Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τα ακριβότερα Airbnb

Ίσως κάτι που περιμέναμε.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Φεβρουαρίου 2020

Οι πρώτοι μήνες κάθε έτους παραδοσιακά ενδείκνυνται για να κανονίσεις το επόμενό σου ταξίδι. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τότε θα βρεις και τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, για πολλούς προορισμούς, φυσικά μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι δημοφιλέστερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Όταν η αναζήτηση φτάνει ωστόσο στο κομμάτι της διαμονής, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, με τους περισσότερους να πιστεύουν -άλλες φορές δικαιολογημένα, άλλες όχι- πως το να επιλέξουν ένα διαμέρισμα μέσω της πλατφόρμας του Airbnb θα τους κοστίσει λιγότερα από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το βρετανικό Sellhousefast.uk έκανε στις αρχές Φεβρουαρίου μία εκτενή έρευνα με σκοπό να εξετάσει πού ακριβώς κυμαίνονται οι τιμές σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και μερικές εκ των σημαντικότερων πόλεων της Γηραιάς Ηπείρου, εξετάζοντας τα κόστη σε 49 διαφορετικά μέρη. 

Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τα ακριβότερα Airbnb
ΑΝΔΟΡΑ

Στην κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα Airbnb της Ευρώπης βρίσκεται το Μονακό, με τις τιμές να ανέρχονται στα €349/βραδιά. Ακολουθούν το Λονδίνο (€222), η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου της Ανδόρρας, Ανδόρρα λα Βέλια (€184), το Άμστερνταμ και η Στοκχόλμη (με €180 η κάθε πόλη) και η Ρώμη (€171).

Η Αθήνα εμφανίζεται ως μία εξαιρετικά value for money πρόταση, στην 34η θέση της κατάταξης με μέσο κόστος τα €70. Τέλος, η φθηνότερη επιλογή είναι η πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, Σκόπια, με €40/διανυκτέρευση. 

AIRBNB ΤΙΜΕΣ ΕΥΡΩΠΗ

Δες ακόμη σε ποιες 10 χώρες θα ταξιδέψεις το 2020, ποιο είναι το ίσως ομορφότερο road trip του κόσμου και πώς η Ίμπιζα αντιμετωπίζει τους μεθυσμένους τουρίστες.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

10 χώρες για να ταξιδέψεις το 2020

Τα κράτη που αξίζουν την προσοχή σου σύμφωνα με το Lonely Planet.

Islay, το νησί με τα μεγάλα καπνιστά ουίσκι

Εκεί όπου φτιάχνονται μερικά από τα πιο ιδιαίτερα single malts του πλανήτη.