5+1 λόγοι που οι γυναίκες έχουν υψηλά στάνταρ όταν βγαίνουν ραντεβού

Όχι φίλε μου, δε γίνονται όλα για τα λεφτά.

Είναι γνωστό πως άνδρες και γυναίκες διαφέρουν σε αρκετά πράγματα. Είναι επίσης γνωστό, πως οι γυναίκες στην πλειονότητα τους έχουν υψηλότερα στάνταρ από τους άνδρες, όταν πρόκειται για το λεγόμενο "dating". Ναι, εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, όμως σε ένα γενικό βαθμό η εν λόγω πεποίθηση ισχύει και υπάρχουν εμπεριστατωμένοι λόγοι πίσω από αυτό. Σύμφωνα με τον Greg Matos, PsyD, πιστοποιημένο ψυχολόγο ζευγαριών και οικογενειών και συνεργάτη του Psychology Today, οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες γίνονται όλο και περισσότερο επιλεκτικές στα ραντεβού τους. Το αποτέλεσμα; Όλο και περισσότεροι άνδρες παραμένουν μόνοι, είτε το θέλουν είτε όχι.

Αρχικά ας ορίσουμε τη σημασία των "υψηλών απαιτήσεων" στις σχέσεις. "Η ύπαρξη ενός καλά καθορισμένου συνόλου κριτηρίων και προσδοκιών σχετικά με τις ιδιότητες, τον χαρακτήρα και τη συμβατότητα ενός δυνητικού συντρόφου", λέει η Laura Wasser, δικηγόρος διαζυγίου, ειδικός σε θέματα οικογενειακού δικαίου και σχέσεων και επικεφαλής της εξέλιξης των διαζυγίων στο Divorce.com.

Επομένως καταλαβαίνεις πως "κρύβεται" μία ολόκληρη επιστήμη πίσω από μία καταφατική απάντηση σε μία πρόταση για ραντεβού, ανεξαρτήτως φύλου. Απλώς, από ότι φαίνεται οι γυναίκες θα τη δώσουν πολύ πιο δύσκολα και οι παρακάτω λόγοι το εξηγούν:

1. Βιολογικοί παράγοντες

Καθώς οι γυναίκες μετά από κάποια ηλικία δε μπορούν να αποκτήσουν παιδιά, έχουν ένα πιο περιορισμένο πρόγραμμα στην αναζήτηση ενός συντρόφου με τον οποίο θα τεκνοποιήσουν. Δεν έχουν, με άλλα λόγια την πολυτέλεια να ξοδεύουν τόσο χρόνο σε αποτυχημένες ή ανθυγιεινές σχέσεις.

2. Το πλεονέκτημα των αριθμών

Ενώ άνδρες και γυναίκες αντιπροσωπεύουν σχεδόν ίσα ποσοστά στον πληθυσμό (με τις γυναίκες να είναι περισσότερες), στις εφαρμογές γνωριμιών οι άνδρες είναι περισσότεροι, βάσει ερευνών. Για την ακρίβεια, αντιστοιχούν 3 άνδρες σε 2 γυναίκες και έτσι, η μεγαλύτερη πληθώρα επιλογών τους δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο επιλεκτικές.

3. Συναισθηματική επένδυση

Υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις, ωστόσο σύμφωνα με τη Wasser, οι γυναίκες τείνουν να επενδύουν περισσότερο συναισθηματικά στις σχέσεις τους από ό,τι ορισμένοι άνδρες. Έτσι η επιλογή ενός συντρόφου που δε θα τις πληγώσει αποτελεί ύψιστο κριτήριο για αρκετές από εκείνες.

4. Κοινωνική μάθηση

Σύμφωνα με τον Tino Dietrich, πιστοποιημένο life coach, οι γυναίκες συχνά διδάσκονται να δίνουν προτεραιότητα σε ιδιότητες όπως η ενσυναίσθηση, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η συναισθηματική νοημοσύνη έναντι των φυσικών προσόντων.

 5. Προσωπική ασφάλεια

Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι μία στις τέσσερις γυναίκες έχει βιώσει βία από σύντροφο - έναντι ενός στους εννέα άνδρες. Ένας τρόπος για να προστατευτούν είναι να διατηρούν υψηλά στάνταε όσον αφορά τους άνδρες με τους οποίους βγαίνουν ραντεβού, έτσι ώστε να είναι πιο αξιόπιστοι. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας και κατ᾽επέκτασιν επιβίωσης.

6. Κοινωνικές πιέσεις

"Η κοινωνία έχει ιστορικά δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους ρόλους των γυναικών στις σχέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αισθάνονται πρόσθετη πίεση για να βρουν κάποιον που να ανταποκρίνεται στα αποδεκτά κοινωνικά πρότυπα", λέει η Joni Ogle, αδειούχος κλινική κοινωνική λειτουργός και διευθύνουσα σύμβουλος του The Heights Treatment.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Formulino, ο τυχερός γάτος της Formula 1

Το γούρι της Formula 1 είναι τετράποδο, τριχωτό και χαδιάρικο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς θα γλιτώσεις από το 'ξεκαθάρισμα λογαριασμών' της Google

Φιλική προειδοποίηση: Αν δε θέλεις ο λογαριασμός σου στη Google να κάνει "φτερά", διάβασε αυτό το άρθρο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 πατέντες που άλλαξαν τον κόσμο

Την επανάσταση την έφεραν το πρώτο iPhone, το Bluetooth, οι 3D εκτυπωτές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και η εικονική πραγματικότητα.

Γραφει Γιαννης Σπανος