48 ώρες στο Ρέικιαβικ

Ένας σύντομος οδηγός για δύο μοναδικές ημέρες σε μία από τις πιο συναρπαστικές πρωτεύουσες του πλανήτη.

Η Ισλανδία βρίσκεται στην bucket list κάθε ταξιδιώτη. Μπορεί να μην είναι το πλέον οικονομικό ταξίδι που μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς, ωστόσο ο τελικός προορισμός δικαιολογεί στο απόλυτο το hype της πόλης και τα χρήματα που θα επενδυθούν για αυτόν τον προορισμό. Η πρωτεύουσα της χώρας, Ρέικιαβικ, μπορεί να εξερευνηθεί σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Αρκεί να οργανωθούν σωστά κάποια πράγματα. Ακολουθεί μία λίστα με πράγματα για δύο τέλειες ημέρες στο Ρέικιαβικ.

Τι θα επισκεφθείς - Fridheimar, Reykholt

Στα ανατολικά του Ρέικιαβικ και στην περιοχή του Reykholt  υπάρχει αυτή η φάρμα, που θυμίζει όαση στην έρημο. Στην ουσία πρόκειται για μία γεωργική μονάδα με θερμοκήπια και καλλιέργειες, την οποία μπορεί να επισκεφθεί κάποιος και να συμμετέχει στις εργασίες, καθώς επίσης και να απολαύσει το φαγητό του στο farm-to-table εστιατόριο. Το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή είναι μονίμως καλυμμένη από πυκνή ομίχλη κάνει ακόμη πιο μυσταγωγική μία επίσκεψη στο Fridheimar.

48 ώρες στο Ρέικιαβικ

Πού θα χαλαρώσεις - Laugarvatn Fontana

Τα γεωθερμικά χαμάμ και σάουνες της Ισλανδίας είναι τεράστια, είναι μπλε και είναι γεμάτα από influencers, που κυνηγούν διαρκώς την τέλεια λήψη για να αυξήσουν τα likes τους. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, οι πηγές της χώρας έχουν γνωρίσει πρωτόγνωρα επίπεδα δημοφιλίας στο ταξιδιωτικό κοινό μέσω των social media. Εκτός από το Blue Lagoon όμως, υπάρχει και το κέντρο ευεξίας Laugarvatn, στα ανατολικά του Ρέικιαβικ και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Fridheimar, που μάλιστα δε συγκεντρώνει και τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 

Πού θα απολαύσεις καφέ και σνακ – Café Babalú

Η ιδιόμορφη γοητεία του Café Babalú κεντρίζει αμέσως την προσοχή του επισκέπτη. Διακοσμημένο με μία σειρά από ενδιαφέροντα αντικείμενα -από ταπετσαρίες με εικόνες της Ισλανδίας μέχρι φιγούρες της Disney- προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας καφέ αλλά και αξιόλογα σνακ. Από τα τελευταία ξεχωρίζει η τοματόσουπα και το ψητό τυρί. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον καθεδρικό ναό Hallgrímskirkja, στα νότια της ισλανδικής πρωτεύουσας.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2

Πού θα φας - Kol

Από τα ιδανικότερα μέρη στο Ρέικιαβικ για ένα ή περισσότερα γεύματα. Με πολύ φιλική ατμόσφαιρα και κομψό εσωτερικό (καθώς και ένα πανέμορφο υπόγειο), το kitchen bar στο κέντρο της πόλης σερβίρει τόσο πιάτα της comfort κουζίνας όσο και χαρακτηριστικές ντόπιες σπεσιαλιτέ: Από εξαιρετικά φιλέτα και συνταγές με αρνί μέχρι ιδιαίτερα θαλασσινά και vegan προτάσεις. 

Πού θα μείνεις - Sand Hotel

Το art-deco boutique ξενοδοχείο στην καρδιά του Ρέικιαβικ και τον πολύβουο δρόμο Laugavegur στεγάζεται στους χώρους που παλαιότερα βρίσκονταν ένας φούρνος, ένα ραφτάδικο και ένα σπίτι. Στο τελευταίο μάλιστα, είχε γεννηθεί ο βραβευμένος με Νόμπελ Ισλανδός συγγραφέας Halldór Laxness - ο εν λόγω χώρος έχει διαμορφωθεί σχεδόν με μουσειακό τρόπο εντός του ξενοδοχείου. Κατά τα άλλα, το Sand Hotel ξεχειλίζει από πολυτέλεια και κομψότητα, διαθέτει 6 τύπους δωματίων και όλες τις μοντέρνες παροχές που αναζητά κάποιος. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.