Το σεξ μετά την πανδημία

Ο πλήρης οδηγός προετοιμασίας για το Hot Vax Summer του 2021.

Σεξ, σεξ, σεξ. Μιας και μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και, συνεπώς, να αρθούν οι περιορισμοί που συνδέονται με την προστασία μας, σου παρουσιάζουμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς να μπεις ξανά στο παιχνίδι. Γιατί, ναι, μπορεί να έμεινες λίγο πίσω αλλά τώρα είναι η ώρα να του δώσεις να καταλάβει.

Σεξ, το μεγάλο come back

Το καλοκαίρι του 2021 είναι το πρώτο μίας (σχεδόν) post-Covid εποχής και έχει πάρει ήδη διάφορες ενδιαφέρουσες, εύγλωττες ονομασίες όπως Hot Vax Summer (ενώ η νέα δεκαετία αναμένεται να μείνει στην ιστορία ως τα Whoring 20s). Κατά τη διάρκειά του αναμένεται οι σεξουαλικά αδικημένοι από την πανδημία, κυρίως οι singles, να ξαναβγούν στην παγανιά για απολαυστικό casual sex.

Όχι ότι έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τάχαμου όλοι οι "μόνοι", επί δεκαέξι σχεδόν μήνες που κρατούν τα κάθε λογής περιοριστικά μέτρα, το είχαν ρίξει στις κατά μόνας ηδονές. Απλώς τώρα έχουν το ελεύθερο να χαρούν το σεξ χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, ανοίγοντας με την επιστροφή στην "κανονικότητα" ένα νέο κεφάλαιο στη σεξουαλική τους ζωή. Ακολουθούν λοιπόν αναλυτικές οδηγίες.

Μη διαπραγματεύεσαι τον εμβολιασμό

Για να ζήσεις λες και δεν υπάρχει αύριο το Hot Vax Summer θα πρέπει να έχεις ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς σου και να έχεις ανοσία. Αλλιώς, το σεξ θα είναι μία ανοησία. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους τους παρτενέρ μίας σεξουαλικής πράξης, όχι μόνο για σένα, κάτι σαν τη χρήση προφυλακτικού. Κι επειδή στη βράση μπορεί να κολλήσει το σίδερο, καλό είναι να έχετε ανταλλάξει το status του εμβολιασμού σας πριν αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι.

Το σεξ μετά την πανδημίαiStock

Τσέκαρε τη σεξουαλική σου υγεία

Τώρα, πριν αρχίσεις να πετάς από κανάρα σε κανάρα, είναι η ώρα να κάνεις έναν πλήρη έλεγχο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για όποια απορία έχεις σχετικά με τις σεξουαλικές πρακτικές, έτσι ώστε να μη θέσεις την υγεία σου σε κίνδυνο. Κι εδώ να σημειώσουμε πάλι ότι δεν πρόσεχαν όλοι κατά τη διάρκεια των lockdowns, οπότε θα πρέπει να συνεχίσεις να είσαι επιφυλακτικός για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Προετοιμάσου ψυχολογικά

Πριν ξαναμπείς για τα καλά στο παιχνίδι του σεξ, κάνε τον απολογισμό σου. Σκέψου τι πραγματικά δουλεύει για σένα σε σεξουαλικό επίπεδο, ποια είναι τα όριά σου, αλλά και τι αντέχεις συναισθηματικά. Τι καινούργιο θα ήθελες να δοκιμάσεις, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, όπως και τι αλλαγές θα ήθελες να κάνεις στην προ-πανδημίας σεξουαλική σου ζωή. Άλλωστε, όπως όλους μας, έτσι και εσένα το άνοιγμα της κοινωνίας σε βρίσκει να έχεις γίνει ένας άλλος άνθρωπος από αυτός που ήσουν πριν.

Βρες τα με την εικόνα του σώματός σου

Ναι, η πανδημία δεν σε άλλαξε μόνο εσωτερικά, αλλά μάλλον και εξωτερικά. Τα γυμναστήρια ήταν κλειστά και μπορεί να μην σου άρεσε το να γυμνάζεσαι στα πάρκα ή μόνος στο σπίτι, ενώ το άγχος και η μοναξιά μπορεί να σε έκανε να το ρίξεις στο ποτό, τα σουβλάκια και τα γλυκά. Απόλυτα αναμενόμενο και ανθρώπινο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σου. Αποδέξου το σώμα σου όπως είναι και άντλησε από αυτό την ηδονή που σου αξίζει.

> Διάβασε ακόμα: Tι συνέβη στο ζευγάρι που έκανε σεξ κάθε μέρα, για έναν χρόνο

Μην αγχώνεσαι

Το ότι το καλοκαίρι του 2021 έχει πάρει το προσωνύμιο Hot Vax Summer δεν σημαίνει ότι όλοι θα κάνουν το "σεξ της ζωής τους". Οπότε, μην αγχώνεσαι. Επίστρεψε στη σεξουαλική κανονικότητα με τους δικούς σου ρυθμούς - το σεξ απαιτεί χαλαρότητα για να είναι απολαυστικό και όχι στρες. Έχε κατά νου ότι, εκτός από συναρπαστικά, όλοι θα αισθανόμαστε και λίγο άβολα αυτό το καλοκαίρι, αλλά το σεξ είναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης