Οι ιδανικότεροι προορισμοί για το δεύτερο μισό του 2019

Πριν κανονίσεις το επόμενο ταξίδι σου, ρίξε μία ματιά σε αυτή τη λίστα.

Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες ταξιδιωτών: Σε αυτούς που έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό τον προορισμό ή τους προορισμούς που επιθυμούν να επισκεφτούν, έχοντας κάνει από νωρίς τις κρατήσεις τους και σε εκείνους που το ζουν λίγο πιο τυχοδιωκτικά, περιμένοντας κάποια καλή προσφορά της τελευταίας στιγμής, χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποιο συγκεκριμένο μέρος στο μυαλό τους.

Όπως και να έχει, προορισμού υπάρχουν και διαχρονικά η άνοιξη αποτελεί μία από τις καλύτερες αφετηρίες του έτους ώστε να ταξιδέψει κάποιος ή να σχεδιάσει την επόμενη, μικρότερη ή μεγαλύτερη, απόδρασή του. Σύμφωνα με το Skyscanner, υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που αναμένεται να ξεχωρίσουν τους επόμενους μήνες και είναι εύκολα προσβάσιμοι σχεδόν από οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης. 

Σαρμ ελ Σέιχ, Αίγυπτος

Οι ιδανικότεροι προορισμοί για το δεύτερο μισό του 2019

Η πολιτική κατάσταση έχει εξομαλυνθεί αισθητά στην Αίγυπτο, που ανακτά με γοργούς ρυθμούς την αίγλη της σαν ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της ευρύτερης περιοχής. Το Σαρμ ελ Σέιχ, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας είναι ένας λατρεμένος προορισμός για καταδύσεις (η θαλάσσια περιοχή του διαθέτει έναν εντυπωσιακό κοραλλιογενή ύφαλο) αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, έχοντας εξαιρετικά οργανωμένες υποδομές. 

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η  πόλη-θρύλος (και μεγαλύτερη σε έκταση) της Τουρκίας δε χάνει ποτέ την ταξιδιωτική της λάμψη, φιγουράροντας συνεχώς σε λίστες με τους πιο επισκέψιμους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τυγχάνει τους τελευταίους μήνες (λόγω και των οικονομικο-πολιτικών εξελίξεων στη γείτονα χώρα) να είναι και αρκετά πιο προσιτή από ό,τι στο παρελθόν. Σε καμία περίπτωση πάντως δε χάνει τη μοναδική της γοητεία.

Αμμάν, Ιορδανία

ΑΜΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Μία από τις σχετικά πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές "ανακαλύψεις", η πρωτεύουσα της Ιορδανίας ξεχωρίζει για την παλιά του πόλη και το πλήθος αρχαιολογικών μνημείων που συνυπάρχουν αρμονικά με σύγχρονα κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τους experts του ταξιδιού, αναμένεται να κοντράρει στα ίσια το Ντουμπάι μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Φάρο, Πορτογαλία

ΦΑΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η νοτιότερη πόλη της Πορτογαλίας, στην ευρύτερη περιοχή του Αλγκάρβε λούζεται περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ευρώπης από τον ήλιο και έχει στο πιάτο τον Ατλαντικό ωκεανό. Η ιστορική αρχιτεκτονική, η θαυμάσια τοπική θαλασσινή κουζίνα και οι παραλίες είναι τα αδιαμφισβήτητα δυνατά του χαρτιά. 

Πάφος, Κύπρος

ΠΑΦΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Η μυθική πατρίδα της θεάς Αφροδίτης έχει ήδη μία σημαντική φήμη σαν προορισμός, αν και κάπου έχουν δημιουργηθεί παρεξηγήσεις σχετικά με το ποιοι πάνε και τι κάνουν σε αυτήν. Η Πάφος, πέρα από τις παραλίες και τα πολυτελή ξενοδοχεία, φημίζεται και για τα σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα (όπως το μεσαιωνικό κάστρο-Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), ενώ η βόλτα στην Κάτω Πάφο μοιάζει με ξενάγηση σε μουσείο καθώς συνυπάρχουν σχεδόν σε κάθε σημείο διαφορετικοί πολιτισμοί και εποχές, σε ένα ενδιαφέρον μιξάζ.

Κίεβο, Ουκρανία

ΚΙΕΒΟ

Οι επιλογές διασκέδασης, διαμονής και φαγητού και το low-cost αντίτιμό τους σίγουρα αποτελούν τα μεγαλύτερα κίνητρα για να επισκεφθεί κάποιος την ουκρανική πρωτεύουσα, που όμως έχει και ένα σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, το Κίεβο προσφέρει αρκετά ενδιαφέρουσες περιοχές όπως η Andriyivski Uzviz, με τα πέτρινα δρομάκια και τα πολύχρωμα κτίρια.

Σάμος, Ελλάδα

ΣΑΜΟΣ

Μία από τις αντι-σταρ του Αιγαίου, το νησί στα ανατολικά του βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές ακτές της Εφέσου. Αμπέλια με μοσχάτο που γεννούν κρασιά τα οποία κερδίζουν χρυσά βραβεία στην πιο δύσκολη αγορά του κόσμου, τη γαλλική και γαλαζοπράσινα νερά είναι μόνο κάποια από τα δυνατά της χαρτιά, με την σπουδαία της ιστορική παράδοση να είναι εμφανής σε αρκετά σημεία.

Λαχόρη, Πακιστάν

ΛΑΧΟΡΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, μετά το Καράτσι, βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας και λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ινδία. Στα περίχωρά της υπάρχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά άγρια τοπία του πλανήτη, στη σκιά των βορειοδυτικών Ιμαλαΐων, που προσελκύει trekkers και hikers από κάθε γωνιά του κόσμου. 

Μαρακές, Μαρόκο

ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΑΡΟΚΟ

Για την μυστηριακή πόλη στη νοτιοδυτική πλευρά του Μαρόκο και στη σκιά της οροσειράς του Άτλαντα, στα έχουμε ξαναγράψει πρόσφατα. Μπορεί να βρίσκεται στην Αφρική αλλά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τυπική αφρικάνικη πόλη, καθώς διαθέτει αφενός κοσμοπολίτικο αέρα και αφετέρου φέρει ξεκάθαρα ανατολίτικο χαρακτήρα, με highlights του την παλιά πόλη της Μεδίνα (όπου θα βρεις ξενοδοχεία-εμπειρίες όπως αυτό), την περίφημη πλατεία Jemaa el-Fnaa με τις υπαίθριες αγορές και το εμβληματικό τζαμί Koutoubia.

Σαλ, Πράσινο Ακρωτήριο

ΣΑΛ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ

Ο πιο εξωτικός από τους προορισμούς αυτής της λίστας είναι το διασημότερο νησί του αρχιπελάγους του Πράσινου Ακρωτηρίου (που δεν είναι ούτε πράσινο, ούτε ακρωτήρι αλλά μία νησιωτική χώρα με στενούς δεσμούς με την Πορτογαλία), στα δυτικά των ακτών της Σενεγάλης. Θυμίζει έντονα Κυκλάδες με το ξερό τοπίο και τα γαλαζοπράσινα νερά του, έχοντας πολύ φιλόξενους κατοίκους και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους λάτρεις του windsurfing και του kite. Το γεγονός δε, πως από τον Ιανουάριο του 2019 μπορεί να το επισκεφθεί κάποιος χωρίς την έκδοση ταξιδιωτική βίζα (απλά πληρώνοντας τον ταξιδιωτικό φόρο των €30) καθιστά ακόμη πιο εύκολη τη μετάβαση προς αυτό, κάτι που επιβεβαιώνει και η αυξημένη ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων. 


Θέλεις περισσότερο ταξίδι; Δες ακόμη τις ομορφότερες γειτονιές της Ευρώπης ή προορισμούς που ξεχώρισαν μέσα από γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες και σειρές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος