Οι ιδανικοί προορισμοί για camping με άνεση 5 αστέρων

Τι είναι το glamping και που θα το κάνεις φέτος το καλοκαίρι.

Λογικά θα αναρωτιέσαι τι είναι το glamping; Καταρχάς πρόκειται για τη νέα παγκόσμια μόδα ενώ κάνοντας μία πρόχειρη ετυμολογική ανάλυση βλέπουμε ότι προέρχεται από τις λέξεις glamour και camping. Ή με πιο απλά λόγια πώς θα συνδυάσεις την ηρεμία των διακοπών με σκηνή χωρίς να εγκαταλείψεις τις ανέσεις που προσφέρουν τα καταλύματα πολλών αστέρων.

Το glamping έχει αποκτήσει πολύ κοινό τον τελευταίο καιρό, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να χαλαρώσουν δίπλα στη φύση ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τη δυνατότητα ενός high end εστιατορίου και νυχτερινής ζωής που δεν περιορίζεται σε βραδιές με κιθάρα στην παραλία. Μέχρι όμως να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για glamping στην Ελλάδα, ας ρίξουμε μία ματιά σε όσα μπορούν να προσφέρουν οι γειτονικές χώρες της Μεσογείου.  

Be Vedetta | Τοσκάνη

Οι ιδανικοί προορισμοί για camping με άνεση 5 αστέρων

Στη μαγευτική Τοσκάνη, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, πολύ κοντά στο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco που ακούει στο όνομα Metalliferous Hills κι είναι αφιερωμένο στη μεταλλευτική παράδοση της περιοχής, σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου βρίσκουμε το Be Vedetta. Ξύλινες σουίτες πέντε αστέρων στη μέση ενός ελαιώνα φέρνουν τον επισκέπτη σε επαφή τόσο με τη φύση όσο και με τα βαθιά επίπεδα χαλάρωσης που προσφέρει η ηρεμία του τοπίου. 

Canonici di San Marco | Βενετία

Glamping Canonici di San Marco

Λίγο έξω από τη Βενετία και την Πάντοβα, πολύ κοντά στην πόλη του Μιράνο, προσφέρονται καταλύματα που θυμίζουν τις κλασικές βενετσιάνικες βίλες του 17ου αιώνα. Η ησυχία της εξοχής σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ανέσεων κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν σαν πραγματικοί Δόγηδες. Μάλιστα το στρατηγικό σημείο της περιοχής την κάνει ιδανική για εξορμήσεις: εκτός από τις δύο προαναφερθείσες πόλεις, μπορεί κανείς να κάνει μία εκδρομή προς το Τρεβίζο ή τη Βερόνα αν το θελήσει.

La Tenuta delle Ripalte | Έλβα

Έλβα glamping

Για όποιον θέλει πραγματικά να αποδράσει υπάρχει ένας πραγματικά μαγικός προορισμός: στη νήσο Έλβα, στο Τοσκανικό αρχιπέλαγος, μακριά από οποιαδήποτε πόλη του νησιού κι αν κάποιος είναι αρκετά τολμηρός για να διασχίσει τέσσερα χιλιόμετρα κακοτράχαλου δρόμου θα ανταμειφθεί με πολυτελέστατες σκηνές όπου η ατμόσφαιρα του camping κι η απίστευτη φυσική ομορφιά συναντά την χαλάρωση που προσφέρουν ακριβά ξενοδοχεία.

Marbera Flora Green Villa Island | Κρκ (Κροατία)

Κρκ Κροατία glamping

Τόσο κοντά στη φύση, τόσο μακριά από τον πολιτισμό κι όμως μία ανάσα από high end εστιατόρια, pubs και lounge bars. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον περίεργο γρίφο. Στο Κρκ της Κροατίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Αδριατικής θάλασσας, υπάρχει ένα μικρό θαύμα της αρχιτεκτονικής περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση και βραβευμένες παραλίες που πάρα την εικόνα ακριβού camping που δίνει προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες. Ο ορισμός του glamping με άλλα λόγια.

Pella Roca Cabane & Spa | Ανάμεσα σε Μπορντό και Τουλούζη

Glamping Τουλούζη Μπορντό

Σε μία περιοχή διάσημη για τα κρασιά, το σαφράν και την τρούφα που παράγει δεν είναι περίεργο που το camping μετατρέπεται σε glampring με εργαλείο τη γαλλική φινέτσα. Οι ξύλινες βίλες έχουν μία απλή, αρχοντική κομψότητα που συνδυάζεται ιδανικά με πρωινό ή μεσημεριανό κάτω από τη σκιά των δέντρων ή αντίστοιχα βραδινό που φωταγωγείται από καλαίσθητα λαμπάκια. Μάλιστα, αν κάποιος θέλει να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο άνεσης, μπορεί να νοικιάσει τη deluxe εκδοχή, η οποία προσφέρει σάουνα και υδρομασάζ.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.