Ο ιδανικός σύντροφος για τη Gen Z, σύμφωνα με το Tinder

Η νεότερη γενιά Gen Z μάλλον ήρθε για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Το χάσμα γενεών επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, με αφορμή μία μελέτη που αφορά την Gen Z και το "dating". Όσοι έχουν γεννηθεί από το 1997 μέχρι και το 2012, φαίνεται πως έχουν πολύ -μα πολύ- διαφορετικές προτιμήσεις στον τρόπο που βγαίνουν ραντεβού, από ό,τι τα "γερόντια" (ok, πλάκα κάνουμε!).

Σύμφωνα με την έκθεση Future of Dating 2023 της Tinder, οι ηλικίες 18-25 ετών αλλάζουν εντελώς το τοπίο και σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, "οδηγούν τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχουμε δει ποτέ στον τρόπο με τον οποίο δικτυωνόμαστε, με ποιον βγαίνουμε ραντεβού και τι είναι πραγματικά το dating".

Πρακτικές όπως το  "ghosting", "το παίζω δύσκολος", "στέλνω ανάμεικτα μηνύματα" κτλ, η Gen Z δε θέλει ούτε να τις βλέπει, σε αντίθεση με τους millennials οι οποίοι τις εφαρμόζουν πιο συχνά.

Η Gen Z είναι "32% λιγότερο πιθανό να κάνει ghosting", σύμφωνα με την έκθεση, και το 77% απαντά σε λιγότερο από 30 λεπτά στο ταίρι του. Και έχει και συνέχεια. Το 72% των μελών αυτής της γενιάς διευκρινίζουν στο προφίλ τους ότι δεν πίνουν αλκοόλ ή το κάνουν πολύ σπάνια, επειδή γι' αυτούς το πιο σημαντικό είναι να παρουσιάσουν "τον αυθεντικό τους εαυτό" και εκτιμούν μία πραγματική σχέση.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι προτεραιότητες των νεότερων ανθρώπων είναι "η διαφάνεια, η ψυχική ευεξία, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός". Εκτιμούν το ανοιχτό μυαλό έναντι της εμφάνισης και θέλουν κάποιον με τον οποίο μπορούν να είναι αληθινοί.

Η γνωριμία "όλα ή τίποτα", όπως την αποκαλεί ο Paul Brunson, παγκόσμιος ειδικός σχέσεων του Tinder, είναι πλέον "in". Αυτή η γενιά δεν επιθυμεί να χαραμίζει τον πολύτιμο χρόνο της σε όσους δεν αποδέχονται αυτό που είναι, οπότε είναι πλέον πιο συνηθισμένο να εγκαταλείπουν καταστάσεις και ανθρώπους που δεν τους επιτρέπουν να είναι αυθεντικοί.

Φαίνεται, λοιπόν, πως υπάρχει ελπίδα για τη νέα γενιά και το μέλλον των σχέσεων. Μήπως η Gen Z θα μας βάλει τα "γυαλιά" και θα κάνει τους πιο επιτυχημένους γάμους ever; Ο χρόνος θα δείξει, όμως σίγουρα τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.