Δύο μήνες πριν, όλοι μας αναζητούσαμε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και σχεδιάζαμε το επόμενό μας ταξίδι ή ακόμη και τις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές. Η πανδημία του κορονοϊού ωστόσο άλλαξε τα πάντα όχι μόνο στον ταξιδιωτικό κόσμο αλλά και στην ίδια μας τη ζωή. Μέχρι να μπορούμε να ταξιδέψουμε και πάλι όμως, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να επισκεφθούμε κάποια από τα πιο συναρπαστικά μέρη του κόσμου. Ασφαλώς, online.

Η κορυφή του Έβερεστ

Το να αναρριχηθεί κάποιος στο πιο ψηλό σημείο του πλανήτη θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από αρκετά δύσκολο έως απίθανο task, ανεξαρτήτως πανδημίας. Το 2011, πέντε υπάλληλοι της Google πήραν τρίποδα και κάμερες βρέθηκαν στο base camp του Έβερεστ. Μπορείς να παρακολουθήσεις το συγκλονιστικό υλικό από το υψόμετρο των 5.364 μέτρων μέσω του Google Street View στο Google Maps.

Το Μουσείο του Λούβρου

Το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης του πλανήτη και αυτό που δέχεται τις περισσότερες επισκέψεις ετησίως είναι ασφαλώς κλειστό λόγω της πανδημίας. Αν ωστόσο κάποιος επιθυμεί, μπορεί να κάνει ένα virtual tour στους χώρους και τα εκθέματά του - σε ορισμένες ενότητες από την τεράστια συλλογή του. 

Το Βατικανό

Τα μουσεία του Βατικανού, όπως και ο Λούβρος, προσφέρουν virtual tours σε αρκετές από τις συλλογές τους, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα της 360° εμπειρίας. Μάλιστα, η όλη διαδικασία έχει εξαιρετικά καλή ανάλυση που επιτρέπει σε κάποιον να παρατηρήσει ακόμη και τις πιο δύσκολες λεπτομέρειες. 

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Αν η Γη δεν σου είναι αρκετή για τις διαδικτυακές σου περιηγήσεις, τότε μη διστάσεις να κατευθυνθείς μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πάνω και πιο συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο ISS είναι ένα από τα μέρη στα οποία έχει πρόσβαση το Street View


Διάβασε ακόμη για το πλωτό dream house της καραντίνας, το νησί με τα μεγάλα καπνιστά ουίσκι Islay, το ίσως ομορφότερο road trip που υπάρχει και το ισχυρότερο διαβατήριο του πλανήτη για το 2020.