωρείται σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση ο προστάτης των ζευγαριών. Ο θρύλος λέει ότι πρόκειται για έναν ιερωμένο που ζούσε στην Umbria (κεντρική Ιταλία) ή στη Ρώμη τον 3ο αιώνα και πάντρευε ζευγάρια Χριστιανών κρυφά από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος τον ανακάλυψε και τον καταδίκασε σε θάνατο. Μια άλλη εκδοχή της ιστορίας, προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της φυλακισής του, ο Βαλεντίνος θεράπευσε την τυφλή κόρη του δικαστή Αστέριου και λίγο πριν την εκτέλεσή του της έγραψε ένα γράμμα που υπογράφοντας ως "ο Βαλεντίνος σου". Η γιορτή της 14ης Φεβρουαρίου συμπίπτει με την ημερομηνία της εκτέλεσής του στη via Flaminia της Ρώμης. 

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης