Παίζοντας FIFA 21 στην εποχή της Covid-19

Το FIFA 21 είναι το νέο κεφάλαιο ενός ατελείωτου franchise. Φέτος όμως (θα έπρεπε να) είναι λίγο διαφορετικό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Οκτωβρίου 2020

Στις αρχές κάθε φθινοπώρου, παραδοσιακά από το 1994, οι φανατικοί του ποδοσφαίρου και του gaming ακολουθούν την προσφιλή τους συνήθεια, αγοράζοντας το FIFA. Το video game της EA Sports έχει ασφαλώς κυκλοφορήσει τη νέα του εκδοχή για PlayStation 4, Xbox, PC, Nintendo Switch και PlayStation 5 εδώ και μερικές ημέρες, για να γεμίσει ημέρες και νύχτες για τα επόμενα 365 24ωρα που ακολουθούν μέχρι το επόμενο. 

Παίζοντας FIFA 21 στην εποχή της Covid-19

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως το FIFA είχε συνδεθεί στις συνειδήσεις ως το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο αλλά πλέον αυτό έχει αλλάξει, κυρίως λόγω της ίδιας της στρατηγικής της EA, που κάνει το αυτονόητο: Συγχρονίζεται με το ίδιο το ποδόσφαιρο, κυκλοφορώντας το νωρίτερα, εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Από το 2005 και έπειτα, το FIFA βγαίνει στα ράφια στα τέλη Σεπτεμβρίου/αρχές Οκτωβρίου, με συνέπεια που θυμίζει τα άλμπουμ της Panini. Φυσικά, διανύουμε μία χρονιά που δεν είναι ακριβώς normal και αυτό ίσως να επηρεάζει κάποια πράγματα και στο κομμάτι του gaming - δηλαδή και του FIFA. 

Η νέα έκδοση

Αλλά ας δούμε πρώτα τα βασικά. Δεν παύει να είναι ένα καταναλωτικό προϊόν: Το FIFA 21 είναι το FIFA 20 με κάποιες βελτιώσεις στα γραφικά, updated ρόστερ και μικρές προσαρμογές αναλόγως παιχνιδομηχανής, οι οποίες βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία, κάνοντας το παιχνίδι πιο γρήγορο και smooth σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Το αναβαθμισμένο Career mode σου επιτρέπει ακόμη να μπεις στο ρόλο του ποδοσφαιριστή και του προπονητή, επεκτείνοντας τον χαρακτήρα του παιχνιδιού σε κομμάτια που θυμίζουν το Football Manager.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ FIFA 2021 2
ΠΑΙΧΝΙΔΙ FIFA 2021 1

 

Mode Πανδημίας: Γιατί όχι;

Είναι σχεδόν απίθανο να παίξεις FIFA 21 σήμερα και να μην παραξενευτείς από τα όσα γίνονται στα πραγματικά γήπεδα. Εδώ και αρκετούς μήνες το ίδιο το σπορ έχει χάσει λόγω κορονοϊού πολλά από την αυθεντική του φυσιογνωμία, κυρίως όσον αφορά τους φιλάθλους. Στο παιχνίδι υπάρχουν κατάμεστες εξέδρες, χρώματα, φωνές και φυσικά κανένα social distancing. Το δε calendary των ομάδων είναι διαμορφωμένο σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα. 

Ουσιαστικά μιλάμε για μία μη-αποδοχή της πραγματικότητας που επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της προσομοίωσης, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα οι αλλαγές που είναι ακόμη 3 και όχι 5. Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος από τους παίκτες σου να βρεθεί θετικός σε τεστ κορονοϊού.

Γι' αυτό και θα ήταν ενδιαφέρον να έκανε κάτι πραγματικά ριζοσπαστικό η EA Sports: Θα μπορούσε να καλεί τον παίκτη να επιλέξει ανάμεσα σε normal mode και pandemic mode. Δεν θα ήταν τουλάχιστον ιντριγκαδόρικο; 

Ίσως πάλι απλά να είναι μία προσπάθεια για να φανεί πως αυτό είναι το ποδόσφαιρο έτσι όπως το θέλουμε. Ή όπως θα έπρεπε πάντοτε να είναι, ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες.

Από: Esquire IT 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει τα emails σου

Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μένει να δούμε αν το fake text θα αποδειχθεί ευχή ή κατάρα.

Τα αληθινά πρόσωπα των αυτοκρατόρων της Ρώμης

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η τεχνολόγια μας επιτρέπει να ρίξουμε μία ματιά στο πρόσωπο των ισχυρότερων ανθρώπων της τότε εποχής.