Ένα αντίγραφο του Super Mario πουλήθηκε για €100.000

Το πιο κλασικό video game της Nintendo έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία.

Το σύμπαν των συλλεκτών και ο κόσμος των video games μοιάζουν όλο και περισσότερο να είναι συμβατά τα τελευταία χρόνια. Το trend δεν είναι ασφαλώς κάτι νέο αλλά η αλήθεια είναι πως όλο και μεγαλύτερα ποσά πέφτουν στο τραπέζι όταν η κουβέντα πηγαίνει σε ένα σπάνιο παιχνίδι. Ένα τέτοιο και πιο συγκεκριμένα το Super Mario Bros για Nintendo NES του 1985 πουλήθηκε πρόσφατα για €100.000 (114.000 δολάρια για την ακρίβεια)/

Η αυθεντική κασέτα για το πρώτο μέρος του πιο αναγνωρίσιμου και χαρακτηριστικού ήρωα της Nintendo κατόρθωσε να κερδίσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών σε δημοπρασία που διοργάνωσε η Heritage Auctions στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Ένα αντίγραφο του Super Mario πουλήθηκε για €100.000

Φυσικά μιλάμε για ποσό-ρεκόρ για αντίστοιχο αντικείμενο, με το όνομα του νέου κατόχου του να μην έχει γίνει γνωστό. Εκείνο που μπορεί να σκιαγραφηθεί είναι το προφίλ του: Δεδομένου πως μιλάμε για ένα παιχνίδι των 80s, πιθανότατα θα πρόκειται για έναν τύπο κοντά στα 40 που αναμοχλεύει τις παιδικές του αναμνήσεις και διαθέτει την οικονομική επιφάνεια για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο στο απόλυτο. 

Αξίζει να αναφερθεί πως το Ντάλας φέρει τη φήμη μία από τις πιο φανατικές πόλεις στο κομμάτι του gaming. Όταν ο Shigeru Miyamoto σχεδίαζε τον Super Mario σίγουρα δεν θα είχε σκεφτεί πως θα φτάναμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Τη δουλειά του πάντως την έχει κάνει κάτι παραπάνω από καλά.


Διάβασε ακόμη για το Streets of Rage 4 που γυρίζει τον χρόνο στην εποχή του Mega Drive, τα 130 χρόνια της Nintendo, το πρώτο trailer για το video game του Peaky Blinders και το νέο χειριστήριο του PlayStation 5.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης