Η Gen Z πιστεύει ότι οι άντρες πρέπει να αναλάβουν τα ηνία στις σχέσεις

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει τις αναπάντεχα "παραδοσιακές" απόψεις της Gen Z.

Όταν λανσαρίστηκε το Bumble, το 2014, το concept του είχε να κάνει με την αντιστροφή των κλισέ για τα φύλα, δίνοντας στις γυναίκες το "προνόμιο" του να κάνουν την πρώτη κίνηση στο φλερτ. Μία σχεδόν δεκαετία μετά, μια έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ίδιου dating app, δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος των χρηστών του -και δη αυτών που ανήκουν στην Gen Z- είναι κολλημένο στο παρελθόν, καθώς εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι ερωτικές σχέσεις λειτουργούν καλύτερα όταν οι άντρες έχουν το πάνω χέρι.

Πιο συγκεκριμένα, το 87% των ερωτηθέντων ατόμων υποστήριξε πως, θεωρητικά, η "ισορροπία των δυνάμεων" σε μια σχέση οδηγεί σε καλύτερο σεξ, παρ’ όλα αυτά, το 40% του ίδιου δείγματος πιστεύει ότι, στην πραγματικότητα, στις επιτυχημένες σχέσεις τον έλεγχο τον έχουν οι άντρες.

Το πιο εκπληκτικό εύρημα, ωστόσο, είναι ότι το 47% των ερωτηθέντων που ανήκουν στην Gen Z (μια γενιά που κατέχει αριθμό ρεκόρ σε άτομα που πιστεύουν στην ισότητα των φύλων, δεν προασπίζονται τη μονογαμία ή/και προσδιορίζονται ως LGBTQIA+) πιστεύουν ότι υπεύθυνοι για τον ρομαντισμό σε μια σχέση είναι οι άντρες.

Οι εξηγήσεις για το παράλογο αυτό φαινόμενο

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτά τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την πλέον αποδεκτή από αυτές, παρά την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί όσον αφορά την ισότητα των φύλων στην κοινωνία, στο πεδίο του dating εξακολουθούν να ισχύουν πιο παραδοσιακές πεποιθήσεις για τους ρόλους των φύλων.

Προσέτι, θεωρείται ότι στα πρώτα στάδια μιας σχέσης (π.χ. στο φλερτ στα social media, τα ραντεβού και το μπαλαμούτι), συνεχίζει να αναμένεται από τους άντρες το να είναι οι "διεκδικητικοί". Στα επόμενα στάδια, όμως, καθώς μια σχέση ωριμάζει με τον χρόνο και γίνεται μακροχρόνια, οι ρόλοι φαίνεται να αντιστρέφονται, με τις γυναίκες να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλοι μιλούν για τον David Beckham που (ξανα)φίλησε την κόρη του στο στόμα

Μία ανάρτησή του στο Instagram προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα σε κάποιους ακολούθους του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πώς θα δεις πόσο 'φακελωμένο' σε έχει το Facebook

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για τη σωρεία πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει το Facebook για εσένα;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Tα βασικότερα λάθη στο LinkedIn

6 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις χρησιμοποιώντας το LinkedIn.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Πλήρης αναζωογόνηση μυών με προπόνηση HIIT

Όλες οι έρευνες αναδεικνύουν την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση στο πιο υπαρκτό ελιξίριο νεότητας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι 5 κορυφαίοι influencers αυτοκινήτων

Ήταν θέμα χρόνου κάποιος Influencer να σκεφτεί ότι το αυτοκίνητο είναι ένα καλό πεδίο για να επεκταθεί.

Γραφει TopGear