Οι πιο ασφαλείς χώρες για να ταξιδέψεις αυτή τη στιγμή

Αλλά και οι πιο επικίνδυνες, σύμφωνα με την ταξιδιωτική λίστα της γαλλικής εταιρείας Insurly.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Μαρτίου 2020

Ποιοι είναι οι πιο ασφαλείς προορισμοί που μπορεί να ταξιδέψει κάποιος αυτή την περίοδο; Δύσκολα να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές γεωπολιτικές εντάσεις και η έξαρση της επιδημίας του κοροναϊού. Η γαλλική εταιρεία Insurly ωστόσο επιχειρεί να ταξινομήσει 180 χώρες με βάση την ασφάλεια του ταξιδιού σε αυτές, την εποχή που διανύουμε. Στο index της και την τελική κατανομή του λαμβάνονται υπόψιν παράγοντες όπως το ποσοστό των νοσούντων από τον κοροναϊό, οι συνθήκες ασφαλείας, η λειτουργία των δομών υγείας, η κανονική ροή της καθημερινότητας, οι σχέσεις με γειτονικά κράτη και, ασφαλώς, οι δείκτες της εγκληματικότητας. 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ελβετία, με τη Σιγκαπούρη και τη Νορβηγία να την ακολουθούν, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Λουξεμβούργο και την Κύπρο. Η Ισλανδία, η Δανία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία και η Ιαπωνία είναι οι χώρες που κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Οι πιο ασφαλείς χώρες για να ταξιδέψεις αυτή τη στιγμή

Η Ελλάδα συναντάται μόλις στην 47η θέση, κάτω από κράτη όπως η Βουλγαρία, το Ουζμπεκιστάν, η Βόρεια Μακεδονία, το Ομάν, η Σερβία, το Παλάου και η Μάλτα. Ίσως αυτό να είναι και κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με το ποια είναι η άποψη των experts του ταξιδιού για την κατάσταση στη χώρα μας - ειδικά από τη στιγμή που ο τουρισμός και οι γύρω από αυτόν βιομηχανίες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ. 

Στην τελευταία θέση του index βρίσκεται το Νότιο Σουδάν, το οποίο διανύει μία περίοδο αναδόμησης μετά τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο που διήρκησε 5 χρόνια. Στην τελευταία πεντάδα, το πλαισιώνουν η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τσαντ και το Μπουρουντί.

ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ


Διάβασε ακόμη για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τα ακριβότερα Airbnb, το ίσως ομορφότερο road trip που υπάρχει και ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριο του πλανήτη για το 2020.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto