Ένα hi-tech houseboat για να ζεις όπου και όπως θέλεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις συναρπαστικές και ντιζαϊνάτες πλωτές κατοικίες της Sony.

Πώς θα μοιάζουν τα σπίτια μας και ποιο θα είναι το βιωτικό μας επίπεδο το 2050; Τα συγκεκριμένα ερωτήματα τίθενται συνεχώς και από πολλούς: Πολιτικούς, δημοσιογράφους, θιασώτες της επιστημονικής φαντασίας, εξπέρ επί θεμάτων τεχνολογίας. Αλλά και από όσους ενδιαφέρονται για τον αστικό σχεδιασμό. Μία γεύση μας τη δίνει η Sony μέσα από ένα άκρως ενδιαφέρον βίντεο που δημοσίευσε ο τεχνολογικός κολοσσός στο YouTube, στο οποίο μπορούμε να παρακολουθήσουμε μία φουτουριστική αλλά εξαιρετικά ρεαλιστική απεικόνιση ενός habitat από πλωτές κατοικίες.

Πόσο πιθανό είναι το σενάριο των πλωτών κατοικιών

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο ανθρώπινος πληθυσμός όλο και αυξάνεται, ενώ η κατοικήσιμη γη παραμένει η ίδια. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, επίσης, οδηγεί σταδιακά στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας, κάτι που πρόκειται να καταστήσει κατοικήσιμες τώρα περιοχές του πλανήτη σε ακατοίκητες.

Πάντως, κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι πλωτές κατοικίες δεν είναι κάτι το καινούργιο ως φαινόμενο. Οι άνθρωποι, κατά πώς διαβάζουμε και στο ιταλικό Esquire, τόσο στο πιο πρόσφατο όσο και στο απώτατο παρελθόν, συνήθιζαν να μένουν σε πλωτά σπίτια ή καταφύγια όταν ήθελαν να προστατευθούν από δηλητηριώδη ερπετά, αρπακτικά ζώα ή άλλους ανθρώπους.

Το ενδιαφέρον και λειτουργικό ντιζάιν

Πέρα, όμως, από την πρακτική χρησιμότητά τους, οι πλωτές κατοικίες της Sony είναι επίσης πολύ όμορφες. Κοινώς. η αισθητική τους είναι ένας λόγος για να τις κατοικήσεις. Μοιάζουν με μεγάλα όστρακα και παρέχουν στους ιδιοκτήτες-ενοίκους τους πολλές ανέσεις και κομφόρ.

Ένα hi-tech houseboat για να ζεις όπου και όπως θέλειςSony

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο, διαθέτουν βεράντα και ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους. Επίσης, μπορούν να συναποτελέσουν sui generis καραβάνια ή μικρές πλωτές 'ταξιδιάρικες αποικίες', που θα αγκυροβολούν σε ακτές.

> Διάβασε ακόμα: Εναλλακτικές διακοπές με αυτό το μίνι τροχόσπιτο

Οι σκαπανείς του διαμένειν εν πλω

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που έχουν κάνει ήδη τόπο μόνιμης κατοικίας τα σκάφη τους, τα οποία τα έχουν διαμορφώσει σαν σπίτια και τα έχουν αράξει στη μαρίνα του Παλαιού Φαλήρου, στον Τάμεση, ακόμα και σε λίμνες στην καρδιά της Ευρώπης.

> Διάβασε ακόμα: Πώς είναι να ζεις σε ένα 3d-printed σπίτι

Κοινώς, η ιδέα των πλωτών οικιών δεν είναι κάτι που το σκέφτηκαν εκ του μηδενός στη Sony, αν και η πρόταση της εταιρείας, επιχειρηματικά, έρχεται στη σωστή στιγμή. Ακριβώς πριν από μία επικείμενη οικιστική κρίση.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης