Ο Noel Gallagher δεν πιστεύει ότι "το ποδόσφαιρο θα γυρίσει σπίτι του"

Όλη η Αγγλία τραγουδά "It's coming home" εκτός από τον διάσημο αδερφό του Liam των Oasis.

Ο Noel Gallagher πάντα υπήρξε ένας πολύ καλός λόγος για να μην σκεφτόμαστε πολύ την επιλογή μας στο 90s δίλημμα Blur vs Oasis. Ξινός, πολυλογάς, ματαιόδοξος στα όρια της εμμονής, έχει πει τόσες μεγάλες -και βαριές- κουβέντες που ένα λεξικό δεν φτάνει για να τις μαζέψει. Οφείλουμε, βέβαια, να του πιστώσουμε πώς δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό του.

Συνήθως εξαπολύει ατάκες που κάνουν τον κόσμο να βράζει από θυμό κι εκείνος κάθεται ατάραχος, φορώντας τα κλασικά γυαλιά του, να περιμένει τα βέλη από τον κίτρινο -κι όχι μόνο κίτρινο- τύπο της Αγγλίας.

"Αλήθεια τώρα, το ξέρετε πώς δεν πρόκειται για κανένα γ*μημένο λόγο να συμβεί αυτό" είπε, γεμάτος ειρωνεία, όταν οι θεατές ξεκίνησαν να τραγουδούν το ρεφρέν από το "It's coming home” των Three Lions, στο Scarborough της Αγγλίας. "Δεν πρόκειται να συμβεί γαμώτο. Δεν πρόκειται. Το ξέρετε κι εσείς, το ξέρω κι εγώ" συνέχισε φανερά εκνευρισμένος, κάτι που όμως καταλαβαίνεις δεν εκτίμησε και ιδιαίτερα το κοινό.

Τώρα είναι λογικό να αναρωτιέσαι γιατί τόσο μένος απέναντι στην κλασική ψευδαίσθηση (;) των Άγγλων φιλάθλων; Καταρχάς η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Πριν, δηλαδή, τα Λιοντάρια καταπιούν τη Σουηδία με επαγγελματικό τρόπο.

Όμως δεν κρύβεται εκεί η αλήθεια για τις δηλώσεις του Gallagher. Ο βασικός λόγος είναι άλλος, κι έχει να κάνει με το Ιρλανδικό αίμα που κυλά στις φλέβες του. "Αν μου βάλεις το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα σου πω πώς υποστηρίζω την Ιρλανδία" είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο FourFourTwo, πίσω στο 2003. "Υποστηρίζω την Ιρλανδία από μωρό παιδί. Μάλιστα, είχε ζητηθεί από τους Oasis να γράψουν ένα τραγούδι για την Εθνική Αγγλίας -αν όμως το έκανα οι θείοι μου θα με σκότωναν".

Τώρα, φυσικά, το ότι δεν υποστηρίζει την Αγγλία, δε σημαίνει και ότι χρειάζεται να γίνεται εριστικός και ενοχλητικός απέναντι στο κοινό της, ιδιαίτερα τώρα που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες βρίσκονται πραγματικά ένα βήμα πριν από το θαύμα.

Αν και μεταξύ μας, ότι και αν λέει ο ιθύνων νους των Oasis, οι σκηνές απείρου κάλλους που βλέπεις στο βίντεο για την πρόκριση στους τέσσερις του Μουντιάλ, θα είναι λεπτομέρειες μπροστά σε αυτά που θα συμβούν αν τα Λιοντάρια σηκώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα καεί το νησί -από άκρη σε άκρη.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης