Τρία δισεκατομμύρια από τον Jeff Bezos για την ανθρώπινη αθανασία

Ο πρώην CEO της Amazon τα βάζει με το χρόνο, τη φθορά και το θάνατο, χρηματοδοτώντας βιοτεχνολογική startup.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 01 Φεβρουαρίου 2022

Την πρώτη ημέρα της ζωής της, η νεοφυής βιοτεχνολογική εταιρεία Altos Labs έλαβε ένα ενθαρρυντικό δώρο από τον Jeff Bezos: 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η "μικρή σκέψη" του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Amazon επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου για ένα θέμα τόσο παλιό όσο ο κόσμος και συνάμα πολύ επίκαιρο: Τη γενικότερη πρόθεση του ανθρώπου να νικήσει το θάνατο και το πέρασμα του χρόνου.

Η Altos Labs και ο στόχος της

Αποστολή της Altos Labs είναι ο επαναπρογραμματισμός της κυτταρικής αναζωογόνησης, με στόχο αρχικά την αποκατάσταση της υγείας και της ανθεκτικότητας των κυττάρων και σε δεύτερο χρόνο την εξάλειψη των ασθενειών, αλλάζοντας για πάντα τη σχέση μας με τα γηρατειά.

 

Ανάμεσα στα σπουδαιότερα στελέχη αυτής της εταιρείας, η οποία διαθέτει επαγγελματίες που προέρχονται από πολύ σημαντικές εταιρείες υγείας και βιοτεχνολογίας, είναι ο Shinya Yamanaka, ερευνητής και νικητής του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής το 2012 για την περίφημη μελέτη του για τα βλαστοκύτταρα.

>Διάβασε ακόμη: Τρικ για αυτοπεποίθηση από τους Elon Musk, Jeff Bezos και Tim Cook

Σήμερα είναι επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Κιότο, αλλά πλέον συνεργάζεται επίσης με την Altos Labs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Μεταξύ μας, ο Bezos δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος δισεκατομμυριούχος που ανησυχεί για το θάνατο, τόσοι πολλοί άλλοι επίσης πολύ πλούσιοι επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ενεργά αυτού του είδους τις επιχειρήσεις στη Silicon Valley. Άραγε, θα μπορέσουν να ελέγξουν τη φύση σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποφύγουν τη μοίρα που στην πραγματικότητα μας κάνει όλους ίδιους;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

9 μοναδικά πρωτότυπα της Ferrari

Ένα ταξίδι στα πρωτότυπα της Ferrari είναι αρκετό για να νοσταλγήσεις μια ολόκληρη εποχή, κυρίως όταν στην τωρινή το "βρες τις διαφορές" μεταξύ των αυτοκινήτων είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος.

Γραφει TopGear

Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, βγαλμένο από τη ζωή των εκατομμυριούχων.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κι αν η γρηγορότερη διαδρομή στο GPS είναι και η πιο επικίνδυνη;

Μετά από έρευνα, ασκείται πίεση τα GPS, εκτός από την πιο γρήγορη διαδρομή, να δείχνουν και την πιο ασφαλή.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα υπέροχα αυτοκίνητα έργα τέχνης της BMW

Διάσημοι καλλιτέχνες, αφήνουν το στίγμα τους πάνω στο αμάξωμα εμβληματικών μοντέλων της BMW, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Γραφει TopGear

NTZNS: Η ελληνική startup που φέρνει στο Metaverse την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας

Η μόδα ανέκαθεν αντικατόπτριζε το πνεύμα της εποχής μας, αντανακλώντας την εξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας.