10 ξεχωριστοί φθινοπωρινοί προορισμοί σε κάθε γωνιά της Γης

Από τις ΗΠΑ μέχρι την Λομβαρδία και από την Ιαπωνία έως την Αυστραλία, τα μέρη που θα δώσουν το κάτι διαφορετικό στην ταξιδιωτική σου ατζέντα.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Σεπτεμβρίου 2019

Το φθινόπωρο είναι μία από τις καλύτερες περιόδους του έτους για να οργανώσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς απουσιάζουν οι ορδές των τουριστών από οπουδήποτε ενώ οι τιμές θα είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Ακολουθούν κάποιοι ιδιαίτεροι και όχι και τόσο συνηθισμένοι προορισμοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Νάρα, Ιαπωνία

10 ξεχωριστοί φθινοπωρινοί προορισμοί σε κάθε γωνιά της Γης

Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία είναι εξίσου εντυπωσιακό με την ανοιξιάτικη περίοδο, τότε δηλαδή που ανθίζουν οι κερασιές. Η πόλη της Νάρα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας και κουβαλά πλούσια ιστορία καθώς ήταν μία από τις πρώτες πρωτεύουσες της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκτός από τους επιβλητικούς ναούς και τα καταπράσινα άλση της, έχει αρκετά σημεία όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει απρόσκοπτα τη θέα που επεκτείνεται μέχρι το νησί Χοκάιντο.

Agawa Canyon, Καναδάς

ΑΓΚΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣ

Δεν είναι τυχαίο ότι στη σημαία του Καναδά υπάρχει το φύλλο του κόκκινου σφενδάμου. Ένα tour στο φαράγγι Agawa Canyon, στο Οντάριο, θα σε πείσει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της βόρειας Αμερικής. Εκεί, ασφαλώς συναντάται σε αφθονία και το δέντρο-σήμα κατατεθέν της χώρας. Μάλιστα, μπορείς να φτάσεις στο Agawa Canyon παίρνοντας το τρένο από το Sault Ste Marie και ακολουθώντας μία διαδρομή 211 χιλιομέτρων και μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Dean Forest, Αγγλία

ΝΤΙΝ ΦΟΡΕΣΤ ΑΓΓΛΙΑ

Το πανάρχαιο δάσος στο Gloucestershire ήταν κάποτε το μέρος που συνήθιζαν να πηγαίνουν για κυνήγι τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας. Λέγεται μάλιστα πως από τo ξύλο των δέντρων του φτιάχνονταν τα πολεμικά πλοία Tudor. Σήμερα, είναι ένα μέρος όπου μπορεί να χαλαρώσει κάποιος μέσα στη φύση και να απολαύσει έναν περίπατο ή μία βόλτα με το ποδήλατο.

Απαλάχια Όρη, ΗΠΑ

ΑΠΑΛΑΧΙΑ ΟΡΗ ΗΠΑ

Ένα από τα ομορφότερα σημεία της εντυπωσιακής οροσειράς που εκτείνεται από την Αλαμπάμα μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού είναι το κομμάτι των White Mountains στο Νιου Χάμσαϊρ. Τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου παρουσιάζουν μία εντυπωσιακή πολυχρωμία λόγω των φυτών και δέντρων που υπάρχουν σε αυτά -δεν έχουν ξεκινήσει άλλωστε ακόμη οι χιονοπτώσεις. Μία άλλη πρόταση για την ευρύτερη περιοχή είναι οι εντυπωσιακοί καταρράκτες Silver Cascade Falls.

Κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ ΓΑΛΛΙΑ

Το μεσαίο τμήμα του ποταμού Λίγηρα, στην κεντρική Γαλλία, πλαισιώνεται από την εντυπωσιακή κοιλάδα με τους αμέτρητους αμπελώνες, που το φθινόπωρο δημιουργούν ένα καταπληκτικό, σχεδόν πορτοκαλί, πέπλο. Είναι επίσης η εποχή του τρύγου, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει έντονη κινητικότητα αλλά και πολλά δρώμενα στις γύρω πόλεις και χωριά. Το καλό κρασί και το εξίσου καλό φαγητό ασφαλώς δεν απουσιάζουν.

Huangshan, Κίνα

ΧΟΥΑΝΓΚΣΑΝ ΚΙΝΑ

Huangshan σημαίνει "κίτρινο βουνό". Η οροσειρά στην ανατολική Κίνα και την επαρχία Anhui διαθέτει από τα πιο επιβλητικά τοπία της αχανούς ασιατικής χώρα, με εντυπωσιακές κορυφές πλαισιωμένες από πυκνά δάση πεύκων, περιτριγυρισμένες από τα σύννεφα. 

Dandenong Ranges, Αυστραλία

ΝΤΑΝΤΕΝΟΝΓΚ ΡΕΙΝΤΖ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ουσιαστικά, μιλάμε για την αρχή της άνοιξης στην Αυστραλία, οπότε η περιοχή με τους λόφους στα ανατολικά της Μελβούρνης βρίσκεται στα καλύτερά της. Το εθνικό πάρκο Dandenong Ranges διαθέτει τρομερή φυσική ομορφιά και δεν αφήνει παραπονεμένο κανένα είδος ταξιδιώτη.

Bishop Creek Canyon, ΗΠΑ

ΜΠΙΣΟΠ ΚΡΙΚ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η δυτική ακτή των ΗΠΑ προσφέρει αρκετές συγκινήσεις. Σε αυτές σίγουρα συγκαταλέγεται το σύμπλεγμα δασών στην Καλιφόρνια, ακριβώς κάτω από τη σκιά της Sierra-Nevada. Λίμνες, βουνοκορφές και πυκνές ομάδες δέντρων συνθέτουν ένα θαυμάσιο σκηνικό.

Pitlochry, Σκωτία

ΠΙΤΛΟΧΡΙ ΣΚΩΤΙΑ

Στην καρδιά της Σκωτίας, η γραφική βικτοριανή πόλη και η τριγύρω περιοχή μοιάζουν να ταξιδεύουν τον επισκέπτη βαθιά μέσα στο χρόνο. Η λίμνη και το πυκνό δάσος αλλά η πληθώρα από events που λαμβάνουν χώρα αυτούς τους μήνες εκεί, καθιστούν το Pitlochry έναν άκρως ενδιαφέροντα φθινοπωρινό προορισμό.

Λομβαρδία, Ιταλία

ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Με βάση το Μιλάνο, μπορεί κάποιος να εξερευνήσει την περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας και να ανακαλύψει γιατί θεωρείται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες της Ευρώπης, αμέσως μετά το καλοκαίρι. 


Διάβασε ακόμη για το πιο όμορφο ξενοδοχείο των Μαλδίβων και την τουρκική απάντηση στη Γαλλική Ριβιέρα.


Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης