Τα καλύτερα video games μέχρι το τέλος του 2020

Έρχονται προσεχώς και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσεις το πολύπαθο έτος που διανύουμε.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 16 Σεπτεμβρίου 2020

Σε έναν κόσμο που γενικά βρίσκεται σε πολύ άσχημη φάση, υπάρχουν κάποιες σταθερές. Μία από αυτές είναι η βιομηχανία των video games, που παραδόξως έχει σταθεί στο ύψος της καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αν και κάποιοι τίτλοι άργησαν, εύλογα, να κυκλοφορήσουν. Μέχρι τα Χριστούγεννα όμως καταφθάνουν κάποια εξαιρετικά παιχνίδια που αξίζουν την προσοχή σου. Πέρα από τα πιο δημοφιλής franchises έρχονται και πολλά μικρά διαμαντάκια.

NBA 2K21

Το πιο δημοφιλές παιχνίδι για το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες, με τους Damian Lillard και Zion Williamson στο εξώφυλλο. Εκτός από τη standard έκδοσή του, υπάρχει στην αγορά και η συλλεκτική, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο. Η Mamba Forever Edition ήταν κάτι που επιθυμούσαν να δουν τόσο οι φίλοι του γνωστού παιχνιδιού όσο και οι fans του Bryant σε όλο τον πλανήτη. Το NBA 2K21, που  είναι διαθέσιμο για PS4, XBOX One X και PC, έχει ασφαλώς αρκετές τροποποιήσεις και βελτιώσεις τόσο στα γραφικά όσο και στο gameplay, καθώς και την πάντοτε συναρπαστική επιλογή του My Career mode.

Assassin's Creed Valhalla

Το επόμενο κεφάλαιο της δημοφιλούς gaming saga έρχεται στις αρχές Νοεμβρίου. Οι παραγωγοί πήραν αυτή τη φορά τον χρόνο τους, περιμένοντας δύο αντί για ένα χρόνο όπως το συνήθιζαν, ενώ πόνταραν σε μία ιστορική περίοδο που αποτελεί "σιγουράκι" για τους gamers. Το Assassin's Creed Valhala είναι επιτέλους εδώ και κάνει επιδρομές στα παράλια της Αγγλίας μαζί με τους Βίκινγκς. Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής για το παιχνίδι αναφέρουν ότι οι gamers θα φορούν τα ρούχα ενός Βίκινγκ, του Evior (σ.σ: όπως και στο Odyssey θα υπάρχει αρσενική και θηλυκή εκδοχή του ήρωα για να επιλέξεις), σε μία μεγάλη περιπέτεια σε αγγλοσαξονικό έδαφος όπου η επιτυχία δεν έρχεται μόνο με την ωμή βία αλλά και μέσα από τη διπλωματία.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον ήρωα να συμμετέχει και σε ένα mini game όπου οι προσβολές θα έχουν τον πρώτο λόγο. Θα κυκλοφορήσει για Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series X, PlayStation 5, Google Stadia και PC.

Watch Dogs Legion 

Στο κοντινό μέλλον, το Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπο με την καταστροφή. Μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις που κλονίζουν την πόλη, ο λαός καταπιέζεται από ένα αυταρχικό κράτος που παρακολουθεί τα πάντα, οι δρόμοι ελέγχονται από ιδιωτικές ένοπλες δυνάμεις και ένα ισχυρό εγκληματικό συνδικάτο εκμεταλλεύεται τους αδύναμους. Όπως εύκολα φαντάζεσαι το μέλλον της αγγλικής μητρόπολης εξαρτάται από τον χρήστη, που πρέπει να οργανώσει την αντίσταση αλλά και την αντεπίθεση, στρατολογώντας οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει.

Το παιχνίδι προσφέρει έναν πρωτοποριακό gameplay και κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει κάθε έναν από τους χαρακτήρες αυτού του "κόσμου" - όλοι έχουν παρελθόν, προσωπικότητα, καθώς και ένα σύνολο δεξιοτήτων που βοηθά στο να εξατομικεύσεις τη δική σου μοναδική ομάδα. Η online δυνατότητα προσφέρει ακόμη και συνεργατικές αποστολές για τέσσερις παίκτες. Το Watch Dogs Legion αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου (PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One και PC).

Call of Duty: Black Ops Cold War

Ακόμη και η πανδημία δεν στάθηκε αρκετή για να μείνουν χωρίς το ετήσιο ραντεβού τους με το Call of Duty οι σκληροπυρηνικοί fans του. Το νέο κεφάλαιο του τίτλου (έρχεται στα μέσα Νοεμβρίου για PS4, Xbox One και PC) επαναφέρει ένα από τα αγαπημένα stories, που αυτή τη φορά ορίζεται χρονικά στο ιντριγκαδόρικο γεωπολιτικό σύμπαν του Ψυχρού Πολέμου, σε μία συναρπαστική εμπειρία στην οποία τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Marvel's Avengers 

Μέχρι το 2022 δεν θα υπάρξει ταινία με πρωταγωνιστές τους Avengers της Marvel, μετά το επικό Endgame.  Έως τότε όμως μπορείς να ξεχαστείς με το πιθανότατα κορυφαίο video game του franchise, το online mode και το story του οποίου δεν θα απογοητεύσει κανέναν MCU fan. Το παιχνίδι δράσης και περιπέτειας τρίτου προσώπου συνδυάζει μία νέα, κινηματογραφική ιστορία με την video game εμπειρία. Εξελίσσεται στο μέλλον, όπου οι υπερήρωες βρίσκονται εκτός νόμου και η νεαρή Kamala Khan πρέπει να συγκεντρώσει και πάλι τους Εκδικητές για να σταματήσουν τις δυνάμεις των AIM. Νέες ιστορίες, νέοι ήρωες, συναρπαστική εξέλιξη της αφήγησης και αρκετά ακόμη στοιχεία το καθιστούν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον.

Το Marvel's Avengers κυκλοφορεί εδώ και λίγα 24ωρα για PS4, Xbox One, PC και Google Stadia.

FIFA 21

Σε λιγότερο από έναν μήνα, το FIFA επανέρχεται (PS4, Xbox One, Switch, PC, PS5 και Xbox Series X), με τους απανταχού afficionados του τίτλου να είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι για τη σέντρα. Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό simulator παρουσιάζει τη νέα του έκδοση με αναβαθμίσεις και βελτιώσεις. Παράλληλα, ο "εξανθρωπισμός" των παικτών στο FIFA 21 ξεκλειδώνει τις πιο αυθεντικές συμπεριφορές χαρακτήρων που έχουν υπάρξει ποτέ σε αθλητικά βιντεοπαιχνίδια, επιτρέποντάς σου να δεις τη λεπτομέρεια και να νιώσεις όλο το συναίσθημα του ποδοσφαίρου στο υψηλότερο επίπεδο.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2

Ο skateboarding superstar επιστρέφει σε PS4, Xbox One και PC για να σε αναγκάσει να εκτελέσεις με επιτυχία απίστευτα κόλπα από το σαλόνι του σπιτιού σου, χωρίς τον κίνδυνο να υποστείς κατάγματα και μώλωπες από τις πτώσεις. Πρόκειται για το remastering των δύο πρώτων θρυλικών τίτλων με πρωταγωνιστή τον Tony Hawk - ένα πακέτο ιδανικό για τους νοσταλγούς αλλά και εκείνους που δεν έχουν ιδέα και επιθυμούν να μυηθούν. Το παιχνίδι συνδυάζει όλα τα αρχικά επίπεδα και τα πρώτα κόλπα, με νέους τρόπους παιχνιδιού και φρέσκους επαγγελματίες σκέιτερ, όλα σε ολοκαίνουργιο 4K.

Kena: Bridge of Spirits

Το μαγευτικό fantasy action-adventure Kena: Bridge of Spirits έρχεται τον Δεκέμβριο (PS4, PS5 και PC) με σκοπό να επιβεβαιώσει όλα τα καλά λόγια που ακούγονται, δικαιολογημένα, για το indie studio Ember Lab. Το τελευταίο αποτελείται από μόλις 14 άτομα και η μικρή αλλά εξαιρετικά καλοφτιαγμένη συμβολή του του στον κόσμο των video games ήταν ένα καταπληκτικό short film για το The Legend of Zelda: Majora's Mask.

Cyberpunk 2077

Το Cyberpunk 2077 είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα από τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια του 2020. Σε περίπτωση που δε γνωρίζει τους λόγους να σε ενημερώσουμε ότι (α) πίσω από τη video game υπερπαραγωγή βρίσκεται η CD Project ή αλλιώς η πολωνική εταιρεία που μας έδωσε το megahit του The Witcher και (β) ο Keanu Reeves κάνει την εμφάνισή του σε αυτό. Ναι, πολύ καλά διάβασες. Ο ίσως πιο cool ηθοποιός του πλανήτη αυτήν τη στιγμή αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του και στον κόσμο του gaming. Το Cyberpunk 2077 καταφθάνει στα τέλη Νοεμβρίου για PS4, Xbox One και PC.


Διάβασε ακόμη για τα 5 επικά games του Nintendo Switch για την παραλία, το αντίγραφο του Super Mario που πουλήθηκε για €100.000, τον Keanu Reeves που επιστρέφει στο νέο trailer του Cyberpunk 2077, τα πιο αναμενόμενα video games για το PlayStation 5 και τι γνωρίζουμε για το Fortnite Chapter 2, Season 3.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος