Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Για να μετακομίσεις και να ξεκινήσεις τη ζωή σου από την αρχή.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 28 Φεβρουαρίου 2021

Ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχουν χώρες στις οποίες οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και ζουν καλά, τουλάχιστον σύμφωνα με μία παγκόσμια έρευνα του Ινστιτούτου Γκάλοπ. Αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς θα γίνεις κι εσύ πιο χαρούμενος; Απλώς ρώτα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους αν είναι ευτυχισμένοι και στη συνέχεια φτιάξε έναν "χάρτη ευτυχίας", ανάλογα με το από πού είναι. Το μόνο που μένει, είναι να μετακομίσεις στην "κορυφαία" χώρα της λίστας σου, με την ελπίδα οι κάτοικοί της να σου μεταδώσουν λίγη από την ευτυχία τους.

Προφανώς, αστειευόμαστε. Όπως κάθε χρόνο, έχουμε τα αποτελέσματα του World Happiness Record, της επίσημης κατάταξης των πιο ευτυχισμένων χωρών του κόσμου, η οποία γίνεται μέσω σοβαρής ανάλυσης δεδομένων που, επί δεκαετίες τώρα, συλλέγει το Ινστιτούτο Γκάλοπ. Η συγκεκριμένη έρευνα έχει σχεδιαστεί στη βάση προσωπικών συνεντεύξεων και σε κάθε άτομο που συμμετέχει ζητείται να αξιολογήσει τη ζωή του σε μία αριθμητική κλίμακα από το 0 έως το 10, με το 10, προφανώς, να αντιστοιχεί στο άριστα.

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμουiStock

Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, αξιολογούνται διάφορες μεταβλητές όπως η οικονομική ευμάρεια των ερωτηθέντων τουτέστιν το εισόδημα, η ποιότητα της υγείας, η ελευθερία, η γενναιοδωρία κλπ.

Τα πιο απογοητευτικά δεδομένα, πάντως, είναι αυτά που έρχονται από την τελευταία θέση της κατάταξης. Με κάτι παραπάνω από μόλις δυόμιση βαθμούς -συγκεκριμένα 2,567- η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο είναι το Αφγανιστάν.

Οι πιο επιτυχημένες και ευτυχισμένες χώρες στον πλανήτη, με το σκορ τους:

  1. Δανία - 7,646
  2. Ελβετία - 7,56
  3. Ισλανδία - 7,504
  4. Νορβηγία - 7, 488
  5. Ολλανδία - 7,449
  6. Σουηδία - 7,353
  7. Νέα Ζηλανδία - 7,3
  8. Αυστρία - 7,294
  9. Λουξεμβούργο - 7,238

 

Πάμε Δανία;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

WhatsApp χωρίς τηλέφωνο;

Στο εξής θα μπορείς να συνδέεσαι στο WhatsApp από οποιαδήποτε συσκευή σου.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του σχετικά με το διάστημα o Jeff Bezos

Μήπως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου βλέπει κάτι περισσότερο από ό,τι καταλαβαίνουμε εμείς οι υπόλοιποι;

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο προφίλ στο LinkedIn

Ο λογαριασμός στο LinkedIn αντανακλά πολλές από τις προσωπικές και επαγγελματικές σου αξίες. Φρόντισε λοιπόν να τον διαμορφώσεις με τον ορθό τρόπο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

15λεπτη προπόνηση για μεγαλύτερα μπράτσα

4 ασκήσεις-φωτιά, που χαρίζουν ταυτόχρονα διόγκωση μυών στα χέρια και αύξηση του μεταβολισμού.

Γραφει Γιαννης Σπανος