Μήπως οι γυναίκες που βλέπουν πορνό κάνουν καλύτερο σεξ;

Μία νέα έρευνα βάζει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους.

Είναι πολύ συνηθισμένο η γνώμη που έχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας για τις γυναίκες που παρακολουθούν πορνό να μην είναι καλή. Θεωρούνται σεξουαλικά αχόρταγες, ερωτικά αχαλίνωτες και όχι άξιες εμπιστοσύνης. Το γεγονός ότι πολύ συχνά κρίνουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, θεωρώντας την πορνογραφία κάτι φυσιολογικό για τους άντρες αλλά ένα απαγορευμένο ταμπού για τις γυναίκες, δείχνει το πόσο πίσω είμαστε ακόμα. Ο σεξισμός αποτελεί κομμάτι της καθημερινής ατζέντας. Ακόμη.

Μήπως όμως το πορνό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους ανθρώπους; Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό και ο εθισμός σε κακή σεξουαλική υγεία. Είναι αρκετά συχνό οι άντρες που βλέπουν υπερβολικά πολλές hardcore σκηνές να αναπτύσσουν περίεργες ιδέες για το τι ακριβώς θα πει σεξ. Το χειρότερο όμως είναι ότι εθίζονται σε αυτές τις λανθασμένες πεποιθήσεις προκαλώντας στον εαυτό τους ακόμα και δυσκολία στύσης. Τι συμβαίνει όμως με τις γυναίκες;

Όταν, φυσικά, δε μιλάμε για εθισμό τα αποτελέσματα μπορεί είναι πολύ θετικά. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στο The International Journal of Environmental Research and Public Health και εξέτασε το κατά πόσο παρουσιάστηκαν προβλήματα στο σεξ στις γυναίκες που χρησιμοποιούν συχνά πορνό κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. 

Τα αποτελέσματα

Μήπως οι γυναίκες που βλέπουν πορνό κάνουν καλύτερο σεξ;

Η μελέτη ανέλυσε τον τρόπο που παρακολουθούν πορνό και αυνανίζονται 2.000 γυναίκες. Όσον αφορά τον αυνανισμό, όσες έβλεπαν συχνά πορνογραφία συχνά αντιμετώπιζαν λιγότερες δυσκολίες να φτάσουν στον οργασμό. Επίσης, ανέφεραν μεγαλύτερη οργασμική ευχαρίστηση.

Ο συγγραφέας της μελέτης Sean M. McNabney δήλωσε στην πλατφόρμα Psychocolgy PsyPost: "Η συχνότερη χρήση πορνογραφίας δε συσχετίστηκε με χαμηλότερη σεξουαλική ανταπόκριση. Στην πραγματικότητα, η παρακολούθηση πορνό κατά τον αυνανισμό έκανε τη μελέτη ευκολότερη. Αμφισβήτησε μάλιστα την κοινή υπόθεση ότι η πορνογραφία είναι επιβλαβής όταν πρόκειται για σεξ".

Ο Sean σημείωσε ότι οι ερευνητές δεν αξιολόγησαν εάν οι γυναίκες που συμμετείχαν ένιωσαν ότι ήταν εξαρτημένες ή εθισμένες στο πορνό για να επιτύχουν οργασμό. "Μερικοί αναγνώστες θα ανακουφιστούν μαθαίνοντας ότι η χρήση πορνογραφίας είναι αρκετά συχνή στις γυναίκες και είναι απίθανο να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία κατά τη διάρκεια των σχέσεων", κατέληξε.

Αν τώρα ψάχνεις για ηθικό, φεμινιστικό και χωρίς ταμπού πορνό, μπορείς να δοκιμάσεις τις ταινίες της Ισπανίδας σκηνοθέτριας Erika Lust. Ο τρόπος με τον οποίο γυρίζει πορνογραφία δε μοιάζει με τίποτα άλλο.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης