Το Έβερεστ έχει μετατραπεί σε τουριστικό λούνα παρκ

Δυστυχώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του τουριστικού trend.

Το Έβερεστ τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα λούνα παρκ. Αυτό είναι κάτι που είναι πια ευρέως γνωστό ανάμεσα στους οπαδούς της ορειβασίας. Η κατάκτηση της κορυφής του στα 8.848 μέτρα αποτελεί εδώ και δεκαετίες το όνειρο κάθε ορειβάτη, εδώ και κάποιο καιρό όμως τα γραφεία ταξιδίων έχουν μετατρέψει αυτόν τον μαγικό τόπο σε τουριστική ατραξιόν που φέρνει πολλά likes στο Instagram, υποβιβάζοντας τον άθλο της ανάβασης σε δευτερεύον ζήτημα.

Πριν δύο μέρες έγινε και το ρεκόρ αναβάσεων με 200 ορειβάτες να προσπαθούν να αγγίξουν την κορυφή του μεγαλύτερου βουνού του πλανήτη. Οι συνθήκες, όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, ήταν ιδανικές καθώς ο καιρός δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευνοϊκός. Τελικά, αυτό που ξεκίνησε ως όνειρο κατέληξε να σημαίνει "μποτιλιάρισμα" αρκετές χιλιάδες μέτρα πάνω από τη θάλασσα, με εκατοντάδες ορειβάτες να ρισκάρουν τη ζωή τους καθώς προσπαθούσαν -όλοι μαζί- να κατακτήσουν το Έβερεστ.

Είναι φανερό ότι η πιο ψηλή κορυφή της Γης από ένας στόχος ζωής έχει μετατραπεί σε τουριστικό φιάσκο. Εκείνο, όμως, που θλίβει και προκαλεί ανησυχία είναι ότι το προχθεσινό "μποτιλιάρισμα" κόστισε τη ζωή σε δύο ορειβάτες: ο Don Cash, 55 χρονών από την Αμερική, και η Anjali Kulkarni, 55 χρονών από την Ινδία, πλήρωσαν το ταξιδιωτικό trend με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.