Το Facebook κάνει 300.000 λάθη καθημερινά

Μία έρευνα εμβαθύνει στη χρησιμότητα των in-house moderators και το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης.

Το Stern School of Business της Νέας Υόρκης δημοσίευσε μία εκτενή μελέτη σχετικά με το πώς διαχειρίζονται τις πληροφορίες που διακινούνται καθημερινά οι moderators του Facebook καθώς και πώς αυτές φιλτράρονται τόσο από τους ίδιους όσο και από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, προτού δημοσιευτούν ή αφότου έχει συμβεί αυτό. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αλλά και τα δεδομένα που προκύπτουν, γίνονται περίπου 300.000 λάθη καθημερινά όσον αφορά το περιεχόμενο που εμφανίζεται ή όχι στο feed των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας. Ο ίδιος ο Mark Zuckerberg άλλωστε έχει παραδεχθεί πως "συχνά γίνονται λανθασμένες επιλογές. Ίσως και περισσότερες από δύο στις δέκα περιπτώσεις".

Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία αναδημοσιεύτηκε και στο Forbes, εξετάζει λεπτομερώς την προέλευση των στρατηγικών εποπτείας και είναι επίσης πλούσια σε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τύπο του περιεχομένου που καταργήθηκε. Για παράδειγμα, στο πρώτο τέταρτο του 2020, το 40% του content που αφαιρέθηκε -και στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται spam και ψευδείς λογαριασμοί- αφορούσε γυμνό και πορνογραφία, βίαιο περιεχόμενο, τρομοκρατία, ρητορική μίσους, όπλα και ναρκωτικά. Από όλα αυτά, ένα ποσοστό που αγγίζει το 88% παρεμποδίστηκε αυτόματα, προτού μπορέσει να το δει έστω και ένας χρήστης.

Το Facebook κάνει 300.000 λάθη καθημερινά

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πτυχή αφορά το ρόλο των ίδιων των εταιρειών που διαχειρίζονται τα social media -δηλαδή του Facebook- τα οποία χρησιμοποιούν εξωτερικούς συνεργάτες για την αξιολόγηση και την έγκριση του περιεχομένου. "Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν περιθωριοποιήσει τα άτομα που εκτελούν αυτήν την εργασία, αναθέτοντας το μεγαλύτερο μέρος σε εξωτερικούς προμηθευτές" αναφέρεται σε κάποιος σκέλος της έρευνας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δεδομένα ανάλυσης για το Twitter και το YouTube.

Τι θα μπορούσε να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση; Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια βάση δεδομένων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να προσλαμβάνουν απευθείας συντονιστές, να τους πληρώνουν επαρκώς, να τους βοηθούν σε αυτήν την ιδιαίτερη απαιτητική διεργασία και, εκ του πράγματος, να μειώσουν τη χρήση εξωτερικών προμηθευτών. 


Διάβασε ακόμη για το πώς θα κάνεις save στα posts του Facebook, την απάντηση του Mark Zuckerberg για το "φίμωτρο" στα social media και τα νέα εφέ του Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.