Υπάρχει τελικά στα πλάνα της Apple η δημιουργία ενός αναδιπλούμενου iPhone 12; Αυτή είναι μία ερώτηση που μέχρι λίγο καιρό πριν ήταν πιο κοντά στη σφαίρα του φανταστικού παρά σε μία υλοιποιήσιμη προσέγγιση για το επόμενο μεγάλο smartphone της Apple, που εξελίσσεται στο πιο hot topic του τεχνολογικού κόσμου για τη δύσκολη -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- χρονιάς που διανύουμε. Πλέον όμως, ίσως να πατά σε ρεαλιστικές βάσεις, τουλάχιστον αν λάβουμε υπόψιν τα όσα υποστηρίζει ο πολύ καλά πληροφορημένος insider της αμερικανικής εταιρείας και τεχνολογικός αναλυτής Jon Prosser.

Οι νέες πληροφορίες

Σύμφωνα με τον Prosser, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει βγάλει λαβράκια ως προς την πληροφόρηση του κοινού, η Apple σκοπεύει να εξετάσει πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πειραματιστεί με ένα πρωτότυπο foldable iPhone και πιθανότατα να προχωρήσει άμεσα προς την ανάπτυξή του. Μάλιστα, ο Prosser τονίζει ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η δημιουργία ενός κινητού τηλεφώνου με δύο οθόνες - μία για κάθε πλευρά του "διπλώματος". Φημολογείται επιπλέον, ότι η Apple έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες συζητήσεις για πιθανή συνεργασία με τον Corning (εταιρεία που κατασκευάζει το Gorilla Glass).

Ο ανταγωνισμός

Η αμερικανική εταιρεία από το Κουπερτίνο έχει κατά καιρούς παρουσιάσει τις πιο εντυπωσιακές νέες συσκευές καθώς και features που προκάλεσαν αίσθηση. Υπενθυμίζουμε όμως πως εταιρείες όπως η Samsung, η Huawei και η Motorola είναι πολύ μπροστά σε αυτό το κομμάτι ακόμη και από την Apple με μοντέλα όπως τα Motorola Razr, Huawei Mate XS, Samsung Galaxy Fold και Z Flip, LG DualScreen, να αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά του είδους.


Διάβασε ακόμη για τις νέες πληροφορίες για το iPhone 12, το φουτουριστικό PlayStation 5, τα καινούρια εφέ και features του Instagram, το Face ID του iPhone που θα αναγνωρίζει και πρόσωπα με μάσκες, τον πόλεμο του 5G και τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το iOS 14.